|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
30 Days to change - czyli zmiany, zmiany, zmiany :)
Hej dziewczyny!
Ponieważ nadchodzi Nowy Rok i dla mnie osobiście jak i dla wielu osob jest to czas na refleksje i jestem w tym czasie najlepiej nastawiona na zmiany ![]() Ostatnio wpadlam na bloga http://lifeskillsacademy.blogspot.co.uk Blogerka przedstawia projekt 30 Days to change, ktory wydaje mi sie być doskonałym przewodnikiem jak wprowadzić pozytywne zmiany w swoim życiu. Ponieważ mam zamiar podjąć to "wyzwanie" od nowego roku, myślałam, że którąś z Was też to zainteresuje i możemy spróbować razem, dzielić się uwagami, no i co najważniejsze wspierać bo która z nas nie potrzebuje czasami motywacyjnego kopa ![]() Update - ponieważ urosła nam spora grupa i postanowiłyśmy zacząć projekt od 2 stycznia wklejam skrócony opis ze strony Life Skills Academy http://lifeskillsacademy.blogspot.co...cie-w.html?m=1 tego co nas czeka w przyszłym miesiącu. Nie wiem jak wy, ale ja już nie mogę się doczekać Te 30 dni to szansa na rozwój - ten program zachęca Cię do nieustannej pracy. Już po pierwszym tygodniu zauważysz zmiany, nie osiadaj jednak na laurach, wykonuj zadania każdego dnia. Miesiąc zmian to 4 tygodnie. Każdy z tych tygodni będzie inny - co 7 dni otrzymasz instrukcję na następny tydzień, więc bądź czujny. Oprócz Zadania Dnia, pamiętać musisz o idei przyświecającej całemu tygodniowi. Dzień 1-7 - Tydzień Wyrzucania Zbędnych Rzeczy. Zmorą wielu osób jest przywiązanie do rzeczy, które tak naprawdę do niczego się nie nadają, są zniszczone, nie da się ich naprawić i do tego przeszkadzają. W ciągu pierwszego tygodnia zmian musisz wyrzucić wszystkie rzeczy, które zaburzają Twoją harmonię. W poście, który dotyczyć będzie tego tygodniowego projektu, znajdziesz wszystkie potrzebne wskazówki i triki, które pomogą Ci w porządkowaniu życia i doprowadzą do spokoju i harmonii. Uwierz mi, że pierwszy tydzień zmian zaskoczy Cię i poczujesz wielką wolność. Dzień 8-14 - Tydzień Próbowania Czegoś Nowego. W tym tygodniu musisz spełnić jeden podstawowy warunek. Każdego dnia spróbujesz czegoś nowego, zupełnie nie pasującego do Ciebie. Może to byc potrawa, której w życiu byś nie spróbował. Jesteś typem sportowca? Spróbuj zajęć, które nie pasują do Twojego stylu życia. Wyjedź gdzieś, gdzie nigdy nie byłeś. Pamiętaj: sky is the limit. Nic Cię nie ogranicza - jedynie Ty siebie sam. Dzięki temu projektowi Twoja pewność siebie będzie wzrastać w zastraszającym tempie! Przekonasz się, że decydowanie się na doświadczenie czegoś innego niż zwykle uwalnia kreatywność, wzmacnia samoocenę i wywołuje pozytywny nastrój. Więcej informacji na temat tego, jak działać podczas tego tygodnia i kilka bardzo przydatnych wskazówek znajdziesz w innym poście. Dzień 15-21 - Tydzień Perfekcyjnego Stylu Życia - obok fantastycznych zmian dotyczących Twojej produktywności, samorozwoju i doświadczania musisz spróbować, jak to jest żyć w sposób perfekcyjnie zdrowy. Od 15 do 21 dnia zrezygnujesz z niezdrowej żywności, skupisz się na pielęgnacji zdrowia, będziesz się ruszać i zadbasz o swoje ciało. Każdego dnia wykonasz zadania, które będą związane z Tygodniem Perfekcyjnego Stylu Życia - o tym przeczytasz w kolejnym poście. Dzień 22-30 - Tydzień Planowania Swojego Czasu - tydzień, który dopełni zmian w Twoim życiu. Otrzymasz wiele przydatnych wskazówek, poznasz tajniki efektywnego wykorzystywania czasu i przekonasz się, jak szybko Twoje cele się realizują. Same. Poczekaj do 22 dnia Twoich zmian i sprawdź jakie wyzwania czekają na Ciebie podczas