|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Bujna przeszłość...
Pewnie zaraz zostanę zjechana, że biorę się za seks, podczas kiedy powinnam wziąć się najpierw za edukację seksualną itd., ale dręczy mnie jedna kwestia... a kto pyta ponoć nie błądzi.
Otóż.... kilka miesięcy temu byłam z facetem, który - jak niestety dowiedziałam się później (pięknie kłamał ![]() ![]() My zabezpieczaliśmy się prezerwatywą, więc NIBY powinnam czuć się bezpieczna. Natomiast przy ostatniej wizycie u ginekologa okazało się, że mam ogromną nadżerkę (na niemalże całą szyjkę). I tu pojawia się moja wątpliwość, czy zrobiłam sobie krzywdę tamponami, winne są zawirowania hormonalne, czy jest ona wynikiem mechanicznego uszkodzenia przy stosunku, czy może ma podłoże wirusowe/bakteryjne (prezerwatywy nie dają 100% zabezpieczenia przed wirusami, prawda?). Czekam na wyniki cytologii póki co i... zastanawiam się, czy mimo iż obecnie z tym facetem jestem na ścieżce wojennej, to czy nie powinnam mu zasugerować, że powinien się przebadać? Niby nie moja sprawa, ale... Dręczy mnie to wszystko... ![]() Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-12-31 o 01:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Bujna przeszłość...
Ale nadżerka może się brać z antykoncepcji hormonalnej, częstych stosunków, wreszcie może być naturalnym, wcale nie chorobowym objawem - oczywiście jeżeli mówimy tu o nadżerce rzekomej, tej najpopularniejszej.
Czy oprócz tego miałaś jakieś objawy infekcji - upławy, swędzenie, zaczerwienienie? Jeżeli tak, to możliwe, że się czymś zaraziłaś od niego, ale to też nie jest pewne... Poczekaj na wyniki cytologii - jeżeli Ci na nich wyjdzie jakaś weneryczna paskuda, to facetowi daj znać. Jeżeli nie - zlej go ciepłym moczem, urwij kontakt i zapomnij o buraku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Poczytaj sobie co to jest nadzerka i skąd sie bierze. Nie rozumiem czemu sama sobie nie potrafisz znalesc odpowiedzi. W internecie jest mase artykułów na temat nadzerki.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Google w przeciwieństwie do forum nie posiada funkcji: "Wspieramy Cię".
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyna w 20 minut mogla by odnaleźć odpowiedz, ale lepiej się obnażyć ze swojego zwiazku i przeszłości partnera ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dalej nie rozumiem, co Cię w tym tak razi.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Google by jej powiedziały, że to rak ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
![]() A Ty z czym masz problem bo nie rozumiem? ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- autorko nadżerka jest typowym i częstym zjawiskiem. Ja sama miałam ją wymrażaną, w chwili obecnej mam znowu lecz jest na tyle nie duża ,ze nie trzeba narazie nic z tym robić. Przyczyn też może być wiele. Poczekaj na wyniki cytologii.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Fakt, google pierwsze co mówi, że skończysz z rakiem :P spokojnie Autorko, ja miałam nadżerkę tę najpopularniejszą i miałam ją "wykwaszaną"(nałożyli mi mieszankę kwasów i pomogło), moja nie była duża, więc wypalanki/wymrażanie nie było konieczne. Poza tym cytologię możesz mieć wzorcową przy nadżerce(so do I) ;] to tak w ramach "nie martw się za bardzo".
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.