|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Inne typy urody
Ostatnio znalazłam w jednej z gazet o typach urody.
Chciałam wiedzieć czy poniższe typy mają odpowiedniki do tych najbardziej znanych, czyli wiosny, lata, jesieni i zimy? I (ognisty)-ciepły oczy: ciemnobrązowe, piwne, orzechowe, zielone lub o bursztynowym odcieniu, rzadko niebieskie skóra: jasna ze złocistymi piegami, brzoskwiniowa lub ciemniejsza, ale złocista włosy: jasnorude, kasztanowe, złocistobrązowe usta: kolor ceglasta czerwień, złoty brąz, pomarańczowy najlepszy kolor ubioru: kolory ziemi, kremowy, pomidorowa czerwień, głęboki turkus II (popielaty)-chłodny oczy: niebieskie, szaroniebieskie, zielone, szarozielone skóra: jasna, lekko zaróżowiona, ziemista, ciemniejsza o chłodnym, oliwkowym odcieniu włosy: platynowy blond, popielaty brąz, można określić jako "mysie" usta: chłodny róż, wiśnia, czerwone wino, burgund najlepszy kolor ubioru: stary róż, gołębi błękit, jasny wrzos, granat, grafit, biżuteria białe złoto lub srebro III (słoneczny)-ciepły oczy: niebieskie, zielone lub piwne skóra; delikatna, w kolorze kości słoniowej, brzoskwiniowa, złoto beżowa włosy: złoty lub miedziany blond lub miodowy brąz usta: łososiowy, koralowy, brzoskwiniowy róż najlepszy kolor ubioru: ciepłe pastele, morski niebieski, zieleń groszkowa, mleczne brązy, brzoskwiniowy, łososiowy IV (porcelanowy)-chłodny oczy: czarnobrązowe, szaroniebieskie, ciemnoniebieskie, zielone skóra: blada, porcelanowa, rzadko ciemna włosy: ciemnobrązowe, czarne, popielate, ciemny brąz usta: mocna czerwień, bordo, fuksja, malina najlepszy kolor ubioru: ognista czerwień, fuksja, szafir, czysty oranż, biel, czerń, pudrowy róż Edytowane przez Skimona Czas edycji: 2012-12-29 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Inne typy urody
Dla mnie ten podzial i opisy typow to zabwa w pory roku tylko pod inna nazwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
no właśnie ja chce się dowiedzieć który z tych typów powyżej to wiosna, lato, jesień, zima
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie inne nazwy na cztery pory roku, za to porady i kwalifikatory trochę na wyrost.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Te rady, w czym sie zle wyglada przy danym typie troche bez sensu, choc same typy urody dosc dobrze okreslone.
Nie czaje, jakim cudem lakierowane buty mialyby nie byc wlasciwe dla jesieni ![]() Nie do konca rozumiem pojecie 'zbyt mocny makijaz' czy 'zle wyglada w jednoczesnie podkrelonych oczach i ustach' - te okreslenia sa bardzo niedoprecyzowane. W przypadku zimy to podkresla sie i oczy i usta - fakt nie robi sie smoka do pracy, ale nie wyobrazam sobie braku tuszu na rzesach czy szminki ochronnej na ostrej zimie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Wiem, dla mnie też większość nie zrozumiała-ale tak napisali, wiec nic nie poradze
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- a neonowe to tak pisało że paznokcie czyli jesień, wiosna i lato i na końcu zima Edytowane przez Skimona Czas edycji: 2012-11-13 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
No to jestem albo typem chłodnym albo ciepłym (wiosna, lato)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.