Butelka antykolkowa -avent natural, Tommee Tippee, Closer to Nature czy inna? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 09:58   #1
Quentin
Raczkowanie

Butelka antykolkowa -avent natural, Tommee Tippee, Closer to Nature czy inna?

Witam , jestem na etapie wybierania pierwszych butelek dla noworodka. Przy pierwszym dziecku ( 14 lat temu) karmiłam swoim mlekiem przez rok ale butelką . Mały całkowicie odrzucił pierś - urodził się z niską masa 1800 i pewnie dlatego. Wolę teraz być przygotowana na takie okoliczności. Jednak dzisiaj wybór butelki to wielki problem jak dla mnie. Zbyt duży wybór Zastanawiam się czy wybrać butelkę ze smokiem zbliżonym do naturalnego sutka czy to bez sensu. Biorę w sumie pod uwagę trzy modele avent natural , avent antykolkowa AIRFLEX , czy Tommee Tippee Closer to Nature. Ogólnie chodzi o to -jaką butelkę wybrać zakładając że będę karmiła swoim mlekiem tylko poprzez butelkę .
Quentin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 10:01   #2
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Butelka antykolkowa -avent natural, Tommee Tippee, Closer to Nature czy inna?

Dr Brown
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 10:05   #3
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Butelka antykolkowa -avent natural, Tommee Tippee, Closer to Nature czy inna?

Na prawdziwą, męczącą kolkę nie działa żadna.

TT u nas szybko poszła w odstawkę.
Dr B fatalnie się myło. Nie dało się z tego podać kaszy, bo zostawała w butli.
Najdłużej mieliśmy Avent, ale też bez szału.

Sama musisz dojść do tego jaka Tobie i dziecku spasuje.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 11:43   #4
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Tommee Tippee nie znam lepszych dzieci bez kłopotu przechodziły z piersi na butlę i odwrotnie..

btw w działanie anty kolkowe butelek nie wierzę..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 11:49   #5
ewka5891
Zakorzenienie

U nas TT sie nie przyjęła, mały nie chciał tego smoczka, za to zaakceptowal aventa. Innych butelek nie próbowałam, bo młody i tak na piersi jest.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 11:51   #6
Ineczka33
Wtajemniczenie

A u mnie NUK się sprawdził ze względu na ścięty, wyprofilowany smoczek. I do butli i jako uspokajacz
Stary 2013-01-09, 12:30   #7
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Dr Brown Myje się trochę trudniej, ale szczoteczka jest w zestawie, więc nie powinno być problemu. Tylko szerokoszyjkową weź, bo smoczek z wąskiej może zbyt głęboko dziecko zasysać no i łatwiej taką obsługiwać.

U nas tt całkiem się też nie sprawdziły - tragiczne są te ich smoczki
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 12:32   #8
slav910
Przyczajenie

U nas sprawdziły sie butelki Mam Baby jedynie.
slav910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 14:12   #9
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
A u mnie NUK się sprawdził ze względu na ścięty, wyprofilowany smoczek. I do butli i jako uspokajacz
Ja na poczatku uzywalam avent a pozniej tez NUK. Te drugie sto razy lepsze ze wzgledu na smoczek i bardzo dobrze sie odpowietrzaja.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 14:14   #10
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Ja na poczatku uzywalam avent a pozniej tez NUK. Te drugie sto razy lepsze ze wzgledu na smoczek i bardzo dobrze sie odpowietrzaja.
W ogóle avent mi się wydaje jakiś przereklamowany Niekapek kapie...
Stary 2013-01-09, 14:25   #11
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
W ogóle avent mi się wydaje jakiś przereklamowany Niekapek kapie...
Tez kupilam mlodej nieszczesny niekapek z aventu i z odpowietrzacza kapala mocno woda, wrecz chlapala. Kupilam wiec zwykly niekapek i byl niezawodny mimo nizszej ceny.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 14:40   #12
MoniaK
Zakorzenienie

U nas od początku były TT i Tymek nie wybrzydzał Karmiłam piersią 7 miesięcy a od 4 mies. również butelką i nie było problemu z przejściem od piersi na butelkę i odwrotnie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 14:42   #13
boska latynoska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Dr Brown Myje się trochę trudniej, ale szczoteczka jest w zestawie, więc nie powinno być problemu. Tylko szerokoszyjkową weź, bo smoczek z wąskiej może zbyt głęboko dziecko zasysać no i łatwiej taką obsługiwać.

U nas tt całkiem się też nie sprawdziły - tragiczne są te ich smoczki
Ja polecam TT. Karmię córkę teraz piersią i butelką i nie ma żadnych problemów. Zaakceptowała smoczek

Ilonka tak z ciekawości, co wam nie pasowało w tych smoczkach?
boska latynoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 16:07   #14
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Moj maly nie mogl uchwycic tego smoczka tak, zeby przy kazdym zassaniu nie cmokac i nie pobierac powietrza bokiem ciezko tez chodza i bardzo sie denerwowal, ze nie moze sie najesc. Moja siostrzenica miala podobnie, ale u nich wystarczylo, ze mala podrosla i pozniej sobie z nimi radzila
Stary 2013-01-09, 16:09   #15
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Butelki mam tez widzilam i podoba mi sie tam system odpowietrzania, ale akurat kupilam trzypak wiekszych drow brownow i juz nie kupowalam, zeby sprawdzic.
Stary 2013-01-09, 16:18   #16
LadyBeatta
Zadomowienie

u nas tylko TT kiedy jeszcze kp, Mlody nie mial problemow z przejsciem z cyca na butle i odwrotnie. avent tragiczny, w ogole sie nie odpowietrza, albo ja nie umiem zlozyc butli
Stary 2013-01-09, 16:33   #17
Ula 25
Rozeznanie

ja przy pierwszym dziecku wlasnie mialam avent i nie narzekalam, teraz oczekuje drugiego i dzis wlasnie kupilam TT, ale czytalam opinie ze smoczki sie zasysaja i dzis sprawdzalam te smoczki i widze ze faktycznei to moze byc problem jesli dziecko bedzie mocno ssac, dokupie moze na wszelki wypadek jeszcze avent z jedna
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 16:55   #18
ilonkaczapela
Zakorzenienie

o, u nas też się zasysały - zapomniałam;
Stary 2013-01-09, 18:51   #19
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
ja przy pierwszym dziecku wlasnie mialam avent i nie narzekalam, teraz oczekuje drugiego i dzis wlasnie kupilam TT, ale czytalam opinie ze smoczki sie zasysaja i dzis sprawdzalam te smoczki i widze ze faktycznei to moze byc problem jesli dziecko bedzie mocno ssac, dokupie moze na wszelki wypadek jeszcze avent z jedna
żeby się nie zasysały wystarczy dziecku tak podać butelkę by odpowietrznik który jest na powierzchni smoka był na górze i miał szansę w ten sposób spełnić swoją rolę
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 19:15   #20
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
żeby się nie zasysały wystarczy dziecku tak podać butelkę by odpowietrznik który jest na powierzchni smoka był na górze i miał szansę w ten sposób spełnić swoją rolę
dokladnie
Stary 2013-01-09, 19:34   #21
Nue
Rozeznanie

Po podaniu mleka z butli Tommee Tippee Closer to Nature mój synek nauczył się przysysać do piersi, co prawda przez kapturek, ale zawsze coś. Wcześniej nie umiał i już.
Wciąż używamy i bardzo sobie chwalimy. Avent się u nas kompletnie nie sprawdził.
Smoczki TT z easyvent (taka silikonowa wypustka) zassały nam się dosłownie 2 razy. Dzieje się tak wtedy, kiedy wypustka lekko się sklei ze ścianką smoczka i nie odpowietrza.

Edytowane przez Nue
Czas edycji: 2013-01-09 o 19:36
Nue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 19:40   #22
meta_morfoza
Raczkowanie

ja karmiłam mieszanie i używaliśmy i używamy nadal Avent Airflex i jest ok. Jednak mój syn nigdy nie miał kolek, więc nie wypowiem się nt działania antykolkowego
meta_morfoza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 09:03   #23
katja_22
Zadomowienie

Ja mogę polecić butelkę marki lovi - antykolkowa, aktywne ssanie. Mój synuś to leniuszek (do tego nerwusek po tacie ), więc niestety długo nie nacieszyłam się widokiem maluszka zasypiającego błogim snem przy karmieniu piersią, ale karmię wyłącznie swoim mlekiem - to już pół roku Butelka się sprawdza, przy innych marudzi, wymaga od niego jakiegoś wysiłku i nie ma większych problemów z przejściem na pierś, bo w nocy karmię już bezpośrednio z piersi
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 10:16   #24
ilonkaczapela
Zakorzenienie

A mój się nią zachłystuje a do tego ciągnie i ciągnie, aż zassa całość a później wypluwa - mamy z nią dużo zabawy, bo ciągle coś nei tak,ale przydawała się do podania kleiku raz na jakiś czas
Stary 2013-01-10, 13:50   #25
katja_22
Zadomowienie

Uuu to powiem, że jestem zaskoczona Ja ją kupiłam w aptece jeszcze nim urodziłam, żeby była po prostu, bo jeszcze nie wiedziałam jak to będzie z tym karmieniem, w zestawie ze smoczkiem i naprawdę jest ok, bardzo ok Nie wiem czy jej to przypisywać, ale przynajmniej mały nie zapomniał do końca jak ssać pierś (dużo z tym karmieniem przeszliśmy, poczynając od nakładek w szpitalu, których już od długiego czasu w ogóle nie muszę używać, choć już myślałam, że normalnie się nie chyci), więc na razie w dzień butelka (ale przy innych się krzywi, musi być ta), w nocy pierś i tak jedziemy już pół roku, a od jakiegoś czasu próbuję też rozszerzać mu dietę - marchewka, ziemniak i te sprawy
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-13, 20:07   #26
Sara_UK
Przyczajenie

Ja jestem za antykolkowa Aventa-jest to nowosc i jak najbardziej trafiona..moj synek je uwielbia i dlqa mnie takze sa poreczne maja fajny wyogdny ksztalt i super smoczki.
Sara_UK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-21, 11:39   #27
Pam123
BAN stały

Jak w planach masz karmienie swoim mlekiem,a le przez butelkę, to dobrze, żebyś kupiła taką butelkę, której smoczek przypomina pierś. Bo może jednak będziesz karmić na przemian (raz cyc, raz butelka) i żeby dziecko nie zaczęło się "buntować" przed jednym albo drugim, to musisz patrzeć jakie są smoczki.
Ja co prawda na początku karmiłam tylko piersią, ale po 2 mcach wróciłam na studia i musiałam wprowadzić butelkę. Mega bałam się kolek i łykania powietrza, więć szukałam takiej, żeby miała system odpowietrzania itp. No i kupiłam - tylko, że nie patrzyłam na to, żeby smoczek był na maksa podobny do piersi :/ Kupiłam dr Browna i fakt faktem kolek mała nie miała, ale ten smoczek był taki standardowy i potem miałyśmy problem z przystawianiem z powrotem do piersi :/ Krzyki, płacz i wyginanie się No ale na pierwszym dziecku się każdy uczy :p
Potem zmieniłam butelkę na Chicco NaturalFeeling - to na początku oczywiście mój buntownik był niezadowolony, że znów coś kombinuję Ale po paru dniach już nie było czegoś takiego, że jest problem z karmieniem piersią. Normalnie piła raz z tego, raz z tego, kolek nie miała, bo też jest ten system odpowietrzania. Nie wiem czy znasz w ogóle tą butelkę, bo jej nie wymieniłaś w swoim poście, ale ja bardzo polecam - bo smoczek ten w pierwszym rozmiarze 0+ wygląda typowo jak pierś, jest nawet "wygięty". Tomme T. też ma tego typu smoczki, ale są proste i jak znów będziesz miała takiego maluszka, jak pierwszego, to będą za duże do takiej małej buźki i będą utrudniały oddychanie przez nos. To wiem też z doświadczenia - ale mojej koleżanki. Musiała własnie zmienić butelkę, bo synek nie mógł normalnie oddychać, smoczek mu dociskał nosek - też był malutki ogólnie. A w tej Chicco z wygiętym smoczkiem masz tak, że dziecko dotyka noskiem ten smoczek (bo przy karminieu piersią też tak jest - więc ok), ale może oddychać, bo jest to pod kątem... A cenowo podobnie do tych co pisałaś wyżej, chociaż Avent z tego co kojarzę jest chyba najdroższy z tych wszystkich.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Dr B fatalnie się myło. Nie dało się z tego podać kaszy, bo zostawała w butli.
hehe, moja córka ma już 2 lata, a do teraz wspominam to mycie :p
Pam123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 17:07   #28
Aviskowa
Zadomowienie

U mnie sprawdzila sie butelka Dr B oraz Heberman Campola.
Butelki TT maja dziwne elastyczne smoczki ktore sie zasysaja.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-06, 08:30   #29
Caroline0887
Przyczajenie

Ja z czystym sumieniem mogę polecić butelki firmy Canpol Babies - Antykolkowa butelka szerokootworowa EasyStart "Newborn baby" 240 ml. Mam taką od jakiegoś już czasu i bardzo sobie chwalę. Dobrze działający system antykolkowy a do tego możliwość zastąpienia smoczka zatyczką i łatwego przechowania pokarmu w lodówce. W zestawie z butelką super sprzęt do mycia smoczka – tego bardzo mi brakowało. Teraz dokładnie da się wymyć smoka. Minimalnie gorzej sprawa wygląda z myciem samej butelki w zakamarku przy zatyczce. Całość jednak bardzo wygodna w użyciu. Super jakość za tą cenę. Bardzo fajna i wyraźna podziałka pojemności. Polecam
Caroline0887 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-13, 19:29   #30
FlightlessBird
Zakorzenienie

Przerobiliśmy wiele butelek, ale zdecydowanie najbardziej pasuje nam butelka Canpol EasyStart Newborn. Mamy butelkę o 2 pojemnościach 120ml - służy nam do dopajania córki wodą pomiędzy posiłkami i 240ml - służy nam do karmienia.
Pierwszy razspotkałam się żeby producent dorzucał do butelki szczoteczkę do mycia smoczka (tak jest w przypadku butelki o pojemności 240ml)
Butelka cenowa wypada bardzo korzystanie, jest ładna, lekka i poręczna.
Polecam.

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości