|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wrastające włoski
Witam. Mam problem, z którym probowalam sobie poradzic przemierzajac niemalze wszystkie strony na ktorych moglabym znalezc jakiekolwiek przydatne informacje, albo przynajmniej tak mi sie wydaje
![]() Mój problem dotyczy wrośniętego włosa na wzgórku, ktory na poczatku nie wzbudzil wiekszego zainteresowania i myślałam, że samo zniknie. Czułam jedynie podskórny guzek. Jednak po pewnym czasie zauwazylam spore zaczerwienienie oraz ropny okrąg, a krosta z czasem sama pękła, pozostawiając rankę otwartą. Włosa jak nie bylo tak nie ma i nie wiem co mam z tym zrobić. Czytalam, że dziewczyny podważają igłą i wyjmują, jednak u mnie jest on raczej niewidoczny i nie ma możliwości wyjęcia. Czy tak powinien wyglądać proces gojenia i kwestią czasu jest rozwiązanie się problemu? czy moze powinnam podjać inne kroki? wybrać się do jakiegoś gabinetu, użyć specjanych środków, czy może jakichś mikstur domowej roboty? Bardzo proszę o pomoc, pierwszy raz mi się to zdarzyło i jestem troche przestraszona, bo niektórzy straszą zabiegiem i innymi mało przyjemnymi rzeczami. Przepraszam za szczegóły mogące nieco zniesmaczyc, jednak chciałam podac jak najwiecej informacji i starałam się ująć wszystko delikatnie. Dodam, ze uzywam maszynki. Z góry bardzo dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: wrastające włoski
Jeden włos Ci wrósł i chcesz z tym iść do lekarza??? No bez przesady. Nie wiem jakim cudem Ci ta krosta pękła sama z siebie, skoro włoska nie widać. Może to była zwykła krosta. Jak nie to poczekaj aż włos wyrośnie, jak go zobaczysz to możesz wyrwać.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Możesz smarować tormentiolem albo tribioticiem - powinnien w końcu sam wyjść
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
peggy7 -chcę tylko się tego pozbyć, bo mam to już od dłuższego czasu, jednak dopiero teraz zaczęłam odczuwać ból przy dotyku i dyskomfort, więc najpierw chciałam poradzic się kobiet, które tego doświadczyły.
![]() ![]() nie chce od razu lecieć do lekarza, gdyby tak było to pewnie bym tu nie pisała. ![]() ![]() lusiabambusia - dziękuję bardzo, na pewno spróbuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Myślę, że tak ma być
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja w takich sytuacjach zawsze dociskałam aby pozbyc się całej ropy ze środka (ale dla nie wprawionych nie polecam tego robic, bo mozna się nabawić blizny).
Zajrzyj na mojego bloga - tam pisalam o wrastających włoskach, które nawiedziają mnie od czasu do czasu ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
a ja go właśnie nie widzę, bo tak to bym dłubała, aż bym w koncu miała z tym spokoj : ( Pani w aptece powiedziała mi, że lepszy będzie tribiotic, więc go kupiłam i zobaczymy, mam nadzieje, że pozytywne efekty, bo to już jest męczące
![]() Teraz powinnam smarować i cierpliwie czekać, aż w końcu stanie się widoczny? bo codziennie próbuję na siłe coś tam znaleźć i nie wiem, czy lepiej przestać i poczekać, czy jednak szukać. :< bardzo, ale to bardzo bardzo bardzo dziękuję za odpowiedzi ![]() Edytowane przez prooooo Czas edycji: 2012-12-14 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie, nie szukaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.