Rozstać się czy nie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 09:22   #1
lonely89
Raczkowanie

Rozstać się czy nie?

...

Edytowane przez lonely89
Czas edycji: 2013-08-01 o 12:20
lonely89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 09:53   #2
nadto_skomplikowana
Raczkowanie

Dot.: Rozstać się czy nie?

Cytat:
Napisane przez lonely89 Pokaż wiadomość
Wczoraj rozmawiałam z chłopakiem przez gg, bo chciałam go zapytać, co jeśli mieszkalibyśmy w innych miastach. Napisał, że nie wiem tego na 100 %, ale w przypadku takiej sytuacji nie zostawiłby mnie. Potem wspomniałam o tym, że co jeśli wróciłabym do miasta rodzinnego, gdybym znalazła tam jakąś pracę. Wtedy się zaczęło: nazwał mnie leniwą, niesamodzielną i niedojrzałą, że wolę wszystko mieć gotowe (wysprzątane, ugotowane, wyprane). Zrobiło mi się przykro i smutno, bo potrafię sobie przygotować jedzenie, sprzątać też i zadbać o swoje sprawy. Myślałam, że jak ktoś kogoś kocha, to jest z nim zawsze, a nie krytykuje i tak traktuje jak śmiecia. Jakby on wrócił do swojego rodzinnego miasta, to bym mu nie pojechała od leniów i maminsynków. Dlaczego on mnie tak traktuje: nie odpowiada mu coś, a twierdzi, że mnie kocha. Jak zapytałam go o przyszłość, to powiedział, że liczy się teraźniejszość - wydaje mi się, że on nie zamierza ze mną zamieszkać wcale, a jesteśmy już rok razem. To ja bardziej się staram: inicjuję większość rzeczy takich jak: wyjście do kina czy do klubu. On by najchętniej tylko siedział przy kompie. Nie dostaję kwiatów, nie zaprosi mnie do restauracji, nie wymyśli czegoś romantycznego. Rzadko do mnie dzwoni - miał zadzwonić po świętach i tego nie zrobił. Zastanawiam się czy ma sens dłuższe bycie ze sobą?
W tym związku to raczej on jest leniem, nie Ty

Mogłabym zrozumieć, że poczuł się źle, gdy przed oczami stanęła mu wizja dziewczyny, oddalonej od niego na stałe. Czy Twoje rodzinne miasto jest bardzo daleko od miejsca zamieszkania chłopaka? Ale moim zdaniem, jak chce się kogoś zatrzymać przy sobie, to się spokojnie rozmawia, prosi i tłumaczy, a nie obraża tę osobę i nazywa niedojrzałym, niesamodzielnym leniem

Facet chyba wykorzystał temat, żeby Cię zniechęcić do siebie, co byś mogła to zakończyć - bo sam nie ma jaj, aby z Tobą zerwać.
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "

Ludwig van Beethoven
nadto_skomplikowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 10:02   #3
JanePanzram
Zakorzenienie

On chyba nie po raz pierwszy ci wyskakuje z takimi zarozumiałymi głupstwami?

Tak, rozstać się - rozsądek, czy tam intuicja ci dobrze podpowiada
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 10:36   #4
kotulanka79
Przyczajenie

Dziewczyno, nogi za pas i nie ma nas!!! Wedlug mnie jesli zostaniesz z nim to wczesniej czy pozniej wyssie Cie jak pijawka i zostawi psychiczny flak. Moj tez mnie kochal, a jednoczesnie olewal. Po slubie sie okazalo, ze mnie zdradzal. Czego nie zrobilam bylo zle. Jego kolejna "przyjaciolka" rozwijala go intelektualnie. Tak mi powiedzial, gdy mnie katowal. Teraz siedzi za pobicie mnie, a ja czuje sie wciaz winna i nic niewarta. Wierz mi, nogi za pas. Mowia, ze tego kwiatu jest pol swiatu, ale nie jest wazne, czy kiedys jakis znajdziesz. Mysl o sobie. Ja uwazam, ze lepiej byc samemu i zyc spokojnie, niz byc z jakims pacanem, ktory bedzie Cie traktowal jak zwykle g**no, ktore zerznie w nocy i kopnie w tylek rano, no bo to takie scierwo a wieczorem znow do Ciebie wroci (uzywam przenosni).
Jesli potrzebujesz, daj sobie czas, ale zastanow sie dobrze. Przede wszystkim przemysl wszystkie przeciw i znajdz wszystkie mozliwe. Przemysl, jakiego zycia pragniesz? jak chcesz byc traktowana? z jaka osoba chcesz byc? co jesli pojawi sie dziecko? Co jesli z jakiegos powodu ktores z was bedzie bez pracy? ITD... Przede wszystkim dobrze go obserwuj i staraj patrzec sie z boku? Co Ty powiedzialabys swojej kolezance w takiej sytuacji? Gdy sie kocha jest to bardzo trudna decyzja. Pamietaj tylko jedno - Nigdy Go nie zmienisz!!! To okrutny mit. Przemysl to dobrze i podejmij dobra dla Ciebie decyzje Powodzenia
kotulanka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:49   #5
Blobby
Raczkowanie

Rozstać się,bo to nie jest za wiele warte. Potem może być gorzej.
Blobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 12:47   #6
Clemence
Zakorzenienie

ROZSTAĆ SIĘ!
I nie wspominać nigdy tematu.UCIEKAĆ wręcz,bo nie jesteś z takim szczęśliwa.
Zresztą kto by był z uzależnionym od komputera zamiast od spotkań z Tobą?!

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kotulanka79 Pokaż wiadomość
Dziewczyno, nogi za pas i nie ma nas!!! Wedlug mnie jesli zostaniesz z nim to wczesniej czy pozniej wyssie Cie jak pijawka i zostawi psychiczny flak. Moj tez mnie kochal, a jednoczesnie olewal. Po slubie sie okazalo, ze mnie zdradzal. Czego nie zrobilam bylo zle. Jego kolejna "przyjaciolka" rozwijala go intelektualnie. Tak mi powiedzial, gdy mnie katowal. Teraz siedzi za pobicie mnie, a ja czuje sie wciaz winna i nic niewarta. Wierz mi, nogi za pas. Mowia, ze tego kwiatu jest pol swiatu, ale nie jest wazne, czy kiedys jakis znajdziesz. Mysl o sobie. Ja uwazam, ze lepiej byc samemu i zyc spokojnie, niz byc z jakims pacanem, ktory bedzie Cie traktowal jak zwykle g**no, ktore zerznie w nocy i kopnie w tylek rano, no bo to takie scierwo a wieczorem znow do Ciebie wroci (uzywam przenosni).
Jesli potrzebujesz, daj sobie czas, ale zastanow sie dobrze. Przede wszystkim przemysl wszystkie przeciw i znajdz wszystkie mozliwe. Przemysl, jakiego zycia pragniesz? jak chcesz byc traktowana? z jaka osoba chcesz byc? co jesli pojawi sie dziecko? Co jesli z jakiegos powodu ktores z was bedzie bez pracy? ITD... Przede wszystkim dobrze go obserwuj i staraj patrzec sie z boku? Co Ty powiedzialabys swojej kolezance w takiej sytuacji? Gdy sie kocha jest to bardzo trudna decyzja. Pamietaj tylko jedno - Nigdy Go nie zmienisz!!! To okrutny mit. Przemysl to dobrze i podejmij dobra dla Ciebie decyzje Powodzenia
Baardzo madry post.Naprawdę.

PS:Współczuję!! a takiemu to jedyne co,dałabym dożywocie !!:/

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 13:01   #7
Elfir
Zakorzenienie

Nie zamierzam mu od razu wmawiać zdrad czy skłonności do bicia. Ale tak po prostu po ludzku - nie dobraliście się i tyle. Tkwicie w związku bo jest wam wygodnie.

Słowa "kocham" nie podparte czynami, to po prostu zlepek liter.

Każdy rozgarnięty facet wie, że laskom zalezy na "kocham", więc gdy jest wyrachowany, a chce zatrzymać dziewczynę przy sobie, będzie to mówił w kółko. Takie zaklęcie: "zostań dopóki nie znajdę sobie innej".
Zaklęcie zadziała a on nie musi się wysilać, by udowodnić swoje uczucia.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 13:16   #8
lonely89
Raczkowanie

...

Edytowane przez lonely89
Czas edycji: 2013-08-01 o 12:23
lonely89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 13:38   #9
JanePanzram
Zakorzenienie

no to jest jasne, że ci sączy jak pelikanowi kłamstwa

jak chłopowi zależy, to do ciebie chętnie przyjedzie

jak mu nie zależy to wtedy: szkoda mu przyjeżdżać, szkoda mu czasu, szkoda mu tych "trzy pięćdziesiąt" na bilet
szkoda mu każdego zachodu

Jemu nie zależy, autorko.

Być może pędzi tylko wtedy, kiedy wie, że będzie seks?
Elfira tobie dobrze gada: on to mówi prawdopodobnie z wyrachowania, dla wygody
Te wyznania nie są jednak prawdą. Dla niego powiedzieć "kocham" to jak kichnąć czy splunąć, to znaczy: przychodzi mu to tak łatwo
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 17:24   #10
shirleyyy
Rozeznanie

jesteście ze sobą tylko rok a już takie problemy? Mnie to by dało do myślenia. On potrzebuje niańki i organizatora czasu a nie partnerki
I don't even need your love
But you treat me like a stranger"...
shirleyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 17:37   #11
chwast
Zakorzenienie

Skoro TY masz cały czas takie odczucia, skoro TY cały czas się starasz, skoro Tobie nie pasuje to jak Cię traktuje i ciągle krytkuje... to pytanie czy zostawić jest chyba retoryczne
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 17:54   #12
Sadek
Zadomowienie

Zawsze odpowiadam podobnie - chyba nie macie już nastu lat tylko znacznie więcej. Poszukaj faceta na poziomie, odpowiedzialnego a nie taki twór, który z "doładowaniem" ma problemy ( w przenośni). Ok, mógł mieć w wieku 16 lat..
Sadek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 22:18   #13
moniaszelki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely89 Pokaż wiadomość
Wczoraj rozmawiałam z chłopakiem przez gg, bo chciałam go zapytać, co jeśli mieszkalibyśmy w innych miastach. Napisał, że nie wiem tego na 100 %, ale w przypadku takiej sytuacji nie zostawiłby mnie. Potem wspomniałam o tym, że co jeśli wróciłabym do miasta rodzinnego, gdybym znalazła tam jakąś pracę. Wtedy się zaczęło: nazwał mnie leniwą, niesamodzielną i niedojrzałą, że wolę wszystko mieć gotowe (wysprzątane, ugotowane, wyprane). Zrobiło mi się przykro i smutno, bo potrafię sobie przygotować jedzenie, sprzątać też i zadbać o swoje sprawy. Myślałam, że jak ktoś kogoś kocha, to jest z nim zawsze, a nie krytykuje i tak traktuje jak śmiecia. Jakby on wrócił do swojego rodzinnego miasta, to bym mu nie pojechała od leniów i maminsynków. Dlaczego on mnie tak traktuje: nie odpowiada mu coś, a twierdzi, że mnie kocha. Jak zapytałam go o przyszłość, to powiedział, że liczy się teraźniejszość - wydaje mi się, że on nie zamierza ze mną zamieszkać wcale, a jesteśmy już rok razem. To ja bardziej się staram: inicjuję większość rzeczy takich jak: wyjście do kina czy do klubu. On by najchętniej tylko siedział przy kompie. Nie dostaję kwiatów, nie zaprosi mnie do restauracji, nie wymyśli czegoś romantycznego. Rzadko do mnie dzwoni - miał zadzwonić po świętach i tego nie zrobił. Zastanawiam się czy ma sens dłuższe bycie ze sobą?
strasznie dziwnie się poczułam czytając tego posta. nie powinien Cię krytykować to fakt, nie ma prawa Cię oceniać, ale z drugiej strony to że cię krytykuje to nie znaczy ze nie kocha. porozmawiaj z nim o tych kwiatach i wyjściach do kina. i spytaj dlaczego powiedział, że jesteś leniwa, niech poda argumenty. dziwne..
moniaszelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 01:28   #14
andromed
SPAMER
Nieopłacona reklama

Cytat:
Napisane przez shirleyyy Pokaż wiadomość
jesteście ze sobą tylko rok a już takie problemy? Mnie to by dało do myślenia. On potrzebuje niańki i organizatora czasu a nie partnerki
On NIE potrzebuje organizatora czasu. On spełnia wszystkie swoje witalne potrzeby. Gdyby było inaczej, to on już by porządnie zadbał o zmianę. A to, że owe potrzeby nie obejmują autorki tematu, to jest dopiero sprawa do oceny.

Cytat:
Napisane przez Elfir
Każdy rozgarnięty facet wie, że laskom zalezy na "kocham", więc gdy jest wyrachowany, a chce zatrzymać dziewczynę przy sobie, będzie to mówił w kółko. Takie zaklęcie: "zostań dopóki nie znajdę sobie innej".
W ramach żartu dodam, że każdy facet wie, że "tego kwiatu jest pół światu"
andromed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 01:48   #15
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andromed Pokaż wiadomość
On NIE potrzebuje organizatora czasu. On spełnia wszystkie swoje witalne potrzeby. Gdyby było inaczej, to on już by porządnie zadbał o zmianę. A to, że owe potrzeby nie obejmują autorki tematu, to jest dopiero sprawa do oceny.

W ramach żartu dodam, że każdy facet wie, że "tego kwiatu jest pół światu"
Oj wie..

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 10:51   #16
Elfir
Zakorzenienie

Za zgodą autorki, która też była w niesatysfakcjonującym związku:

"Przypomniałam sobie o tym wątku i postanowiłam napisać, bo może kogoś interesuje jak się sprawy potoczyły
Wasze odpowiedzi sprowokowały mnie do głębszych przemyśleń, w dwa tygodnie po tych postach odbyłam z nim poważną rozmowę... no i się rozstaliśmy. I wiecie co, wcale nie było mi smutno, może tylko szkoda tej straconej przyjaźni - widocznie się zmieniliśmy.
Mało tego, poczułam się naprawdę wolna. Dotarło do mnie, że jeżeli ktoś w pierwszym miesiącu jedzie po mnie "jak po burej suce" i mnie lekceważy, to potem nie będzie ani trochę lepiej. Jasne, potrafiłam trochę przesadzać, ale cały czas się martwiłam czy nie za bardzo potępiam łamanie deklaracji, dołowanie mnie i to że miiiisiiio obłapiał kuzynkę
Teraz nie mam swojego TŻ-ta, mam natomiast święty spokój i więcej pewności siebie. Jest jeszcze dużo do zrobienia, wybieram się do psychologa, ale idzie ku lepszemu. A tamten chłopak nawet nie zasługiwał na miano Towarzysza Życia

Dlatego dziękuję Wam i apeluję do wszystkich dziewczyn dołowanych przez faceta, aby przemyślały czy warto to ciągnąć..."

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości