Zimne ręce - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 13:05   #1
karolina190891
Raczkowanie

GG do karolina190891

Zimne ręce

Witam
Moim problemem są dłonie. Cały czas są zimne. Teraz gdy jest tylko parę stopni robią się bardzo czerwone i sztywnieją.
Mam problem żeby coś napisać. Mój problem dotyczy też stóp. Marzną tak bardzo, że praktycznie ich nie czuje. Buty mam bardzo ocieplane. Zawsze ubieram rajstopy i skarpetki więc moje stopy nie powinny być zimne. Niestety tak nie jest. Są bardzo zimne i w ogóle nie mogę ich rozgrzać. Słyszałam o kremach rozgrzewających do dłonie i stóp, ale nie wiem czy są skuteczne.
karolina190891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 13:10   #2
lazurrowaa
Zakorzenienie

Dot.: Zimne ręce

Odmroziły Ci się kiedyś ręcę lub stopy?
Byłaś z tym u lekarza? Być może to przez problemy z krążeniem.

Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.

Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio.
lazurrowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 13:14   #3
karolina190891
Raczkowanie

GG do karolina190891

Nigdy mi się nie odmroziły i niestety nie byłam u lekarza bo w lecie nie zwracałam na to uwagi, a teraz nie mam kiedy.
karolina190891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 13:29   #4
dorotka1066
Wtajemniczenie

mam to samo i nie wiem jak temu zaradzić, chyba już się przyzwyczaiłam...
dorotka1066 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 13:35   #5
8d6bb8e295b6f8a6661e98cda8040e22ff42086f_6577a3bfbbbd4
Konto usunięte

To jest też jeden z objawów problemów z tarczycą...Zrób TSH
8d6bb8e295b6f8a6661e98cda8040e22ff42086f_6577a3bfbbbd4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 14:50   #6
Kusum
Zakorzenienie

ja też tak mam. TSH i całą resztę hormonów robiłam latem i wszystko ok. A ręce jak lody, nawet latem
Stary 2013-01-14, 23:33   #7
Ailanna
Rozeznanie

Też tak mam. Pomaga mężczyzna-ogrzewacz

A doraźnie polecam wielorazowe ogrzewacze do rąk (koszt ok. 10-25 zł/szt., zależy gdzie, empik, flo, allegro) na dłuższe wyjścia.
Na krótsze - przed wyjściem buty, rękawiczki, skarpetki itd. na kaloryfer, żeby się ugrzały i jakoś idzie. Filcowe wkładki do butów.

Przy kąpieli podobno pomaga hartowanie - na przemian ciepła i zimna woda.
Cieplutkie skarpetki i rękawiczki.

Kremy rozgrzewające - próbowałam. Cynamonowe, imbirowe, cuda-niewidy. Generalnie nie działają, pic na wodę-fotomontaż

A tak na stałe to póki co nic nie znalazłam, widać taka moja uroda, że mnie jest zawsze zimno

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 17:22   #8
8d6bb8e295b6f8a6661e98cda8040e22ff42086f_6577a3bfbbbd4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
ja też tak mam. TSH i całą resztę hormonów robiłam latem i wszystko ok. A ręce jak lody, nawet latem
co nie znaczy, że autorka ma też TSH ok
ja mam chorą tarczycę i teraz mam ręce jak Królowa Śniegu, dotknęłam mamy aż odskoczyła ale w lato jest ok raczej
8d6bb8e295b6f8a6661e98cda8040e22ff42086f_6577a3bfbbbd4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 18:20   #9
puszka_pandory
Rozeznanie

Też mam z tym problem od lat, z jednej strony się przyzwyczaiłam, ale zimą jest to szczególnie uciążliwe, przy mrozie ręce mimo cieplejszych rękawiczek marzną tak, że aż bolą. Stopy też mi bardzo marzną, kupiłam jakiś czas temu jakieś wkładki do butów i trochę pomagają.
Cytat:
Napisane przez Ailanna Pokaż wiadomość
Przy kąpieli podobno pomaga hartowanie - na przemian ciepła i zimna woda.
Słyszałam o tym, ale ciągle zapominam wypróbować.

"Tych, co upadną, (...) inni rozrywają na strzępy" /V.Woolf/
--------------------------------------------------------------------------------------------------

„Ludzie mówią, że życie to jest to, ale ja wolę sobie poczytać” /M.T.C./
<3 LC
puszka_pandory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 19:59   #10
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina190891 Pokaż wiadomość
Witam
Moim problemem są dłonie. Cały czas są zimne. Teraz gdy jest tylko parę stopni robią się bardzo czerwone i sztywnieją.
Mam problem żeby coś napisać. Mój problem dotyczy też stóp. Marzną tak bardzo, że praktycznie ich nie czuje. Buty mam bardzo ocieplane. Zawsze ubieram rajstopy i skarpetki więc moje stopy nie powinny być zimne. Niestety tak nie jest. Są bardzo zimne i w ogóle nie mogę ich rozgrzać. Słyszałam o kremach rozgrzewających do dłonie i stóp, ale nie wiem czy są skuteczne.
Witam a pomyślałaś może, że to mogą być problemy z krążeniem krwi. Sprawdź czy masz opuchliznę w kostkach u stóp.
Są kremy rozgrzewające, polecam takie z imbirem.
Stary 2013-01-15, 22:23   #11
Ailanna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez apows Pokaż wiadomość
Witam a pomyślałaś może, że to mogą być problemy z krążeniem krwi. Sprawdź czy masz opuchliznę w kostkach u stóp.
Są kremy rozgrzewające, polecam takie z imbirem.
Ja stosowałam jakieś i średnio :/

Ale teraz wpadła mi taka myśl - myślicie, że kąpiel imbirowa dla stóp/rąk trochę coś da? Do ciepłej wody dodać jakieś olejki, imbir, albo cynamon. Pachną obłędnie, a do tego może by pomogły?
Stary 2013-01-20, 20:55   #12
Kallinna
BAN stały

Przeanalizuj najpier to, co jesz. Teraz zimą powinno się jeść jak najwięcej ciepłych posiłków. Nie tylko na obiad, ale na śniadanie i kolację też. Byłam ostatnio na warsztatach z gotowania (kuchnia ajurwedyjska) i robiliśmy posiłki rozgrzewające. Wydawałoby się proste potrawy, zupa warzywna, ziemiaki, kapusta, buraczki, itp. ale dobór składników i przypraw był taki, że po zjedzeniu krażenie nabierało przyspieszenia. Piszesz o kapilei imbirowej; imbir jest rozgrzewajacy, ale ja bym na Twoim miejscu po prostu piła regularnie herbatę ze swieżego startego imbiru (z cytryna i miodem albo z sokiem malinowym)
Kallinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 22:24   #13
Pola1974
BAN stały

Znalazłam "coś takiego". Może, gdy przeczytasz sama przeanalizujesz, co może być tego powodem:
Link:
http://dlonie.com.pl/zdrowie/19-zimne-dlonie-przyczyny
Pola1974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 08:42   #14
dzamatasi
Wtajemniczenie

Mam identyczny problem. Myślałam ,że to od niedoczynności tarczycy bo niestety i ją mam.. Ale jak się okazało nie. Zauważyłam ,że to od stresu Kiedy się zaczynam denerwować to automatycznie ręce robią się lodowate.
Stary 2013-02-02, 14:35   #15
201607040946
Konto usunięte

Mam tak od 13 roku życia (teraz mam 28 lat). Krążenie w porządku, tarczyca też, a kończyny lodowate latem i zimą.
Fakt, pomaga jedynie mężczyzna-ogrzewacz, więcej nic
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości