![]() |
#1 |
Mrs Mrau
|
![]() Ile potrzeba do "codziennego" szczęścia?
Właśnie tak się zastanawiam.
Ja chyba należę do osób,którym bardzo niewiele do niego potrzeba.Mam obniżóny próg do jego pojawiania się.Serio ![]() Np.Moje "pewniaki" na dobry humor: -słuchanie muzyki którą uwieeelbiam -jakiś miały zakup (nawet głupi lakier do paznokci czy dobra odżywka do włosów) -chwila zabawy z psem -film,który od razu poprawia humor -jeden mały sms od znajomej -niewinny komplement -dobry posiłek ![]() -chwila snu -zgubiony kilogram ![]() -no i ostatnio SŁOŃĆE na którego brak wczesniej narzekałam te rzeczy wydaja sie takie błahe,że zastanawiam się czy oby wszystko z moja główka w porządku.Taki małe przyjemności czasami o mocy "wielkich nagród" ![]() Macie coś takiego? Edytowane przez cattt Czas edycji: 2005-08-19 o 11:38 Powód: jak mogłam zapomnieć o MUZYCE,muszę to dopisać :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dla mnie codziennym malym szczesciem jest zajrzec na chwilke na WIZAZ!
![]() Naprawde! ![]() PS nie podlizujem siem... ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile potrzeba do "codziennego" szczęścia?
Hmmm...
- jakiś mały kosmetyczny drobiazg, to na pewno... - sms albo jakiś inny znak, że ktoś o mnie pamięta. Tak, to daje mi chyba najwięcej radości... - właśnie zabrałam się za pisanie takiej notatki/sprawozdania/opowiadania z wyjazdu z którego wróciłam i radość sprawia mi, kiedy udaje mi się napisać coś, co mi się spodoba ![]() - cieszę się, jak znajdę w kuchni coś słodkiego, zdejm i pomyślę, że po takich gigantycznych porcjach słodyczy, jakie w siebie wrzucam, to jakiś cud, że mieszczę się w 34... - o! i jak rodzice wracają do domu, przynosząc torbę pełną nektarynek (oczywiście mogłabym sama po nie iść do sklepu ale jestem taki leń, że mi się nie chce ![]() -jak znajdę torebkę ulubionej herbaty, która wpadła gdzie do szafki i pojawia się akurat wtedy, kiedy ja mam na nią straszną ochotę ![]() nic więcej mi na myśl nie przychodzi... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja mam podobne, jak Wy "małe szczęscia", dlatego nie będę się o nich rozpisywać. (Czasami cieszę się z takich głupot, że aż wstyd mówić :P) Ale dzisiaj przyszło do mnie ogrooooomniaaaaste szczęście i chcę się pochwalić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moje codziennne male szczęścia :
-kiedy budzę się rano i widzę "roześmianą" mordke mojego psiaka -kiedy budze sie rano i widze mordkę mojego TŻ ![]() -zapach kawy,ale tylko wtedy kiedy ktoś mi ja zrobi ![]() -brzoskwinia ![]() ![]() -SŁOŃCE ![]() -niespodziewany miły sms -moja 16-letnia młodsza "siostra" ,dziewczyna zywioł,długie trampki,drewniane koraliki,nastroszone włosy,piegowata usmiechnięta buzia i wielkie chociaz młode serducho ![]() -muzyka Jak najwięcje małych szczęść wszytskim ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
wlasnie, Dziewczyny, sztuka jest cieszyc sie z malej, nawet najblahszej rzecy. Ktos mi kiedys powiedzial, ze nawet w dniu, ktory wydaje sie ponury i "do bani"
![]() ![]() moje male radosci? - usmiech ukochanego - usmiech w mojej rodzinie - moje koty i moj pies - jak wiekszosci z nas - maly zakup - niespodzianka ![]() - mily telefon, list, kartka, email - moze wyda sie to Wam dziwne - ale ostatnio ogromna radosc sparwia mi, nazwijmy to - mily kontakt na ulicy z kims nieznajomym... pamietacie - ktoras z Was napisala kiedys w watku "dziewczyna patrzy na dziewczyne", ze czasem milo uslyszec komplement od nieznajomej, i wczoraj to wyprobowalam w sklepie, w czasie przegladania ciuszkow - reakcja byla baaardzo pozytywna i obie wyszlysmy z swietnym humorem!! - i wiiizaaazzz oczywiscie!! - pachnaca, swieza posciel - wysprzatane mieszkanko - pyszna herbatka w slicznym dzbanuszku i filizance ![]() - promyki slonca i platki sniegu - i.... jezeli tyle tego jest, to czemu czesto chodze naburmuszona??? ![]()
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja mam podobnie..mam swoje male pocieszne rzeczy ,ktore niezwykle mnie uszczesliwiaja
![]() -radosci usmiech moich bliskich ,gdy oni sa szczesliwi,ja rowniez ,nawet gdy cs w danym dniu mi nie poszlo ![]() -odczytywanie maila -rozmowa z kolezanka -maly drobiazg w drogerii,moze to byc nawet zwykla maseczka w saszetce ![]() -rozesmiani ludzie na ulicy -I chyba przed wszystkim to magiczne slowo'kocham' ![]()
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
-zdrówka najblizszych to chyba oczywiste
-słonce ,dobry obiad - dobry dzien TŻ w pracy (czyli dobry humor jego szefa,bez głupich pomysłów,zmian i obcinania kasy) - usmiech córki wracajacej z przedszkola -telefon od ew. klientki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hmm a oto moja lista:
- sms od TŻ - mile spedzony dzien z TŻ ![]() - fajny filmik - Wizaz ![]() ![]() ![]() - ulubiona muzyczka - czytanie ksiazek - zakupy (moze to byc nawet zakup kontorowki a juz humor lepszy) ![]() - zdjecia (moje i TŻ0 czesto ogladam ![]() pozdr. ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
pół litra
![]() a tak powazniej to drapanie po plecach ![]() moglbym tak lezec godzinami ... a kotecek swoimi pazurkami by mnie drapal i drapal ... hymm juz wiem o co dzisiaj Gosie poprosze jak wrocimy ze spacerQ ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak to jest, ale ostatnio przepełnia mnie chęć życia!! Mam wiele problemów, które wcześniej bardzo mnie przygnębiały, dobijały i ściągały kąciki moich ust na dół. Także brak słońca nie wpływa na mnie korzystnie.
No ale miało być o radościach a nie smutkach ![]() Jak już napisałam, ostatnio czuje się przepełniona szczęściem. Nie wiem skąd się to bierze!! Po prostu czuje jakby promienie we mnie!! Nie mam jeszcze TŻ-ta, więc to nie z powodu miłości ![]() - dobra herbatka w dobrym towarzystwie (np moja kumpela, która niestety wyjeżdża w październiku do Krakowa..muszę się nią nacieszyć ![]() - wyjść na balkon w słoneczny dzień i patrzeć na ludzi ![]() - wieczorem popatrzeć na zachód słońca - zanim pójdę spać - zapalić zapachową świeczkę i rozkoszować się blaskiem ognia i pięknym zapachem - wyglądać przez okno późno w nocy, wdychać powietrze, świeżość nocy....obserwować gwiazdy (ostatnio moje ulubione zajęcie!!) lub wolno płynące chmury Jak widać, wcale tak wiele do szczęścia mi nie potrzeba ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
-obudzenie się i zaśnięcie koło mojego chłopaka
-udane zakupy (znalezienie dokładnie tego czego szukałam) -ostatnie tygodnie codzień chodze do Tesco lub Leclerca żeby zobaczyć świnki morskie, mój chłopak "jeju, przecież wczoraj je widzieliśmy","przecież to kilka sekund, a tyle mi to radości sprawia" "no racja, to chodzmy" i tak co dzień |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() u mnie jeszcze: -wysypianie się ![]() -aura wieczorów letnich (uwieeelbiam je ) -ahhh może wyda się to głupie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
mi do szczęścia codziennego nie wiele potrzeba lubie jak wiem że moge komus pomoc, spotkanie ze znajomymi tylko na zimnym piwku w pubie lub klubie, odpocząc od stresujego życia zawodowego, chwila muzyki, dobry film
ale myśle też o innych czytajac ten wątek, myślę o tych co nie udało im się jak nam że nie mają domu, rodziny, pieniedzy, pozywienia, itd. my piszemy o zakupach, smsach, piwku dyskotece a im tak niewiele potrzeba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mi wystarcza to , że :
- mam dom, mam gdzie spać - mam co jeść - mam kogoś kto mnie kocha.
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
catt podpisuje sie pod tym co napisałaś obiema rekami i nogami
![]() Daodam jeszcze słodycze i chipsy i juz nic nie jest w stanie mnie zasmucić :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
...czytając ten wątek nie da się nie myślec o tych którzy nawet tego "minimum"(pojęcie względne) nie mają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Mi dużo szczęścia i uśmiechu na buźce dają takie drobnostki jak:
ładna pogoda, mruczenie i przytulenie się do mnie mojego kocura, spotkanie kogoś mi znajomego w sklepie czy na ulicy i krótka pogawędka, własnoręcznie wykonanie czegoś ładnego (ozdoby itp.), wieczorny spacer z kimś bliskim, jakaś pyszna potrawa...dużo tego jest. Najważniejsze to doceniać takie drobnostki bo to często z nich właśnie składa się to "wielkie" SZCZĘŚCIE ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
mi humorek poprawia:
- rozmowa z mamą lub przyjaciółmi - komplemencik (nawet ten najmniejszy, ze np. założyłam fajny wątek ![]() - jakiś nowy kosmetyk ![]() ![]() - chwilka na wizażu ![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
A a lubię:
-gdy zbliza się piatek po południ i planujemy weekendową wycieczkę -gdy jesienią świeci słoneczko -gdy układam się wieczorkiem do łózka z książką i czymś dobrym do żarcia - pachnąca kąpiel -gdy uda mi się zmbilizować do ćwiczeń -gdy kupuję nowy ciuch -gdy wyjątkowo ładnie wyglądam i TŻ to zauważy i wiele więcej. A myslałam, że jestem pesymistką. Dobry wątek! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Uśmiech na mojej twarzy pojawia się gdy
- TŻ powie, że ładnie wyglądam / że ładnie się umalowałam, ubrałam itp. itd. - TŻ się do mnie przytuli z własnej, nieprzymuszonej woli ![]() - dostanę smsa od TŻa, szkoda tylko, że tak rzadko pisze ![]() - włączę Wizaż ![]() - moja kota czeka na mojej poduszce, aż i ja się ułoże do snu - moja kota mnie ciamka (ostatnio ma nawrót ssania i ssie najczęściej moje koszulki albo pościel) i głośno przy tym mruczy - kupię sobie jakiś kosmetyk (cokolwiek, byle by to był kosmetyk ![]() - kupię sobie nowy ciuch, torebkę - upoluję coś ciekawego na Allegro czy Targowisku i właśnie otwieram przesyłkę z tym czymś - zrobię coś nowego i pysznego na obiad (a jeszcze jak TŻ pochwali to już w ogóle) - wrąbię czekoladę ![]() - miło sobie gawędzę z przyjaciółmi w realu lub przez gg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
a mnie dziś bardzo uszczęśliwiła przejażdżka rowerowa
![]() nie jeździłam ponad rok, dziś troszkę zepsół mi się humorek, i nagle wpadłam na pomysł ROWER!!! wróciłam umęczona, ledwo żywa ale ......szczęsliwa!!!!
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja to sie ciesze jak dzieciak jak w moje łapki wpada czekolada hihi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedy rano staje na wage i widze kilogram w dol to jest super uczucie heheh ![]() ![]() Ciuszek czy kosmetyk of course ;D Ulubiona muzyka (ale wybor zalezy od nastroju bo ja duzo roznej musik lubie ![]() Komplemencik ![]() Taniec!!! Na potupajce hihihi czyli dyskotece ![]() ![]() Jak ktos sie cieszy z prezentu ode mnie ;D W ogole lubie robic prezenty ![]() I jak ktos mnie prezencikiem zaskoczy to tez ![]() ![]() Buziaki ![]() ![]() I teraz uwaga: zakupy spozywcze ![]() ![]() Jedzonko pieknie podane i smmmmaczusne ![]() Moja ulubiona gazetka Lady Fitness ![]() ![]() ![]() buuuzi wszystkim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
porzadnie sie wymeczyc (np. na treningu), az tak, by nie moc ruszyc noga a nawet palcem - to cudowne zmeczenie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I bardzo slusznie! Taki dziki, intensywniejszy niz zazwyczaj ruch (tzn: u mnie taniec)i mnie dobrze nastraja (co tam, ze cale plecy mnie bola i szyja nie moge ruszyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ah, cudowny wątek. Uwielbiam czytać takie rzeczy
![]() ![]() Ile mi potrzeba do codziennego szczęścia? Co mnie cieszy? *czas dla siebie. kiedy sama decyduje co z nim zrobie. *kiedy moge zaszyc sie w moich pokoju i byc sama z moimi myslami ![]() *kawa wypita w towarzystwie mamy w "slonecznych" filizankach *sms, telefon, mail od kogos, kogo dawno nie widzialam *kazdy sloneczny dzien, chlone slonce jak szalona ![]() *deszcz, deszcz, deszcz ![]() ![]() *mily, szczery komplement, szczegolnie od mojego brata ![]() *kartka pocztowa z wakacji od kogos znajomego Oh, bardzo wiele rzeczy mnie cieszy, moge tak wypisywac bez konca ![]() A wiecie co? Slyszalam gdzies taka mysl: "Ludzie nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże..." Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.