|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
Pokaż wyniki sondy: Jaką herbatę z zimowych odmian lubisz najbardziej? | |||
Herbata zimowa z Malwy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Herbata zimowa z Herbapola |
2 | 2,63% |
Winter Time/Magic Moments Tekanne |
31 | 40,79% |
Herbata zimowa z Biofixa |
3 | 3,95% |
Lipton z cytryną |
22 | 28,95% |
Saga z cytryną wit.C i lipą |
9 | 11,84% |
inne herbatki zimowe |
21 | 27,63% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() plotki przy herbacie i poszukiwania najlepszej herbaty
skoro tu jest o wszystkim to i ja chciałam wejść z plotkowo-herbacianym wątkiem
![]() ![]() Zblizają się święta, jak wasze przygotowania i nastrój? Czujecie już klimat? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: plotki przy herbacie i poszukiwania najlepszej herbaty
to jest mój hicior ostatni, naprawdę czuć likier
![]()
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wiesz co to jest trudne do opisania, czuć, ze jest "coś" alkoholowego, ale bardziej w stronę miękkiego likierku niż ostrzejszego alkoholu
![]() jest jeszcze wersja z rumem, ale obawiam się, że taka herbata będzie już za bardzo alkoholowa
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() u mnie jeszcze nie czuć świąt a u was? właściwie prezenty jeszcze nie kupione by zwyczajnie nie mam kiedy... moze w ten weekend się uda.. a co do herbat: ja piję albo z cytryną earl greya albo własnie zimową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
Yerba Mate, ale to już taka wyrafinowana herbata, prawda? Wyobrażam sobie od razu takie chińskie miseczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nie, to brazylijskie zioło, które pije się zazwyczaj z tykwy przez rurkę z sitkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam herbaty ![]() Kusi mnie szalenie kolekcja świąteczna Yogi Tea, co za pyszności tam muszą być! A z Teekanne Mint & Honey oraz oczywiście wiele innych, ale nie mam już miejsca w szafce ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Czuje, ze to bedzie jeden z moich ulubionych watkow. Jestem herbatomaniaczka i jak juz gdzies napisalam w herbaciarni moglabym zamieszkac. W mojej 'magicznej' szafce mam kilkadziesiat roznych smakow.
Uwielbiam herbate mietowa z jablkiem. Uzywam 'swojska' miete z ogrodka mojego dziadka.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja też Earl Grey
![]() Czerwona sypana z Czasu na Herbatę, nazwa Uczniowski dar, czy jakoś tak ![]() I zielona sencha cytrynowa ![]() A z torebkowych, to niezmiennie u nas królują owoce leśne z herbapolu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Poczytaj skład, czym się różnią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
O, ja też uwielbiam herbaty, chociaż chyba nie próbowałam takich super smaków jak Wy
![]() ![]() Możecie polecić jakąś dobrą herbatę o smaku karmelowym/toffi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Polecam spróbować herbaty Basilur -pycha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Witam. Jestem herbato-maniaczką.
Preferuję te sypane, zaparzane przy pomocy zaparzacza. Ostatnio popijam herbatki o właściwościach przyspieszających metabolizm czyli np Pu-erh grejpfrutową oraz pu-erh z guaraną (na diecie jestem ![]() Typowo zimowo-świąteczną mam zakupioną w CH - jest to herbatka sypana, owocowa o wdzięcznej nazwie "Piernikowy domek". Faktycznie ma cudowny aromat piernika, przypraw korzennych i słodycz owoców suszonych ![]() Oprócz tego popijam liściaste zielone - zwykłą i z maliną. Mam też sypaną białą, która jest dużo delikatniejsza w smaku niż zielone. Z torebkowych to lubię ziołowe - pokrzywa, mięta, skrzyp, dziurawiec, rumianek. Owocowe też pijam. Obecnie TŻ przywiózł mi z DE o smaku owoców leśnych, jest dobra, kwaskowa. Te herbatki Winter Time czy Christmas Time nie przemawiają do mnie, mają jakiś dziwny posmak, ale i tak są za słabe. Musiałabym zajrzeć do szafeczki co tam jeszcze mam pochowane, ale nie ma mnie w domu ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
o jaki fajny wątek , wiec i ja sie przywitam
![]() uwielbiam herbaty sypane, zaparzane w czajniczku, kocham ten nasz rytuał z męzem, ze musi byc w dzbanku do kolacji ![]() do tego kubek lub filiżanka nie lubie szklanek, i szklanych dzbankow tez nie, a na takie porcelanowe moge gapić sie godzinami, jakbym wpadła w szał to bym miala ich i miala ![]() a co do herbaty, moja najukochansza to biała z płatkami róży Bio active, teraz chyba zmienili nazwe na Big active, ubolewalam, ze skonczyli produkowac w saszetkach tez, bo w pracy mi było wygodniej ![]() oto ona : http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwAw&dur=1234 druga to z Liptona White Tea Rose Violet, czyli z płatkami róży i fołka ![]() trzecia to tez z Liptona Asian White green tea i tu tez w składzie płatki róż ![]() czyli moje ukochane to białe i zielone ![]() a z czarnej lubie LIpton z cytryna, tea lemon nie przepadam za czerwonymi i rooibos, bo czuje w nich miód i mnie to drazni ![]() i białych i zielonych nie słodze w pracy, w domu jedynie kapkę sokiem z kwiatów czarnego bzu, lub malinowo-rózanym, sam malinowy tez ![]() no i jak juz to cukier trzcinowy do czarnej, ale bardzo mało słodzimy, wiec kilogram cukru mamy na baaardzo długo ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- tutaj nieraz robie zakupy herbaciane ![]() http://www.smacznaherbata.pl/big-act...FUFb3godbBEANw ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- a w tych kwitnących sie zakochałam ![]() http://www.smacznaherbata.pl/herbaty-kwitnace/1/ i jakie maja nazwy piękne ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- i do takich to juz wtedy szklany dzbanek , by widac było to cudo, a i smak maja jaki ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- a nie dodałam, ze tez lubie earl grey, ale teraz rzadziej pijam i tez bardzo mi podmakowala z płatkami róży , o ta : http://www.smacznaherbata.pl/herbata...rozy-lisc-100g kiedys w rossmanie one byly w zestawach po 2 , bo jeszcze byla chyba z brzoskwinia, tez dobra ![]() ale sie rozgadałam ![]() ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2012-12-12 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio piję sporo smakowych z rossmanna
![]() Skoro są tu miłośniczki herbaty, może znacie taką: http://allegro.pl/herbata-ahmad-tea-...845802749.html zastanawiam się czy nie kupić jej jako prezent.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
o takie bombonierki herbaciane są super, a ta chyba jest dobra jakościowo
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja nie słyszałam wcześniej o herbacie ahmad dlatego się zastanawiam, ona jest normalnie dostępna w sklepach?
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
a ja widzialam, i chyba kiedys piłam, ludzie chwala, a tu
![]() ![]() http://www.google.pl/#hl=pl&gs_nf=3&...w=1024&bih=677
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Mój faworyt to herbatka kakao&wanilia - niesamowity smak
![]() http://www.bdsklep.pl/gfx/600x600/59...ao-wanilia.jpg
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio zapałałam entuzjazmem do herbat Dilmah - ale tych smakowych: truskawka, porzeczka, malina, pomarańcza z gruszką itd.. Nie potrafię tknąć jedynie karmelowej i z wanilią, ale to u mnie normalne - odrzuca mnie od wszystkich herbat tego typu niezależnie od producenta czy pochodzenia.
Smakowe Dilmahu piję same, albo mieszam z sokiem z żurawiny, malin, rumem, cytryną, cynamonem, goździkami, pomarańczą - w zależności od tego co mi do jakiej pasuje. Natomiast kiedy mam ochotę na naprawdę dobrą, prawdziwą herbatę, to sięgam po moje paczuszki z herbaciarni Czajownia. Są to herbaty sypane, sprowadzane z całego świata i większość z nich ciężko gdzieś dostać. Pośród moich nie ma żadnej o jakimś specjalnym np. owocowym aromacie, poza Que She Jian opisywanej również jako Ptasi języczek - to jest zielona herbata o jaśminowym aromacie [jedna z moich ulubionych] i jak dla mnie wszystkie te sklepowe z hipermarketów są obrzydliwe ![]() Herbaty są dość drogie, ale tak naprawdę wydajne, bo można je parzyć po dwa-trzy razy w odpowiedniej temperaturze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Mozecie polecić herbatę smakową zieloną lub owocową ( ale nie cytrusowe smaki) która nie miałaby w składzie hibiscusa ? W owocowych wszędzie go wciskają.
Moi faworyci to 1. Dilmah vanilla/ karmelowa 2. Sencha truskawkowa z sypanych 3. Zielona jasminowa jakakolwiek Ta yerba kakao mnie bardzo zainteresowała, mocno wyczuwalna yerba czy własnie dodatki ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to fascynujące połączenie -nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się tak "zaciekawić" smakiem herbaty, z tym że nie należy jej słodzić boże broń ! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.