|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
o makijaż ślę zapytanie i nie tylko.. :)
Oto ja.
Chciałabym wiedzieć, jak powinnam się malować.. jakim typem urody jestem.. co byście zmieniły.. jak nie powinnam się malować.. w jakich kolorach mi do twarzy będzie.. czy brwi wymagają wyregulowania.. może inna fryzura byłaby lepsza? no jednym słowem: wszystko, wszystko, wszystko..! Teraz jedno zdjątko, a za moment drugie, bo o 4Kb za dużo mają oba na raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
o makijaż ślę zapytanie i nie tylko.. :)
no, jest i druga fota.
Fotogeniczna to ja nie jestem, ale poradźcie, proszę, co ze sobą zrobić..! buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: o makijaż ślę zapytanie i nie tylko.. :)
hehe ja pytanie z innej beczki.. przepraszam ale..hmm nie jestem dobra w doradzaniu
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
specem ja od takich spraw nie jestem, ale powiem ci mniej wiecej co powinnas zmienic i zrobic
![]() - fryzurka- moze jakis inny kolorek,powinnas zrobis sobie jakies pazurki i zadbac o kondycje włoskow ![]() - brwi jednak wymagaja regulacji- powinna zrobic to kosmetyczka ktora dobierze kształt do twojej twarzy -określenie typu urody masz w tym linku: http://www.kosmetyki.naczasie.pl/Pory_roku.html -widze, ze masz takie "worki" pod oczyma... ![]() ogólnie buźke masz śliczną! musisz troszke ujednolicic kolorek, jakis makijażyk(dokładnie opisza to ci dziewczyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
moze bardziej postrzepisz?bo tak to fajnie Ci w krotkich!
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
i tak?
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
wydaje mi sie że głównie powinnaś zmienić coś w fryzurce - przepraszam ale ta jest troche starodawna... ale krótkie są spoko! wydaje mi sie że fajnie ci bedzie gdy je troche podfarbujesz, przytniesz i postawsz - coś jakby cie wiatr uczesał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
atrament napisał(a):
> hehe ja pytanie z innej beczki.. przepraszam ale..hmm nie jestem dobra w doradzaniu ![]() ![]() ![]() ![]() hehehehe! ![]() Nie, to nie Włochy ![]() Dzięki za podbicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Pani Grażynko, to jeszcze raz ja.. :)
Pani Grażynko, fajne te postrzępione!
![]() ![]() I jeszcze mam do Pani pytanie: z włosami zawsze miałam problemy, szczególnie gdy były długie- dlatego je ścięłam. Byłam u fryzjerki miesiąc temu i powiedziała mi jedną rzecz. Otóż: moje włosy WYGLĄDAJĄ na zniszczone, jakby miały na powierzchni jakieś drobinki.. Spytałam, czy one SĄ zniszczone, czy tylko tak WYGLĄDAJĄ. Powiedziała jeszcze raz, że tak WYGLĄDAJĄ. Co mogę zrobić, by lepiej wyglądały? Czy są takie, bo np. brakuje mi witamin..? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Re: makijaż. o analizę bardzo proszę..! pomóóóżcie..!
a jak mam się malować..? Jakie kolory są 'moje'? proszę, podeślijcie mi jakieś propozycje.. co powinnam podkreślić, co zatuszować, na co zwrócić uwagę..?
czy mam oczy szeroko czy blisko siebie osadzone..? kształt twarzy to jaki jest..? proszę, opiszcie mnie, bo ja sama nie potrafię, nie znam się..! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
pomóżcie!
Wyszło mi, że jestem lato.
![]() Czy łatwo być latem? Pomóżcie co do reszty, prooooszę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Re: Pani Grażynko, to jeszcze raz ja.. :)
:helo:namiastko!
jak to ?ze tak wygladają?! czy ty uzywasz suszarki?lub suszarko-lokowki? byc moze (jezeli nie uzywasz)to taka ich uroda(wlosow) musisz uzywac kosmetykow , ktore wygladza konce wlosow
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Suszarko-lokówki nie używam. Suszarkę- owszem, szczególnie zimą. Gdy miałam długie włosy, suszyłam je na powietrzu, bez suszarki i też takie były..
Teraz, gdy włosy są krótkie, myję je i suszę codziennie, bo po nocy sterczą we wszystkie strony, a sama woda sobie z nimi nie radzi, muszę je umyć szamponem. A więc dobrze! poszukam tych kosmetyków wygładzających końcówki! DZIĘKUJĘ! bardzo-bardzo! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rzabbocop
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
re: c.d. :)
hehehe
![]() okiej, będę w piątek, szkoda, że nie dodałaś około której godziny ![]() będę czekać, Rzapciu ![]() Hurra! wreszcie nadchodzi pomoc! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rzabbocop
|
o 22.00 zaczyna sie sabat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
a co ze mna?!
podciągam wątek..
Dziewczyny, w Was moja nadzieja! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
witaj
jeżeli chodzo o typy: lato, wiosna,..... to unikam takich sztywnych podziałów, ale faktycznie jesteś latem. A czy łatwo nim być ? Raczej tak - większość z nas jest typem lata. Kolorki lata to barwy zgaszone i chłodne np. błękitym róze, biel, cytrynowa żółć, oliwkowy itd itd. Właściwie kazdy z kolorów może być zimny jak i ciepły: ciepła czerwień jest taka typowo ognista a ta zimna ma lekka domieszkę różu. Co do włosków to fajne dla Ciebie są te fruzurki przysłane przez dziewczyny. A co do kolorku to jest nieco wypłowiały - ja bym została przy brązie tylko powinnas go 'podbić; jakimś koloryzujacym szamponem. Mogłabyś troszke wyregulowac brwi - przy końcach.Masz dość pociągła twarz więc nie wyszczuplaj jej dodatkowo. Kości policzkowe podkreśl rózem ale nie pionową kreska tylko bardziej poziomą, możesz też nieco ciemniejszym od naturalnego pudrem musnąć koniuszek brody - to optycznie skróci twarz. Pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
mmmm..!
![]() doczekałam się!! ![]() super wielkie dzięki! Postaram się coś zrobić ze sobą podglądając fotosy! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
AgaZ, Sam.. jeszcze jedno..
Jeszcze dwie rzeczy..
1. W 'Makijaż krok po kroku' jest część zatytułowana: 'Sposoby malowania oczu uwzględniające ich budowę'. Jaką ja mam budowę oczu? Który sposób malowania jest dla mnie? 2. No a te wory pod oczami? Pod oczami mam ciemne placki, jakbym dostała z piąchy.. Pewno można to zatuszować korektorem, ale co zrobić z 'opuchlizną'? Ona jest zawsze, a na tych fotkach u góry widać je w całej krasie, bo się uśmiecham.. Jakoś je zmniejszyć, obkurczyć.. ..wyciąć?!? Może tam za dużo skóry jest?!? a może zła dieta?!? od czego to się robi? Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Re: AgaZ, Sam.. jeszcze jedno..
Według mnie masz oczy z opadajaca powieką - brzmi złowieszczo ale nie jest takie straszne
![]() Takie oczka ma np. Andy McDowell.Claudia Schiffer ![]() Co do cieni pod oczkami przetestuj korektor Unifiance (w aptekach) w kolorze zielonym lub vanisch (baaaaardzo wydajny - nakłada się go jedynie odrobinkę). pozdrawiam serdecznie SAm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: o makijaż ślę zapytanie i nie tylko.. :)
Magbes ja mam ale muzyczny ocean tej firmy i Julek poczatkowo sie nie interesowal a teraz go uwielbia. U nas jest taki wiszacy krabik i jak go docisnie do tego panelu to wlacza sie melodyjka i swiatelka i juz sie zorientowal o co chodzi i nawet sie do tego przyklada. A do tego piszczy z zadowolenia takze jestem bardzo zadowolona z zakupu
![]() Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2014-01-11 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.