|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Blond forever!
|
Loty do Madrytu
Hej
![]() Mamy z TŻ okazję pojechać do jego kuzyna do Madrytu, planowaliśmy tak lot w marcu lub w kwietniu. Żadne z nas nigdy nie leciało jeszcze samolotem, więc jeżeli chodzi o samoloty, linie, lotniska to jesteśmy kompletnie zieloni ![]() Czy któraś z Was leciała do Madrytu z Polski? Szukaliśmy wstępnie lotu z Ryanair z Krakowa (my mieszkamy w Gdańsku), gdyż jako nowicjusze wolelibyśmy lot bezpośredni i jeszcze jakieś pół miesiąca temu cena interesującego nas lotu była 158zł, a teraz to 220zł i jest tylko jedno miejsce ![]() Chcielibyśmy, aby cena nie przekraczała 300zł na osobę w jedną stronę. Czekam na wszelkie informacje, wskazówki ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Loty do Madrytu
Rada jest tylko jedna: rezerwować za to 220 zł, bo taniej raczej nie będzie (patrząc na ceny). Polecam wyszukiwarkę skyscanner
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście bardzo fajna cena. Mi też zawsze marzyła się Hiszpania i poluję cały czas na jakieś tanie loty Warszawa Barcelona. Mam nadzieję, że uda mi się w końcu odwiedzić ten kraj we wrześniu lub październiku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dodam tylko, że jeśli chodzi o tanie linie lotnicze to zawsze najtaniej jest rezerwować na stronie danej linii niż poprzez inne serwisy takie jak wyszukiwarki, gdyż one sobie doliczają do ceny biletu dodatkowe opłaty. Także pamiętajmy o tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o tanie linie, to warto też pamiętać, że w wielu przypadkach lotniska docelowe są położone kilkadziesiąt km od danej miejscowości, nie wiem, jak to jest dokładnie w przypadku Madrytu, ale np. tanie loty do Barcelony to często loty do pobliskiej Girony, skąd trzeba jeszcze dojechać autobusem lub pociągiem i doliczyć jakieś 10-15 euro; dlatego czasem opłaca się bardziej kupić trochę droższy bilet, ale lądować bezpośrednio w konkretnym (np. lotnisko El Prat w Barcy)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.