koszmar - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 15:41   #1
analizaaa
Przyczajenie

koszmar

dziewczyny jestem załamana. w sobotę mam studniówkę. nie miałam z kim iść więc idę z kuzynem, jestem załamana ciągle płaczę jak sobie o niej pomyśle. każda z koleżanek ma partnera który umie tańczyć i jest towarzyski a mój brat ani tańczyć nie umie i jest nieśmiały więc wątpie żeby z kimś tam pogadał. ciągle płaczę bo to już za chwilę a ja nie wiem co mnie czeka. zawsze myślałam że to będzie coś cudownego a okazało się koszmarem. przepraszam wiem, że dla was to tylko błahostka ale w życiu licealistki to ważne wydarzenie które u mnie stało się koszmarem.

Edytowane przez analizaaa
Czas edycji: 2013-01-10 o 15:45
analizaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 15:48   #2
SOCKI
Zakorzenienie

Dot.: koszmar

Cytat:
Napisane przez analizaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem załamana. w sobotę mam studniówkę. nie miałam z kim iść więc idę z kuzynem, jestem załamana ciągle płaczę jak sobie o niej pomyśle. każda z koleżanek ma partnera który umie tańczyć i jest towarzyski a mój brat ani tańczyć nie umie i jest nieśmiały więc wątpie żeby z kimś tam pogadał. ciągle płaczę bo to już za chwilę a ja nie wiem co mnie czeka. zawsze myślałam że to będzie coś cudownego a okazało się koszmarem. przepraszam wiem, że dla was to tylko błahostka ale w życiu licealistki to ważne wydarzenie które u mnie stało się koszmarem.
Nie ciągnij go na siłę ze sobą, tylko idź sama.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 15:50   #3
analizaaa
Przyczajenie

teraz już jest za późno nawet nie chodzi o to że zapłaciłam ale on się nastawił i chce iść alę chyba nie wie że studniówka to nie wesele i że na niej caly czas się tańczy
Stary 2013-01-10, 15:54   #4
kennedy
Zakorzenienie

Ale spokojnie nie ma o co plakac. Kazdy tanczy jak umie. Uwierz ze partnerzy kolezanek tacy idealni nie sa.
Glowa do gory i bedziesz sie dobrze bawic
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 15:56   #5
analizaaa
Przyczajenie

boje się że on nawet będzie się moich znajomych wstydził, potańczyć w kółku nie potańczy wiem, że wszystko okaże się w sobote ale tak się tym martwie, że nie potrafie sie z tego cieszyc
Stary 2013-01-10, 15:57   #6
hanusia505
Zakorzenienie

Skoro to taki koszmar jest dla Ciebie to po co idziesz na studniowke?

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 15:58   #7
Stace
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 15:59   #8
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Sama mówisz, że już za późno żeby zrezygnować z kuzyna. Pozostaje iść i dobrze się nastawić. Wizaż Ci nie pomoże. Udanej studniówki życzę.
Stary 2013-01-10, 16:00   #9
hanusia505
Zakorzenienie

Stace w niektorych rejonach Polski kuzyna nazywa sie tez bratem(ciotecznym, stryjecznym).

klik
Stary 2013-01-10, 16:03   #10
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Stace w niektorych rejonach Polski kuzyna nazywa sie tez bratem(ciotecznym, stryjecznym).
Aaaaa to wycofuję, nie wiedziałam

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 16:06   #11
201607131106
Konto usunięte

Spokojnie, nie panikuj, nie warto z tego powodu płakać, bo na pewno nie będzie tak tragicznie jak sobie to teraz wyobrażasz.

U mnie na studniówce prawie wszyscy byli sami, tzn do poloneza podobieraliśmy się w pary międzyklasowo, a jak ktoś np był w mega stałym związku (tak, w liceum ) to oczywiście brał swoją połówkę. Nawet przez moment nie pomyślałam wtedy, że jestem gorsza, nie będę się dobrze bawić itd, bo idę sama. Ale rozumiem, że już klamka zapadła, idziesz z kuzynem, głupio mu teraz odmówić. Pomyśl, że partnerzy koleżanek to też nie będą same Maseraki. Poza tym, nie całą studniówkę się tańczy, są też dania na gorąco, chwilę się siedzi, a to toast, a to ciasto, a to jakiś taniec "grupowy" typu makarena, kaczuchy, czy może teraz to już gangnam style. Nie jesteś uwiązana na te kilka godzin i nie musisz ciągle chodzić za rękę z kuzynem, tańczyć z nim każdej piosenki. Prawdopodobnie też będzie tak, że więszość czasu będziecie się bawić w gronie klasowym, czy gronie bliższych znajomych, na pewno będzie fajnie.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 16:07   #12
kennedy
Zakorzenienie