Tygodnia Planowania Swojego Czasu. Poza codziennymi zadaniami do wykonania chcę przekonać Cię do dodatkowego projektu w ramach 30 Days to Change. Dzięki niemu rozwiniesz samoświadomość, wzmocnisz poczucie własnej wartości i wzrośnie też Twoja samoocena. One Photo a Day - podejmij zobowiązanie, aby każdego dnia najbliższego miesiąca wykonać 1 zdjęcie przedstawiające Ciebie. Oczywiście zadbaj o to, aby zdjęcia były interesujące. Możesz poprosić o zrobienie go kogoś kto właśnie w danej chwili stoi obok Ciebie. Możesz użyć statywu - fotografia ma być czymś interesującym, powinna przedstawiać Ciebie w dobrym świetle, w ciekawym miejscu. Wyobraź sobie, że Zdjęcie Dnia to dowód na to, że się nie nudzisz. Podejmij to wyzwanie i pozwól sobie na dokumentację miesiąca Twoich zmian.
Nothing is IMPOSSIBLE, the word itself says "I'M POSSIBLE". Edytowane przez Tarta Czas edycji: 2012-12-25 o 16:19 |
|
|
|
|
#2 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Dot.: 30 Days to change - czyli zmiany, zmiany, zmiany :)
ekstra blog, dzięki za info
![]() zmiany są mi teraz cholerrrrrnie potrzebne, z taką instrukcją łatwiej. od kiedy zaczynamy?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Damayanti - extra, że chcesz dołączyć
Myślałam, że od nowego roku teraz Święta lada moment a potem Sylwester, więc w szale świąteczno-sylwkowym może być ciężko ![]() Także za jakiś tydzień, co Ty na to?
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Huuuuurrrrrrrrrra!
Ja też bym chciała dołączyć Można?A tartę uwielbiam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Im nas więcej tym lepiej ![]() To co dziewczyny - 1 stycznia start?
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
O, proszę. Kiedyś już chciałam sobie te zmiany wprowadzić, ale jakoś zawsze odkładałam na później, potem straciłam motywację.
W grupie byłoby raźniej. Można dołączyć? ![]() Ale punkt "rezygnacja z częstego odwiedzania portali społecznościowych" biorąc pod uwagę wątek motywacyjny, to chyba trzeba zmodyfikować
Edytowane przez arrachne Czas edycji: 2012-12-23 o 15:08 |
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Podoba mi się pomysł ze zdjęciem każdego dnia. Kiedyś zapisywałam kazdego dnia co fajnego się zdarzyło/co zrobiłam, ale robienie zdjęć też fajne
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
I ja z chęcią bym z Wami wystartowała od 1-szego
|
|
#9 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
myślę, że zaczynanie zmian w życiu od noworocznego kaca może się źle skończyć :P
może od 2? |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
I ja chętnie bym zaczęła od stycznia
Mam nadzieję, że na chęciach się nie skończy
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
ja sie dołączam
fajnie zobaczymy co uda sie po zmieniać dzieki za bloga
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zacznijmy od 2.01
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
wątek idealnie dla mnie:P więc chętnie dołączę do Was
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Spadłyście mi z nieba! Dołączam do Was w ciemno i idę czytać
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
cudownie! Dołączam
- wcześniej wstawać, regularnie ćwiczyć i zdrowiej się odżywiać - oklepane, aczkolwiek rewelacyjne postanowienia noworoczne Cytat:
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Też dołączam
![]() W końcu coś mnie zmotywuje do działania
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek idealny dla mnie
Chętnie się przyłącze
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Wooow ile nas jest!
![]() Super! Solidna grupa wsparcia się zapowiada ![]() No i podzielam, 2 stycznia to jednak sensowniejsza perspektywa, biorąc pod uwagę stan posylwestrowy :P
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z Wami, o ile jeszcze można się dopisywać do tej olbrzymiej listy ;D - a bloga z przyjemnością przejrzę w wolnej chwili
|
|
|
|
|
#21 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale aż tak masz masę nauki, że omijasz imprezę sylwestrową? Nie żebym kusiła... podziwiam tylko zapał---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() przypomina mi troszkę te filmiki na youtube, na których można zobaczyć film zrobiony ze zdjęć, które ktoś sobie robi codziennie przez parę lat (mniej więcej w tej samej pozie) fantastycznie na nich widać jak się zmieniamy ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() Muszę się przyznać, że nie czytałam jeszcze wszystkiego (mam zamiar nadrobić całego bloga przez Święta) No ale w takim razie będzie trzeba jakąś debatę na ten temat tutaj przeprowadzić i ewentualnie coś leciutko zmodyfikować ![]() Edytuje, faktycznie jest na pierwszej stronie - nawet to czytalam wczesniej, ale jakos musialam wyprzec z podswiadomosci hehe
Nothing is IMPOSSIBLE, the word itself says "I'M POSSIBLE". Edytowane przez Tarta Czas edycji: 2012-12-24 o 13:06 |
|||
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: uświadomiłam sobie, że toteż pisze się razem. Pozdrawiam, maturzystka xD Edytowane przez arrachne Czas edycji: 2012-12-24 o 16:49 |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dziewczyny: Wesołych Świąt, dużo zdrowia, szczęścia i samozaparcia!
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() powodzenia w takim razie No i za sladem Lipiec zycze tez Wam radosnych i magicznych Swiat ! (a teraz zawijam sie z pracy do domku i bede czekac na pierwsza gwiazdke ) Moze w miedzy czasie przeczytam w calosci dokladnie blog, bo 2gi stycznia juz niedlugo, takze trzeba sie przygotowac heh
|
|
|
#25 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Choć ja bym nie ominęła takiej imprezy - w koncu raz w roku ale z drugiej strony jak nie lubisz Sylwka to dzień jak co dzień dla Ciebie
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
ja, ja!
ja chcę!arrachne medycyna? hoho, będziemy miały o czym porozmawiać choć moje przygotowania do matury te 2 lata temu nie miały miejsca w sylwestra raz w roku można coś porobić![]() dziewczyny, a może by taki 'dekalog' zrobić na pierwszej stronie? czy bedziemy sie odnosic do bloga?
Edytowane przez wiciana Czas edycji: 2012-12-24 o 14:12 |
|
|
|
|
#27 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno będę robić Cytat:
![]() Jak już wszystkie przeczytają to można coś jeszcze pozmieniać tak jak mówisz ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Jestem za
|
|||
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Ja też póki co przeczytałam tylko pobieżnie, natomiast dziś już wyniosłam trzy worki niepotrzebnych rzeczy z mojego pokoju w domu rodzinnym, w którym matula urządziła sobie rupieciarnię
od razu lepiej się czuję Pomysł ze zdjęciami jest super, na pewno będę robić! Może będziemy się niektórymi dzielić w jakichś prywatnych albumach? ;> |
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
mozna sie przylaczyc?
i moze... projekt projektem, ale mysle, ze kazda z nas powinna zrobic liste swoich, prywatnych zalozen na caly miesiac, ktore zebrane i wrzucone do pierwszego posta bylyby duuuza motywacja dla kazdej z nas
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Gloria zgadzam się
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Można?

podziwiam tylko zapał
.