Prawo dla absolwentów - ewspa ?????????? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 19:30   #1
natureCocktail
Przyczajenie

Prawo dla absolwentów - ewspa ??????????

.

Edytowane przez natureCocktail
Czas edycji: 2013-05-27 o 19:05
natureCocktail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:32   #2
Double Time
BAN stały

Dot.: Prawo dla absolwentów - ewspa ??????????

Znając skandaliczne wręcz deregulacje obecnego ministra - raczej na 99% będzie możliwość odbycia aplikacji.
Oczywiście to, że po aplikacji czeka Cię bezrobocie lub praca za 900 zł w systemie 12-godzinnym to już inna historia.
Jak pisałaś ukończyłaś już administracje, nie szkoda Ci życia na kolejny bezwartościowy ( niestety ) kierunek?
Double Time jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 06:30   #3
mushroomhunter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natureCocktail Pokaż wiadomość
hej,
wielka prośba o udzielenie odpowiedzi na niezwykle nurtujące mnie pytanie.

mam możliwość podjęcia studiów na kierunku prawo dla absolwentów (tzw. przyśpieszone studia kosztem braku wakacji i w tym przepisane oceny z innego kierunku, co może oznaczać, że okres studiów zostanie skrócony nawet do 2 lat) na ewspa w warszawie, ciekawa jestem czy ktoś z Was studiował kiedykolwiek na tej uczelni i jak to wygląda od strony praktycznej?
przeszukałam cały internet i opinii jest niewiele i są bardzo skrajne.
aaa no i zasadnicze pytanie, może się ktoś orientuje czy mając na dyplomie wpisany jako kierunek "prawo dla absolwentów" mam taką samą możliwość startowania na aplikację jak mgr z samym "prawem" na dyplomie???? takiej informacji nie mogę się nigdzie dopatrzeć
a może jest tu jakaś dobra dusza studiująca prawo w systemie 3,5 letnim (10 semestrów, z tym, że bez wakacji) i się wypowie na temat uczelni?

za wszelkie opinie typu "studia prawnicze nie trwające 5 lat to skandal " itp dziękuje, juz skończyłam studia 5-letnie na wpia z tym, że nie prawo a administrację.

z góry dziękuje za odpowiedzi
Myślę, że to, czy masz szansę na aplikację zależy w dużej mierze od ciebie. Moim skromnym zdaniem, prawo dla absolwentów ma sens tylko i wyłącznie po administracji, która w zasadzie jest "wersją demo" prawa ;]. Wniosek? Śmiało idź ;].
mushroomhunter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 12:38   #4
Double Time
BAN stały

Znając popędy do deregulacji naszego ministra - raczej nie będzie problemów.
Natomiast to, że same studia prawnicze jak i aplikacja są nic nie warte to inna sprawa.
Feel free do zasilenia szeregów kolejnych aplikantów pracujących za ćwierć-darmo po 12 godzin dziennie.
Double Time jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 21:31   #5
Sensnonsensu
Przyczajenie

Nie idźcie do tej szkoły!!! W czerwcu można jeszcze było wybierać pomiędzy studiami 5-cio letnimi, a tymi 3,5 roku. Później bez żadnego powiadomienia taka możliwość została zmieniona. Złożyłam papiery w sierpniu i niedługo potem dostałam zaproszenie na uroczyste rozpoczęcie roku, że wszystko jest ok. Tydzień przed 1 października dostałam e-maila, że prawo dzienne nie zostanie utworzone i mam do wyboru zrezygnowanie ze szkoły, studia przez internet lub zaoczne. Nie miałam wyboru, bo już było za późno na wybranie innej uczelni wybrałam wykłady przez internet. Jest prawie koniec listopada, a ja nie mam połowy wykładów na platformie, z których będą egzaminy, a dziekanat oraz wykładowcy nie odpisują na e-maile. Jak się do nich pójdzie to mówią, że wszystko jest pod kontrolą i trzeba poczekać. Porażka. Planuje jeszcze w tym miesiącu ją rzucić.
Sensnonsensu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:53   #6
201604130936
Konto usunięte

Ludzie po prawach na dobrych uniwesytetach mają problem. A ty z jakas 3 letnia szkolka albo pffff po prawie PRZEZ internet chcesz świat zdobywać. Odpuść.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 23:32   #7
Sensnonsensu
Przyczajenie

Tu nie chodziło o moje życiowe wybory, bo nikomu nic do tego. Więc Twój komentarz nic nie wnosi tylko o to jak ta szkoła traktuje ludzi, z których mają pieniądze.
Sensnonsensu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 00:22   #8
201604130936
Konto usunięte

Wnosi. To, ze to pic na wodę.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości