|
|||||||
| Notka |
|
| Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Prezenty świąteczne dla rodziców
Witam,
Myślę już o nadchodzących świętach i jak co roku, mam problem z prezentami dla rodziców. Mój dylemat jest o tyle poważny, że zarówno mama jak i tata mają wszystko czego im potrzeba. Naprawdę ciężko trafić, żeby akurat czegoś im brakowało. Ponadto żadne śmieszne prezenty nie wchodzą w grę. Moi rodzicę to raczej poważni, niebiedni ludzie więc wszelkie pierdółki odpadają. Mama ma 40 lat a tata 41. Mam też ograniczony budżet, bo moja pensja stażystki nie jest zbyt wysoka. Planuję wydać nie więcej niż 200zł na jeden prezent. Wiem, że zostało jeszcze sporo czasu, ale jeśli ma się takich rodziców jak ja to trzeba zastanawiać się już dużo wcześniej. Błagam o pomoc, wszelkie propozycje mile widziane
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Prezenty świąteczne dla rodziców
Pomysł rzeczywiście fajny, ale raczej tylko dla mamy. Pomyślę nad tym i może kupię mamie ze 3-4 takie poduszeczki (Szczególnie jedna bardzo mi się spodobała). Dla taty chciałabym coś praktycznego, co mu się przyda i z czego będzie zadowolony
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Mam ten sam problem co roku. Mam rodziców w takim samym wieku co Ty i też wszystko to co potrzebują to raczej mają. Ale wiem, że np.szkoda im kasy np.na kino czy basen bo wolą posiedzieć w domu a te pieniadzę przeznaczyć dla mnie czy na brata. W tym roku postanowiłam im to jakoś wynagrodzić i jako prezent wybrałam voucher do spa o danej kwocie. Poszperałam w necie i posprawdzałam ceny jakie oferują tutejsze spa, kurorty i ośrodki. Wybrałam jeden najciekawszy i zebrałam w jedną całość wszystkie zabiegi, ceny basenów żeby mogli sobie poprzeglądać i wybrać to na co mają ochotę.
Mam nadzieję, że się ucieszą. Wiem że nigdy nie byli i zawsze szkoda im pieniędzy na takie rzeczy. |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Tez nie mam pojecia co kupic rodzicom.Ostatnio zapytałam mame co chcialaby dostac to powiedziała ,że ucieszyłaby sie z czegos do sypialni ,bo ostatnio zrobili tam gruntowny remont,ale jakos nic sensownego nie przychodzi mi do głowy. Oglądalam w sklepach rozne rzeczy które mozna postawic sobie w sypialni po to tylko zeby stały ,ale jakos nic nie wybrałam.Więc poki co zero opcji
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
może ekspress do kawy tchibo ma kapsułki? Można od 200zł kupić
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Może jakiś dobry alkohol, to się zawsze przyda. Albo alkohol i komplet kieliszków. Ja polecam dość mało popularny w Polsce likier Amarula. Produkują to w RPA z owoców maruli. Wprawdzie ciężko to kupić ale warto. Swietnie smakuje i równie dobrze wygląda. Otatnio widzialam w sklepach Almy.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
podłączę się pod wątek
Nie wiem, czy kupować coś "teściowej" na święta. W domu tż nie ma tradycji darowania sobie prezentów na żadne okazje, mimo to dziwnie będę się czuła przychodząc z pustymi rękoma... |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Zupełnie nie mam pomysłu co kupić tacie na święta. Ma jest myśłiwym ale nigdy niczego nie potrzebuje.
Mamie natomiast kupuje mp3 bo ostatnio uwielbia słuchać audiobooków i podkrada mi moją
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Może jakieś Wasze wspólne rodzinne zdjęcie pięknie oprawione w ramkę? Bilety do teatru lub na wystawę?
Poza tym polecam wątek prezentowy, tam masz mnóstwo inspiracji: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=297265&page=34 |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Mamy już w domu 2 ekspresy do kawy, myślałam o alkoholu dla tata, ale szafka w domu jest pełna koniaków, win i innych likierów więc to raczej bez sensu. Bilet do spa to byłby dobry pomysł, ale najbliższe spa jest dość daleko, a nie chciałabym wysłać ich na zwykły basen i saunę.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Czy rodzice są ludźmi aktywnymi? Może kije do nordic walking? Jeden prezent dla obojga.
A w barku same alkohole stoją? Może szejker do drinków lub stojak na wino? Są w necie takie śmieszne foremki do lodu imitujące np stanek (gdy taki lód jest w drinku wygląda jakby statek tonął). Może kubeł na lód do schłodzenia szampana? Mamie pończochy ze szwem. Na sylwestra
|
|
#12 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki za podpowiedź a jeśli chodzi o mamę to pójdę do sklepu i kupię jej jakiś ciuszek i książkę. To jest zawsze niezawodne
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
dla mamy planuję kupić torebkę taką http://☠☠☠☠☠☠☠/uXCjQ a dla taty dres sportowy
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Ja dla rodziców kupuje lampę naftową - http://www.yourhome24.pl/towar.63.lampa.naftowa.html widziała taką na żywo - efekt niesamowity..
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
a może biżuteria ? Ja kupiłam mamie komplet kolczyki i wisiorek swarovski (baroque 22mm, silver night) wpiszcie sobie w google
Bo nie wiem, czy można dawać linki do aukcji (reklama?).Z tatą mam ogromny problem Brat dostał perfumy... tata nigdy z niczego się nie cieszy :-/
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
ja dlugo myslalam. Na poczatku wymyslilam szlafrok dla mamy, ale co wtedy dla taty, ktory wszystko ma?
Z szlafroka zrezygnowalam i kupuje im ogromny kufer ze slodyczami luksusowymi (typu trufle,czekolady belgijskie itp), rowniez sa dwie kawy + alkohol. Takie cos ma juz gotowe Alma. Kosztuje okolo 400zl. Czyli 200zl na glowe. |
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
A może jakąś fajną, oryginalną poduszkę/poduszki dekoracyjne do pokoju? Ja zrobiłam taki prezent teściowej w zeszłym roku i był to mega trafiony pomysł...
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Brat dostał perfumy... tata nigdy z niczego się nie cieszy :-/