|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ratunku !
Witam !
Mam ogromny problem z włosami, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Od pewnego czasu biorę tabletki, które zawierają hormony. Podejrzewam, że to właśnie z tego powodu wypadają mi włosy. Mam na głowie garść włosów i co najgorsze, one ciągle nie przestają wypadać ! Jestem załamana, stosuję maskę WAX ale nie widzę żadnych efektów. Czego powinnam unikać a na co zwrócić szczególną uwagę (tabletek odstawić nie mogę)? Bardzo liczę na pomoc, boje się, że niedługo będę łysa.. Pozdrawiam ! |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ratunku !
Kup sobie suplement diety na wzmocnienie cebulek, np. skrzypowita, belissa, humavit. Zmień dietę- więcej owoców i warzyw.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Może spróbuj wcierki/ ampułki i wcieraj je w skórę głowy. Mi osobiście jantar znacznie ograniczył wypadanie włosów ale jeśli problemem są hormony to wcierki, suplementu itp niekoniecznie mogą pomóc.Codziennie wykonuj też masaż skóry głowy żeby pobudzać cebulki. Najlepiej spytaj lekarza, który przepisał Ci te tabletki czy to normalne. Może zmieni Ci na inne.
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Podam Ci zestaw który mi (każde włosy i organizm są inne) pomógł.
-Łykanie CP (calcium panthotenicum) -Łykanie suplementu Silica -Picie drożdży (ale to zamiast CP) -Wcierka Jantar albo wcierka Radical -Masaże skóry głowy -I po prostu picie większej ilości wody |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
wcierka z kozieradki
picie drożdży- tylko pamiętaj o zalaniu wrzątkiem Polecam ten 2 koktajl: http://www.anwen.pl/2012/04/nietypow...dzywianiu.html I generalnie polecam tego bloga. Konsultacja z endokrynologiem, najlepiej ginekologiem endokrynologiem. WAX? Polecam ten polski firmy L'biotica. Najlepszy jest chyba ten do wypadających. Polecam też kosmetyki Seboradin i szampon Dermena z apteki. Polecam też coś delikatnego do czesania- sama mam delikatne włosy i chwalę sobie Tangle Teezer. Poza tym mogę polecić kurację uderzeniową Revalidem. Na włosy dobry jest też tran. Sama biorę w kapsułkach. |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
To nie pomoże. Czemu bierzesz hormony?
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że efekty brania tabletek widać minimum po miesiacu, a skoro problem jest tak nasilony to autorce chyba niewiele zostanie włosów po takim czasie.... |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
idź do lekarza i powiedz mu o tym !!!
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie tylko lekarz stwierdzi co się dzieję i żadne suplementy typu skrzyp lub maseczki nie pomogą
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Jakie to hormony i dlaczego je bierzesz? Na wypadanie włosów dobre są hormony, które mają działanie antyandrogenowe. Ale o ich doborze decyduje ginekolog/endokrynolog, a nie koleżanka z forum internetowego! Marsz do lekarza.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
jasne, niech łyka dodatkowo 5 tysięcy innych tabletek" wspomagających" ! co to za rady w ogóle..? niech idzie do lekarza i powie co sie dzieje i tyle..
|
|
#13 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jeżeli tak to chodziło mi że żadne skrzypy i inne duperele typu maseczki nie pomogą - tylko wyłącznie lekarz
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie, idź jak najszybciej do lekarza bo coś jest nie tak.
Wcierki i suplementy też możesz stosować - to pomoże urosnąć nowym włoskom i zastąpić miejsce tych, które wypadły. Używaj też silikonowego szamponu i odżywki żeby włosy się nie plątały podczas mycia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.