|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zimne ręce
Witam
Moim problemem są dłonie. Cały czas są zimne. Teraz gdy jest tylko parę stopni robią się bardzo czerwone i sztywnieją. Mam problem żeby coś napisać. Mój problem dotyczy też stóp. Marzną tak bardzo, że praktycznie ich nie czuje. Buty mam bardzo ocieplane. Zawsze ubieram rajstopy i skarpetki więc moje stopy nie powinny być zimne. Niestety tak nie jest. Są bardzo zimne i w ogóle nie mogę ich rozgrzać. Słyszałam o kremach rozgrzewających do dłonie i stóp, ale nie wiem czy są skuteczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimne ręce
Odmroziły Ci się kiedyś ręcę lub stopy?
Byłaś z tym u lekarza? Być może to przez problemy z krążeniem.
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nigdy mi się nie odmroziły i niestety nie byłam u lekarza bo w lecie nie zwracałam na to uwagi, a teraz nie mam kiedy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
mam to samo i nie wiem jak temu zaradzić, chyba już się przyzwyczaiłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
To jest też jeden z objawów problemów z tarczycą...Zrób TSH
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja też tak mam. TSH i całą resztę hormonów robiłam latem i wszystko ok. A ręce jak lody, nawet latem
![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Też tak mam. Pomaga mężczyzna-ogrzewacz
![]() A doraźnie polecam wielorazowe ogrzewacze do rąk (koszt ok. 10-25 zł/szt., zależy gdzie, empik, flo, allegro) na dłuższe wyjścia. Na krótsze - przed wyjściem buty, rękawiczki, skarpetki itd. na kaloryfer, żeby się ugrzały i jakoś idzie. Filcowe wkładki do butów. Przy kąpieli podobno pomaga hartowanie - na przemian ciepła i zimna woda. Cieplutkie skarpetki i rękawiczki. Kremy rozgrzewające - próbowałam. Cynamonowe, imbirowe, cuda-niewidy. Generalnie nie działają, pic na wodę-fotomontaż ![]() A tak na stałe to póki co nic nie znalazłam, widać taka moja uroda, że mnie jest zawsze zimno ![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Też mam z tym problem od lat, z jednej strony się przyzwyczaiłam, ale zimą jest to szczególnie uciążliwe, przy mrozie ręce mimo cieplejszych rękawiczek marzną tak, że aż bolą. Stopy też mi bardzo marzną, kupiłam jakiś czas temu jakieś wkładki do butów i trochę pomagają.
Słyszałam o tym, ale ciągle zapominam wypróbować.
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Są kremy rozgrzewające, polecam takie z imbirem.
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale teraz wpadła mi taka myśl - myślicie, że kąpiel imbirowa dla stóp/rąk trochę coś da? Do ciepłej wody dodać jakieś olejki, imbir, albo cynamon. Pachną obłędnie, a do tego może by pomogły?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Przeanalizuj najpier to, co jesz. Teraz zimą powinno się jeść jak najwięcej ciepłych posiłków. Nie tylko na obiad, ale na śniadanie i kolację też. Byłam ostatnio na warsztatach z gotowania (kuchnia ajurwedyjska) i robiliśmy posiłki rozgrzewające. Wydawałoby się proste potrawy, zupa warzywna, ziemiaki, kapusta, buraczki, itp. ale dobór składników i przypraw był taki, że po zjedzeniu krażenie nabierało przyspieszenia. Piszesz o kapilei imbirowej; imbir jest rozgrzewajacy, ale ja bym na Twoim miejscu po prostu piła regularnie herbatę ze swieżego startego imbiru (z cytryna i miodem albo z sokiem malinowym)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
![]() Link: http://dlonie.com.pl/zdrowie/19-zimne-dlonie-przyczyny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Mam identyczny problem. Myślałam ,że to od niedoczynności tarczycy bo niestety i ją mam.. Ale jak się okazało nie. Zauważyłam ,że to od stresu
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Mam tak od 13 roku życia (teraz mam 28 lat). Krążenie w porządku, tarczyca też, a kończyny lodowate latem i zimą.
Fakt, pomaga jedynie mężczyzna-ogrzewacz, więcej nic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.