|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() praca maturalna, opracowania książek
witam
![]() ![]() i w związku z tym mam pytanie, czy wiecie może gdzie mogę dostać dobre opracowanie książek : Pola Gojawiczyńska "Dziewczęta z Nowolipek", Zofia Nałkowska "Granica" (niekoniecznie, ale mogła by być), John Steinbeck "Na wschód od Edenu". Jak wiecie nie można korzystać ze stron typu sciaga.pl itd. a w mojej bilbiotece nic specjalnego nie ma ![]() Także byłabym bardzo wdzięczna o podanie stron www czy nawet antykwariatów itd w Łodzi i okolicach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: praca maturalna, opracowania książek
Cytat:
I niestety żadne strony www nie przychodzą mi w tej chwili do głowy ani książki typu opracowania lektur. Edytowane przez mimi2552 Czas edycji: 2013-01-06 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lektura, którą omawiałam w prezentacji, słownik motywów literackich, artykuł z literatury- owszem, czemu nie. Ale opracowanie? Nie było szans. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
nie do końca rozumiem zdziwienie dotyczące "opracowań". Przecież opracowania nie musza ograniczać się do bryków, analiza literacka to też opracowanie, a z tego na pewno nikt nie zabroni skorzystać, wręcz przeciwnie
![]() Autorko, pójdź do biblioteki i szukaj w katalogu rzeczowym po autorze, ewentualnie motywach, wybrałaś dość popularne dzieła, myślę, że bez problemu znajdziesz na ich temat jakieś analizy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
z 'Granicą' i 'Dziewczętami z Nowolipek' jak się okazało nie było problemu (nie wiem jak jak wcześniej szukałam. ale co do książki 'Na wschód od Edenu' już nie jest tak łatwo ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i przejrzyj też biografię autora, bo w tej książce występują wątki autobiograficzne i wiele postaci wzorowanych jest na prawdziwych osobach. Edytowane przez Natalinka93 Czas edycji: 2013-01-17 o 10:45 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.