Pogadaj z nim i powiedz ze dla ciebie wazne jest zeby studniowka dobrze wypadla:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 16:33   #13
friable
Raczkowanie

Cytat:
Skoro to taki koszmar jest dla Ciebie to po co idziesz na studniowke?
No właśnie... ale co koleżanki by powiedziały?
friable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 16:34   #14
analizaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez friable Pokaż wiadomość
No właśnie... ale co koleżanki by powiedziały?
bo może bardzo chciałam być na własnej studniówce bo to jedyny taki MÓJ dzień w życiu?
Stary 2013-01-10, 16:38   #15
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
bo może bardzo chciałam być na własnej studniówce bo to jedyny taki MÓJ dzień w życiu?
To zabrzmialo jakbys miala opusic dzien swojego slubu, albo byc nieobecna przy porodzie swojego dziecka
Ja nie bylam na studniowce i jakos nie zaluje tego wcale

klik
Stary 2013-01-10, 16:39   #16
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Chciała bym mieć takie koszmary. Niechże się ten sezon studniówkowy skończy bo ludzieee.
Moja studniówka też wymarzona nie była, a jakos przeżyłam bez zbędych emocji.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 16:43   #17
analizaaa
Przyczajenie

wiem że dla was to błahostka ale każdy ma problemy adekwatne do wieku i życia
Stary 2013-01-10, 16:46   #18
Ashaai
Zakorzenienie

Skoro wiedziałaś, że nie umie tańczyć i nie jest towarzyski to po co go zapraszałaś?
Nigdy nie zrozumiem dziewczyn, które biorą kogoś na siłę, bo koleżanki biorą

Na swojej studniówce byłam sama bo akurat nie spotykałam się z nikim a nie chciałam kogoś na siłę brać. Bawiłam się fantastycznie, mimo że większość koleżanek było z partnerami. Te, które przyszły same bawiły się najlepiej.

Nie przeżywaj tak tego, nie będzie źle. Na studniówce poza tańcem, je się pyszności, rozmawia przy stole, ogląda występy, tańczy z kolegami z klasy/szkoły/partnerami koleżanek.

Możesz powygłupiać się z kuzynem i pouczyć go tańczyć. Postaraj się go rozbawić aby trochę pogadał ze znajomymi. Może zrób mu ze 2 drinki przed studniówką to się trochę chłopak wyluzuje.
Stary 2013-01-10, 16:47   #19
jag_na
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Pomyśl, że partnerzy koleżanek to też nie będą same Maseraki

jak ja się dzisiaj dobrze bawię na tym wizażu
jag_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 16:49   #20
xooox
Raczkowanie

może teraz studniówka wydaje się być czymś naprawdę wielkim i ważnym, ale jak skończysz szkołę średnią, dojdziesz do wniosku, że to tylko głupi bal na koniec. Przynajmniej ja tak miałam, teraz nawet myślę, że mogłam nie iść, choć nie było źle (poszłam sama). Ważne, zeby się uśmiechać podczas poloneza, ażeby potem ładnie wyglądało na filmie;-)
xooox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 16:49   #21
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Skoro wiedziałaś, że nie umie tańczyć i nie jest towarzyski to po co go zapraszałaś?
Nigdy nie zrozumiem dziewczyn, które biorą kogoś na siłę, bo koleżanki biorą

Na swojej studniówce byłam sama bo akurat nie spotykałam się z nikim a nie chciałam kogoś na siłę brać. Bawiłam się fantastycznie, mimo że większość koleżanek było z partnerami. Te, które przyszły same bawiły się najlepiej.

Nie przeżywaj tak tego, nie będzie źle. Na studniówce poza tańcem, je się pyszności, rozmawia przy stole, ogląda występy, tańczy z kolegami z klasy/szkoły/partnerami koleżanek.

Możesz powygłupiać się z kuzynem i pouczyć go tańczyć. Postaraj się go rozbawić aby trochę pogadał ze znajomymi. Może zrób mu ze 2 drinki przed studniówką to się trochę chłopak wyluzuje.
Własnie ja z takim kumplem byłam, na sucho sztywny, drętwy, ale jak sobie chlapnie to dusza towarzystwa.

Edytowane przez 13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Czas edycji: 2013-01-10 o 17:11
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 16:50   #22
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość

jak ja się dzisiaj dobrze bawię na tym wizażu
Ja się dobrze bawię codziennie.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 17:48   #23
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
To zabrzmialo jakbys miala opusic dzien swojego slubu, albo byc nieobecna przy porodzie swojego dziecka
Ja nie bylam na studniowce i jakos nie zaluje tego wcale
Ja też nie byłam na studniówce i to była moja świadoma decyzja. Miałam z kim iść, bo byłam już ze swoim ówczesnym chłopakiem ponad 2 lata i zdecydowaliśmy się nie iść. Nigdy nie rozumiałam ekscytacji tym dniem, kupowaniem sukienki specjalnie na tę okazję, chodzeniem do kosmetyczki, fryzjerki, by wszyscy zobaczyli jak cudnie wyglądam.

Kuzyn może na początku będzie nieśmiały a potem się rozkręci Nie patrz tak pesymistycznie, Ty będziesz znała sporo osób, on pewnie tylko Ciebie, nie każdy jest na tyle pewnym siebie, by od razu ze wszystkimi świetnie się bawić. Dasz radę!
Życzę więcej optymizmu i dobrej zabawy
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 17:54   #24
MirellamKoko
Rozeznanie

%%%%%
i nie będziesz się przejmować kuzynem.
Najlepiej strzelcie sobie we dwoje to razem się pobawicie.
MirellamKoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 17:59   #25
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleineKrokodil Pokaż wiadomość
Ja też nie byłam na studniówce i to była moja świadoma decyzja. Miałam z kim iść, bo byłam już ze swoim ówczesnym chłopakiem ponad 2 lata i zdecydowaliśmy się nie iść. Nigdy nie rozumiałam ekscytacji tym dniem, kupowaniem sukienki specjalnie na tę okazję, chodzeniem do kosmetyczki, fryzjerki, by wszyscy zobaczyli jak cudnie wyglądam.
Ja rowniez partnera mialam- obecnego meza i rowniez swiadomie zrezygnowalismy. Ogladajac film stwierdzilismy, ze to byla sluszna decyzja.
Dlatego nie widze sensu pojscia na studniowke za wszelka cene, z kims z kim nie bedzie sie dobrze bawic

klik
Stary 2013-01-10, 18:06   #26
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2013-01-10 o 18:30
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 18:26   #27
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Chrzest jeden, komunia jedna, studniówka jedna, bierzmowanie jedno, teoretycznie ślub jeden... Sratatata nie byłam w życiu na żadnej studniówce. W życiu pewny jest tylko pogrzeb i to też jedyny taki dzień w twoim życiu
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 18:28   #28
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
To samo zauważyłam
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 18:59   #29
Ladywithweapon
Zadomowienie

Dlatego jak się nie ma dobrego kumpla, z którym na pewno się idzie pobawić (jeśli nie ma się chłopaka) to idzie się samemu
Ja rownież lada moment mam impreze- idę sama i jestem z tego bardzo zadowolona. Nikt odpowiedni do zabrania się nie pojawił, więc płacić za kogos kto bedzie siedział ma sens?

Teraz już nie masz co płakać- przebolej i jesli kuzyn będzie ciągle chciał siedzieć to go olej. Skoro to ma byc twoja noc to nie ma sensu jej spędzić przy nudnym towarzystwie. Poradzi sobie- mały nie jest A ty będziesz miec super wspomnienia.
No i na przyszłośc nauczkę :P

Ale życze ci i tak udanej zabawy! Żebys na następny dzien nawet chodzic nie mogla! :P
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 19:29   #30
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

ja byłam z partnerem, super tancerz niby - i co? tańczyłam z nim chyba z 5 razy, ciągle gdzieś chodził, a na moje prośby o zatańczenie : za chwilkę, muszę dokonczyć z kimś rozmawiać...
jeśli idziesz z kuzynem, to czy umie tańczyc czy nie, na pewno będzie Ci dobrze w jego towarzystwie i to się liczy. A koleżankami się nie przejmuj, w perspektywie czasu zobaczysz, że to były w ogóle jakieś smieszne problemy udanej zabawy przede wszystkim!
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości