|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
zmarzluchy -niskocisnieniowcy
hey zmarzluchy
![]() cierpimy teraz bo jest zimno, niby lato, niby jesien spie w cieplej pizamce, pod kocem i koldra zamkniete okna, skarpetki caly czas na nozkach czyli jednym slowem jest bardzo ziiimno ![]() pytanie kieruje szczegolnie do niskocisnieniowcow-jak sobie radzicie w takie chlodniejsze dni? cieple ubranko, jakies napoje rozgrzewajace? moze sa jakies srodki aptecznie/homeopatyczne/ziolowe ktore podwyzszaja cisnienie a sa bezpieczne i byloby cieplej ![]() pozdrawiam
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zmarzluchy -niskocisnieniowcy
Witam w klubie
Własnie stukam w klawiature zimnymi, jak zawsze, rękami (palcami w sumie) A skarpeta to nieodłaczne odzienie mojej zawsze zmarznietej stopy (jednej i drugiej)
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
od jesieni nosze na zajecia rekawiczki bez palcow
strasznie marzna mi dlonie ,a dzieki tym rekawiczkom jest cieplutko a notatki mozna zapisywac bez problemu .i pije herbatke imbirowo-cytrynowa albo z cynamonem
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja też się przyznam - zmarzluch jestem
Herbatki popijam cały dzień. Ruch mnie rozgrzewa ale na krótko. Może wreszcie zbiorę się w sobie i zakupię ten Thermline co dziewczyny polecają na forum fitnessowym na wizażu - podobno podnosi ciśnienie i podgrzewa Mnie by się przydało jedno i drugie. Mój własny patent to ubieranie się na cebulkę. Pod spód zawsze zakładam lekko obcisłą (ale nie tamującą krążenia ) bieliznę bezszwową. Zawsze noszę skarpety i prawie zawsze rękawiczki. PZDR Natalia
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Własnie stukam w klawiature zimnymi, jak zawsze, rękami (palcami w sumie)
mam dokladnie tak samo ![]() wieczorami kiedy jestem przy kompie, rece mam jak z lodu, sine i zimne a a nie wspomne juz o stopach-zawsze cieple skarpety
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=d'ou vient le vent]No to ja też się przyznam - zmarzluch jestem
Herbatki popijam cały dzień. Ruch mnie rozgrzewa ale na krótko. Może wreszcie zbiorę się w sobie i zakupię ten Thermline co dziewczyny polecają na forum fitnessowym na wizażu - podobno podnosi ciśnienie i podgrzewa powiedz cos wiecej na temat tego cuda! jaka cena?
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
No prosze, czyli nie jestem sama. Od ZAWSZE mam zimne ręce i stopy. Kiedyś strasznie mnie to drażnilo, bo jak podaje komuś ręke na przywitanie to każdy zwraca uwagę na zimne dlonie, ale już sie przyzwyczaiłam.
Jak sobie radzę?? Przed kompem siedze w grubym dresiku, na nogach grube skarpety i kapcie. Kiedy jest mi tak zimno, że aż mnie telepie, robie sobie gorącą kąpiel i siedze w wannie godzine Ciepłe napoje i posiłki mi osobiście nie pomagająPozdr.
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny zmarźluch wpisuje sie na listę.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
podobnie jak Agniesia uwielbiam cieple kapiele
![]() leze i wygrzewam sie w wannie az wode nie ostygnie i wtedy wychodze
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
to ja kolejny zmarzluch
wiecznie lodowate stopy i dłonie czasem siedzę przed kompem owinięta szczelnie kocykiem tylko mi prawa dłoń wystaje na myszce i oczywiście jest lodowata
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
ja tez wlasnie stukam zimnymi paluchami, a stopy schowalam w wieeelkie cieplutkie kapcie
a macie tak, ze marznie Wam tez nos? bo jak mi zimno to mi zimno w rece, stopy i nos
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
ja też należę do grona zmarzluchów
Poza tym gorąca kąpiel jest wskazana, choć mi się nigdy nie chce lać wody i moczyć się jakoś dłużej bo jestem zbyt nerwowa na takie leżenie Ale i tak, jak tak czytam co dziewczny napisały to mam wrażenie, że moje marznięcie nie jest tak wielkie jak Ich. Pozdrawiam w każdym razie każdego zmarzlucha i życzę ciepłego życia
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Zgłasza się kolejny zmarźluch
W sumie to nie lubię zimna, a w tej chwili mam lodowate stopy. Zwykle jak mój brat nosi po domu spodenki i koszulkę, ja chodze w bluzie i długich spodniach.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez zimna rączka i stópka jestem
![]() non stop ruch,herbatka i ubranko na cebulke ![]() zawsze ze soba nosze bluze ,sweterek ,musze przewidywac kiedy wróce i jaka moze byc pogoda ![]() nie lubie żakiecików bo nie daja ciepła ,nie moge na wieczór załozyc sandałków bo noga az biała z zimna. a to dziwne ,że tak marzne bo jestem nerwusem i wiecznie sie ruszam ,jestem taka naładowana energię a zmarzluchy kojarza mi sie z flegamtykami ![]() chyba jednak wybiore sie do lekarza bo juz zniesc tego nie moge. |
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja opatulona po szyję a on biega po domu boso i w letnim stroju- nawet wczesną wiosną i jesienią
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Dołaczączam się do Was dziewczyny !!!
Cisnienie niziutkie 90/50 i wiecznie lodowate stopy oraz dłonie. Rano funduję sobie kawę szatana - do małej filiżanki sypię 2 łyżeczki i oczywiście cukier "tylko" 4 łyżeczki czubate Skarpety są u mnie na porządku dziennym oraz nocnym.I oczywiście góralskie kapcie. ![]() Nigdy nie narzekam na upał,bo tylko wtedy mogę chodzić na bosaka po domu i jestem cała cieplutka.
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedy zimna dlon komus podaje.wiec ja rowniez dopisuje sie do klanu zmarzluchow...zimne rece, zimne stopy, rekawiczki i skarpetki nawet latem spie pod gruba koldra, a ostatnio nawet w pizamce zimowej (czyli dlugi rekaw, dlugie spodnie) i w skarpetkach goralskich. Zawsze w nocy lapiej zaczac sie rozbierac, niz nie moc zasnac z powodu zimna
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ************************* ********************** |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ************************* ********************** |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
ja tam mam normalne ciśnienie a zimno mi jak s********
![]()
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakbym czytala swoj opis
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...5&page=1&pp=40 Przymierzam się do zakupu. PZDR Natalia - zombiec
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też "nerwowość" nie przekłada się na ciepełko Jeszcze jak na złość zajmuję najzimniejszy pokój w całym mieszkaniu ![]() PZDR Natalia
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam niskie cisnienie ,gdy bylam w ciazy i badali mi cisnienie to lekarz stwierdzil :"z takim cisnieniem to ja nie powinnam już zyc"
ten thermline to raczej na odchudzanie i raczej nie potrzebne mi ogrzanie plus odchudzanie bo bym prędzej zniknęła niz podniosła cisnienie.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję że mnie trochę ogrzeje bo zapasy energetyczne mam
no i zombiec jestem więc liczę że się trochę ożywię...PZDR Natalia
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
No to dołącza się kolejny zmarzluszek.
Ja też ostatnio śpię w zimowej piżamie. A czasem jak zmarznę, to na bluzę z długim rękawem zakładam gruby polar, który zazwyczaj normalnie noszę jesienią. ![]() Nienawidzę zimna i w chłodniejsze dni popadam w konflit z moją mamą która uwielbia otwierać balkony i okna nawet zimą, żeby wywietrzyć mieszkanie. Tzn. ja rozumiem, że mieszkanie trzeba wietrzyć, ale można to chyba zrobić, kiedy nie ma mnie w domu?
|
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja się dołączę
Zazwyczaj moje ciśnienie wynosi 80/50 (prawie zapaść z medycznego punktu widzenia ) , a temperatura ciała 35,7. Mój TŻ lata po domu w gaciach i koszulce, a ja siedzę w dresach pod kocem z dwoma kubkami herbaty (jeden to za mało by mnie rozgrzać ) Moje sposoby to: -kardiamid na podwyższenie ciśnienia, bez recepty, 10-20 kropel na łyżeczkę cukru każdego dnia -codzienne poranne ćwiczenia -duuużo ostrych przypraw w jedzonku -kot ![]() -oczywiście skarpetki na nogach, czasem nawet 2 pary i ogólnie ubieranie się "na cebulkę" -częste przebywanie w kuchni, jak najbliżej gotujących się garnków
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się do Was "zimnołapki"
Od zawsze miałam i mam zimne ręce i stopy, niskie ciśnienie i marznę nawet wtedy gdy innym jest ciepło ![]() A najbardziej denerwują mnie pytania znajomych i rodziny, np przy przywitaniu, "ojej, a czemu masz takie zimne ręce??" Prawie tak samo wkurzające jak pytania do mnie i TŻ "A kiedy Wy weźmiecie ślub" ![]() aha a jak sobie radzę ... duży kubek gorącej herbaty, najlepiej z sokiem malinowym. Trudno powiedzieć, że pomaga, ale jest smaczne
|
|
|
|
|
#28 |
|
... choć nie Westwood
|
Hm... To ja jestem odosobniony przypadek. Niskie ciśnienie [teraz 90/59], wysoki puls [96], zawsze zimne ręce i stopy, ale nie jestem zmarźluchem. Ba! Wrecz przeciwnie, zawsze jest mi gorąco. Nikt sie nigdy mnie o pogode na dworze nie pyta, bo ja inaczej odczuwam
Ale to chyba wina tych paru zbędnych kg
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem niskocisnieniowcem i mialam juz zapasc.Musze bardzo o siebie dbać.Pani doktor powiedziala:malo pracowac.malo sresowac sie i duzo spacerowac.Czy to jest mozliwe?Kawy pijam za dużo,koniaczku nie moge pić(pracuje więc lepiej nie szaleć z alkoholem).Czekolada mi pomaga i ta na zimno i ta na goraco.Generalnie slodycze mnie energetyzuja.Ciepla herbatka tak ale zima -lipa z malinkami PYCHA!I dostaje Kardiamid z kofeiną oraz Effortil kiedy czuje ze robi mi sie żle.Dużo śmiechu i milosci (tej gorącej) i narazie jest ok.Mężczyzna najlepiej podnosi cisnienie..
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
he he to ja nastepna..wiecznie mi zimno a jak jest upał że wszyscy mdleja to mi jest normalnie
![]() Wszyscy rozpiete kurteczki a szaliki i czapy..cieple skarpety i rajtki to norma... Ja tez mam takie bardzo niskie cisnienie ze wprawiam lekarzy w panike ale zyje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Ale i tak, jak tak czytam co dziewczny napisały to mam wrażenie, że moje marznięcie nie jest tak wielkie jak Ich. Pozdrawiam w każdym razie każdego zmarzlucha i życzę ciepłego życia ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A czasem jak zmarznę, to na bluzę z długim rękawem zakładam gruby polar, który zazwyczaj normalnie noszę jesienią.