|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Tablet z androidem - aplikacje
Wlasnie stalam sie posiadaczka tableta z adroidem 4.0. Niestety jako typowy "tępak" komuperowy itp. nie mam pojecia, co powinnam miec na tablecie jako moj niezbednik. probowalam zainstalowac adobe, ale bezskutecznie, teraz avasta tez mi sie nie udalo. chyba nie umiem
![]() ![]() ps. adobe juz pobrany - udalo sie!
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 ![]() Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2013-01-19 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tablet z androidem - aplikacje
Ja na swoim miałam już skype, poinstalowałam gry, słowniki, google chrome, nic więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja polecam GooglePlay (jako wyszukiwarke aplikacji).
Jest bardzo prosta w obsludze, moj 5-letni syn z niej korzysta. Jak masz zainstalowane google play, logujesz sie (lub tworzysz konto na gmailu) i tyle. Wybierasz opcje - bezplatne aplikacje (lub wszystkie, jesli mozesz i chcesz za jakies zaplacic). Przegladasz, czytasz opisy i 1 kliknieciem instalujesz te, ktore Ci sie podobaja. Ja mam poinstalowane setki gier (syn i tz instaluja codziennie cos nowego ![]() Bardzo fajne jest Pou - takie Tamaggochi - karmisz, opiekujesz sie, czyscisz itd. Poprzegladaj sobie te darmowe aplikacje przez google play, na pewno znajdziesz cos dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Mój ma zainstalowane już wiele rzeczy. Doinstalowałam Skype i instaluję na bieżąco to, co jest mi potrzebne w danej chwili.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Poza jakimiś standardowymi programami jak skype, avast polecam:
-Catch-program do tworzenia notatek -Flipboard, BBC News- informacje -Pattrn-tapety -Kalejdoskop-zdjęcia z blogów modowych -Skyscanner- wyszukiwarka tanich lotów -WomanLog-kobiecy kalendarzyk -Kuchnia + -przepisy -Out of milk- lista zakupów -jakieś programy do nauki języków, słowniki - tu sobie najlepiej wyszukać jakie konkretnie Cię interesują Do tego gry, programy do wykonywania ćwiczeń, tvn player, youtube. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To zależy do czego potrzebujesz ten tablet.
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
- Listonic - lista zakupów (+ceny)
- Shazam - program analizuje piosenkę która leci w radiu i podaje tytuł utworu - jakdojade - przydatny dla poruszających się autobusami/tramwajami - zedge - tapety, dzwonki - moon reader+ do czytania ebooków - accuweather - pogoda - piano perfect - dla rozrywki: gra na pianinie ![]() - air hokey speed - dla rozrywki hokej stołowy - tapatalk - przyjazny widok różnych for internetowych np. wizaż - wikipedia - color note - notatki - kwc nie wiem jak te aplikacje działają z tabletem (ja mam samsung galaxy s3) Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2013-01-20 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Mam Samsunga Galaxy Tab II.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Do czytania ebooków i pdf polecam MANTANO.
Jako przeglądarkę -Operę, działa rewelacyjnie na tablecie. Google translator (of cors ![]() Kingston Office (office na androida, spoko) Angry birds dla relaksu ![]() Ja mam jeszcze całą gamę słowników, ale studiuję filologię, więc to u mnie priorytet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ja mam te same aplikacje na smartfonie i tablecie poinstalowane
- hungry cat mahjong - bezpłatny mahjong z wieloma planszami - obenkyo- do nauki jap. ![]() - payback - qr barcode scanner (tylko na smartfonie, bo tablet ma tylko przednią kamerkę) - tuba.fm - radio - es eksplorator - color note notatki - opera mobile - cat live wallpaper -lumiread (tylko na tablecie) - czytnik książek -jakdojade mam tablet acer iconia tab a200
![]() |
#14 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pou zainstalowałam, dla rozrywki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() angry birds uwielbiam, bo mam w telefonie! więc i tu będę mieć. dodatkowo wynalazłam VLC do odtwarzania filmów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
summer vibes;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
I jak wasze tablety? Ja dzisiaj kupiłam swojego tableta firmy Tscore i już mi się mordka cieszy, jak pomyśle o tych wszystkich książkach, które teraz będę miał w jednym miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
a jaki słownik polecicie ang = pol , pol = ang ? Taki który po zaznaczeniu słówka w książce po angielsku automatycznie tłumaczył na polski ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
wizaż forum i kwc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Oj ja również korzystam z wizażu na tablecie chociaż nie wiem czemu ale o wiele wolniej mi to chodzi w smartfonie niż tablecie. Chyba oznaka tego ,że trzeba będzie w końcu wymienić sprzęcik na nowy
![]() Jest w sumie wiele ciekawych apek można sobie zainstalować: Avast antywirus - koniecznie . Ostatnio czytałam sobie artykuł w gazecie o tym,ze na urządzenia mobilne powstaje coraz więcej niekorzystnych robaków tak więc jednak warto jest sie bronić. Filmweb - lubię sobie sprawdzić co fajnego leci akurat w kinie e-podróżnik - można sobie dzięki niemu zaplanować podróze komunikacją miejska, Jest jeszcze kilka gierek, które są całkiem fajne: angry birds - każdy zna cut the rope - logiczna no i jeszcze płatne World of Goo ale warto jest poświęcić te 8 zł Tutaj: yourapps.info/aplikacje-na-tablet - znajdziesz dobra bazę wiedzy na temat aplikacji na tablety. Jest tego sporo tak wiec warto jest sobie poczytać co warto jest sobie zainstalować a co można sobie akurat odpuścic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Kamilaa21 Czas edycji: 2014-12-18 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.