|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wypadanie włosów, AZS i alergia - pilne
Bardzo wypadają mi włosy, i to odkąd pamiętam, choć szczególnie od roku. Dla porównania : przed rokiem zatykały odpływ po ok. tygodniu, półtora, była ich garść, teraz zatykają po 2-3 dniach (myję od zawsze codziennie), maksymalnie 4. Tak jakby pocięło się bardzo długą perukę. (włosy mam do brody, cieniowane)
Dodam, iż od urodzenia mam bardzo silną alergię i AZS. Posiadam kręcone włosy, aktualnie snop siana, ponieważ jedyny kosmetyk do włosów, którego używam to szampon Oilatum Baby (kiedyś Oilatum Soft). |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wypadanie włosów, AZS i alergia - pilne
czy w tej wypowiedzi zawarte jest pytanie?
czy chcesz po prostu podzielić się swoim problemem? ![]() ja sama tez mam łzs+krecone wlosy+ mega problem z wypadaniem... :/ kosmetyki które w jakiś sposób koją moją skórę głowy to albo emolium emulsja albo cerkogel.. ale na wypadanie ogólnie żadnej recepty nie mam.. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Czytałam w wielu miejscach, że olej lniany i olej z korzenia łopianu są dobre na wypadanie. Sama mam ten problem i przymierzam się do tych olejów.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Też mam AZS, alergie, swędzącą skórę głowy i w sumie włosy falowane z potencjałem na kręcenie ;p
Mi pomaga picie pokrzywy, w skalp wcieram kozieradkę, koi go i faktycznie niweluje problem z wypadaniem, włosy myję szamponem z green pharmacy, odżywkę nakładam od ucha w dół łagodniejsze szampony o dziwo powodowały większe swędzenie skóry głowy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

czy chcesz po prostu podzielić się swoim problemem? 
łagodniejsze szampony o dziwo powodowały większe swędzenie skóry głowy