|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Spotkanie z innym facetem będąc w związku
Hej
Dziewczyny, mam pytanie. Jestem w związku. Ostatnio zaczełam jednak nową prace i poznałam pewnego faceta. Zachowuje się w stosunku do mnie miło, bez podtekstów, ale dosyć często do mnie pisze i ostatnio zaprosił mnie na koncert. I nie wiem jak do tego podejść, z jednej strony mam super faceta i nic z tamtym nie chce, z drugiej mój facet w dzień koncertu ma już plany a ja mam do wyboru po prostu pójść na ten koncert albo siedzieć w domu. Poza tym nie mam też jakoś dużo znajomych i myślałam, że to fajna okazja żeby kogoś poznać (wiadomo, jeden znajomy ma znajomych, którzy mają znajomych....itd). Zapytałam więc Mojego co o tym uważa, i na początku troche się boczył co to za typ , czy mnie podrywa, czy ktoś jeszcze będzie na tym koncertcie itp, ale powiedziałam, że kolega i tyle. No to stwierdził, że przecież nie może mi niczego zabraniać, bo związek to nie trzymanie w klatce. Ja jednak zastanawiam się, czy pójście na koncert sam na sam z innym facetem którego dobrze nie znam i w gruncie rzeczy nie wiem jakie ma intencje jest w porządku wobec mojego faceta? Niby mi nie zabrania, powiedział, że średnio mu się to podoba ale jeśli mam ochotę iść to żebym szła i dobrze się bawiła, bo on mi ufa. Przyznam jednak, że gdyby ta sytuacja wydarzyła się w odwrotną stronę-to on miałby iść na koncert z jakąś ledwo poznaną dziewczyną bardzo bym się wkurzyła. Mam nie iść, żeby nie być hipokrytką? Dzięki za rady! |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Spotkanie z innym facetem będąc w związku
Cytat:
No i pamiętaj, że w tj chwili Twój wybór wyznaczy nowe standardy w związku. Twój TŻ też będzie mógł się umawiać z koleżankami na, na ten przykład, piwo. Jeśli Ty możesz się spotykać z kolegami, to on z koleżankami - to chyba oczywiste.
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym na Twoim miejscu nie poszła... no bo w sumie idziesz sam na sam z obcym facetem, który nawet nie jest donrym kolegą czy przyjacielem, wieć nie masz pewności co do jego prawdziwych intencji. Gdyby to było wyjście z jakąś grupą znajomych z pracy, to byłoby inaczej wg mnie, ale w takim układzie bym się nie zdecydowała. Tak samo jakby mój TŻ miał pójść z inną dziewczyną na koncert.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Biała Dama
|
Facet ma rację mówiąc że związek to nie trzymanie w klatce. Ale jeśli uważasz że to nie w porządku to nie idź. Jak masz wymagania to zawsze zaczynaj od siebie
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twój facet przychodzi do Ciebie i mówi, że jakaś panna zaprosiła go na koncert i chciałby pójść- co Ty na to? podobałoby Ci się to? Co innego stary kumpel, wspólny znajomy itp., ale nowopoznany obcy koleś - no jakoś mi się to nie widzi |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Może idź, zobaczysz czy ten facet ma wobec ciebie jakieś zamiary więcej niż przyjacielskie, jak nie, to możesz potem poznać go ze swoim TŻ i wszystko będzie w porządku.
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Nie poszłabym. Facet proponuje Ci randkę - tak, wyjście z nowo poznanym typem, który "dużo pisze" to randka. Powiedziałaś mu w ogóle, że masz chłopaka?
Czym innym jest wyjście na piwo z grupą znajomych, a czym innym koncert z nowym kolegą z pracy. Związek to nie jest trzymanie w klatce, ale też trzeba umieć nie nadużywać dobrej woli partnera.
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
a ten ktoś wie, że masz kogoś?
Na Twoim miejscu odnowiłbym kontakty z prawdziwymi i sprawdzonymi kumplami, skoro raz nie możesz wytrzymać w domu i to akurat bez męskiego towarzystwa
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Według mnie pójście na koncert (w takiej sytuacji jak ją opisałaś) jest równoznaczne z przyzwoleniem, aby Twój chłopak również tego typu zachowania mógł praktykować.
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, powiedziałaś temu koledze, że masz chłopaka?
Spróbuj wyciągnąć na ten koncert jeszcze jakiś znajomych z pracy, wtedy to nie będzie wyglądało jak randka, a zintegrujesz się też trochę z innymi pracownikami i poznasz więcej znajomych. |
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym na Twoim miejscu nie poszła, ale ja wyszłabym tez z założenia, że koleś raczej nie szuka koleżanki.
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
a) masz fajnego faceta skoro się tak zachował
b) 'kolega' proponuje Ci randkę, i dobrze o tym wiesz, gdybyś nie wiedziała to nie miałabyś takich rozterek ![]() Nie idź, nie nadużywaj zaufania swojego faceta i nie dawaj zbędnych nadziei nic nie winnemu koledze. |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
hm. kluczowe pytanie : chciałabyś , żeby Twój facet poszedł na jakiś koncert z nowo poznaną koleżanką z pracy?! odpowiadasz : " bardzo bym się wkurzyła" .
Także ok, on może mówić - IDZ , baw się dobrze itp ale w głębi raczej nie będzie z tego zadowolony, za to nowo poznany kolega - może sobie wyobrazić trochę za dużo ( traktować to jako "pozwolenie" na kolejne zaproszenia ). Sprawa byłaby ok, gdyby ten kolega był starym znajomym etc. według mnie powinnaś odmówić . |
|
|
|
|
#15 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do drugiego - no właśnie: "stary kumpel"... Tylko że jak pisałam nie mam zbyt dużo znajomych, chciałabym cały czas poznawać ludzi-w tym facetów, bo niby czemu nie. To złe? Cytat:
Cytat:
I nie, facet nie wie, że kogoś mam. Nie było okazji żeby jakoś o tym pogadać, ale ogólnie ludzie w pracy wiedzą, że jestem sparowana więc możliwe że obiło mu się to o uszy. Czy gdybym wspomniała mu o tym, że mam chłopaka wyjście z nim byłoby bardziej w porządku? Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi |
||||
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Możliwe, że jakbyś wspomniała, że masz chłopaka to nie dostałabyś zaproszenia na ten koncert
![]() Chociaż teraz jak mu powiesz, to i tak będzie mu się głupio wycofać. |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Acha, i chciałabym jeszcze dodać dla tych, dla których może być to niejasne, że ABSOLUTNIE nie chodzi mi o to, że ten kolega mi się podoba czy coś w tym stylu. Jestem szczęśliwa ze swoim facetem i nie szukam przygód. Chodzi jedynie o koncert i możliwość poznania fajnego ciekawego człowieka.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Idź na koncert
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Poszłabym na ten koncert.Z czysto koleżeńskim zamiarem.
Edytowane przez Sztywniaaraa Czas edycji: 2012-12-05 o 16:35 |
|
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
|
serio jesteś taka niedomyślna? oczywiście, że to ma być randka. powiedz facetowi, niby żartem, że masz już chłopaka i chętnie pójdziesz, jeśli to nie randka. po jego reakcji poznasz, czy faktycznie miało to być wyjście czysto koleżeńskie i zależnie od tego idź, albo nie idź na ten koncert.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
ja bym poszła pod warunkiem,że relacje między wami są czyste - tzn. on wie, że masz chłopaka i wie, że nie może na nic z Twej strony liczyć
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wyjaśnijcie mi, jak, mimo czystych zamiarów, można robić drugiej osobie coś, za co samemu byłoby się wściekłym?
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Idz
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Dla mnie to jest randka. Generalnie uważam, że jak dwoje ludzi się dopiero co poznaje i ktoś kogoś gdzieś zaprasza, to nie robi tego bo mu się nudzi, tylko w jakimś celu. 2. Ten z pracy może wie, że masz chłopaka, może nie. Jeśli wie i Cię zaprasza, i się zgodzisz ( nawet jeśli masz czyste intencje ) to będzie brnął w to dalej. Wysunie wniosek, że chłopak Ci nie przeszkadza, w spotykaniu się z nim. 3. Ja bym nie szła. Zbyt dużo kwasu może ( choć nie musi ) z tego powstać. Lepiej odpuścić. Chyba, że powiesz jak preetamsingh radzi. Ewentualnie coś takiego może być, jeśli tak Ci zależy.
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie poszłabym, bo to nie jest wyjście ze starym znanym od zawsze kumplem czy przyjacielem; a facetem, którego dopiero co poznałaś; na dodatek, jeśli masz takie podejście , jak piszesz, że
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie poszła na wieczorne wyjście z ledwo co poznanym chłopem ;-) W ogóle nie byłabym zadowolona, jakby mój TŻ chadzał sobie po kawiarniach czy koncertach z nową koleżanką. Od tego ma stare znajome, jak już tak bardzo chce.
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Hej, pójdziesz ze mną na koncert? - Jasne, zapytam mojego chłopaka, może do nas dołączy. - jasne, mój chłopak akurat wychodzi z kumplami, mam wolny wieczór. - jasne, ostatnio zasiedzieliśmy się w domu z moim chłopakiem. Miliony możliwości kulturalnego dania do zrozumienia, że facet na nic nie może liczyć. Tylko trzeba chcieć, a nie dumać.
|
|
|
#30 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja bym poszła, ale wyłącznie po oznajmieniu, że mam faceta i jest to spotkanie czysto koleżeńskie. Czemu? Miałam sytuację, że na studiach dogadałam się ze świetnym kolegą, ten sam gust muzyczny, to samo poczucie humoru. Nasza relacja z mojej strony nie miała w ogóle podtekstów, spotkania wyłącznie na uczelni albo z całą grupą na pizzy, poza tym cały czas byłam pewna, że on jest świadomy mojego chłopaka (jemu akurat bezpośrednio nie powiedziałam, bo nie czułam potrzeby, ale wszystko było wyraźnie zaznaczone na facebooku chociażby). Po pewnym czasie kolega oczywiście zachciał czegoś więcej i na moje protesty się wściekł i nazwał mnie zdradziecką s*ką, bo umawiałam się z nim (!!) i flirtowałam (!!!) za plecami swojego chłopaka i że robiłam mu cały czas nadzieję, bo on nie wiedział, że jestem zajęta. Kiedy ja tego chłopaka nigdy nawet nie dotknęłam
Oczywiście od razu rozpuścił plotkę Na szczęście nikt mu nie uwierzył, bo to było już w trakcie 1 roku i ludzie dobrze wiedzieli jaka jestem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

Czym innym jest wyjście na piwo z grupą znajomych, a czym innym koncert z nowym kolegą z pracy. Związek to nie jest trzymanie w klatce, ale też trzeba umieć nie nadużywać dobrej woli partnera.

Oczywiście od razu rozpuścił plotkę