|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Spory problem - umawianie się na seks z własnym facetem przez...
Witajcie,
od ponad pół roku współżyję ze swoim facetem. Mój problem polega na tym, że czasem chciałoby się działać spontanicznie - bez ustalania, kiedy moglibyśmy się kochać, ale ja po prostu tak nie mogę. Nie umiem. Dopuszczam seks, gdy tylko nie mam krwawienia z odstawienia i gdy...jestem "tam" gładka - zupełnie na "zero". Niestety nie mogę się tak golić co dwa-trzy dni bo po prostu dostaję masakrycznej wysypki, wiele czerwonych krostek, jestem podrażniona i skóra wręcz potrzebuje odpocząć. Wiem, że głupie jest takie umawianie się na seks, ale nie mam innego wyjścia - muszę czuć się komfortowo - bez podrażnień, bez włosków. Mój chłopak coraz częściej jest zniecierpliwiony tym, że wszystko musimy ustalać, że nigdy nie możemy zrobić czegoś spontanicznie. A jak to wygląda u Was? Też ustalacie to z Waszymi facetami? Jak w ogóle zapatrujecie się na kwestię wyglądu Waszych okolic intymnych? Depilujecie do zera, czy może decydujecie się na inne rozwiązanie? Proszę Was o komentarze bo dla mnie to co napisałam powyżej jest naprawdę sporym problemem przez: 1. ból spowodowany podrażnieniami itd. 2. nieestetyczny wygląd- krosty, krosty, krosty! 3. to jest po prostu irytujące - takie dokładne golenie się tam, uważanie by się nie zaciąć i poświęcanie na to dużo dużo czasu - żeby było dokładnie i ostrożnie. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spory problem - umawianie się na seks z własnym facetem przez...
Dlaczego jeszcze nie wpadłaś na pomysł laserowego usuwania? Skoro i tak zawsze będziesz usuwać i bardzo tam włosów nie lubisz - to usuniecie na stałe to jest wybór dla ciebie.
|
|
|
|
|
#3 | ||||
|
Rozeznanie
|
Jesteśmy spontaniczni. Kiedyś wpadł niezapowiedziany w dzień kobiet jak uczyłam się do egzaminu poprawkowego na dzień następny. Letko nieogarnięta, w dresie z wczorajszymi włosami i w stresie. A kochaliśmy się spontanicznie na tych moich nieszczęsnych notatkach i było czadowo ![]() Co z tego, że goliłam nogi i inne części ciała tydzień wcześniej, a sama nie wyglądałam jak miss, ani nawet jak ja w dobry dzień. Mój facet miał na mnie ochotę, ja na niego i do dzisiaj to świetnie wspominamy .Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wynalazłam na to system. Kupuję maszynki, męskie giletty (są najlepsze). Jednej do tamtych okolic używam maks 3 razy (potem się nadaje świetnie do golenia nóg, one się wolno tępią). I zawsze golę włosy Z WŁOSEM, nigdy pod włos. Idealnej gładkości może nie mam (głaszcząc się pod włos lekko włoski czuję), jednak mogę powtórzyc zabieg szybciutko następnego dnia jeśli chcę, nie mam bolących podrażnień, a mój partner nie czuje żadnej różnicy. Cytat:
Polecam mój sposób. Ewentualnie kremy do okolic bikini (te depilujące). Lub wosk, ale u kosmetyczki raczej. Depilator tam, to raczej za duży hardcore.
|
|
|
#4 |
|
Copyraptor
|
I nie wpadłaś nigdy na to, żeby dla własnego komfortu psychicznego wybrać się na depilację brazylijską, albo chociaż zastosować krem do depilacji?
![]() Mieszkam z moim facetem, więc chyba bym zwariowała, gdybym się miała przejmować lekkim jeżykiem. Depiluję się co jakiś czas, tak, żeby nie być zarośnięta, ale jak mi się czasem zdarzy, to nie robię z tego tragedii - ani ja, ani on. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie ustalam niczego, bo zawsze uprawiamy sex z TŻ kiedy się widzimy a widzimy się raz w tygodniu, no max 2 razy. Więc umawiać się wcześniej nie umawiamy że będzie seks albo nie, bo zawsze wiadomo że będzie.
Ja wypróbowałam wszystkie maszynki i zawsze mam po nich krostki. Odkąd zaczęłam używać kremu do depilacji nie mam żadnych podrażnień - polecam.
|
|
#6 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
nigdy nie zdarzyło mi się umawiać z TŻtem na seks na konkretny dzień. zwykle jest spontanicznie, a od czasu, jak mieszkamy razem nie nadążyłabym z depilacją, gdybym musiała być zawsze gładka
![]() polecam zwykłą maść ochronną z witaminą A. kosztuje ze 3 złote, a żadne czerwone kropeczki się nie robią. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro tak Ci to autorko przeszkadza (choć to dość uciążliwe być tak idealną non stop dla najbliższej osoby..w życiu tak dobrze nie będzie, że zawsze będziesz miała warunki do zadbania o siebie co do najmniejszego szczegółu |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zmień sposób swojego myślenia. Skoro Jemu to nie przeszkadza, to i Tobie nie powinno. Sama szukasz sobie problemów, których tak naprawdę nie ma .PS. Z depilacją miejsc intymnych nie mam najmniejszych problemów, a depiluję się bardzo często. Najlepsza jest męska maszynka Gillette z zieloną końcówką. Nie potrzebna jest żadna pianka. Wystarczy nasączyć gąbkę dobrze pieniącym się żelem do mycia ciała. I proszę "nie skrobać", tylko naciągnąć skórę w miejscu, w którym chcesz ją wydepilować i leciutko, ale kilka razy przeciągnąć w jedną stronę po niej maszynką. Dla lepszego efektu można jeszcze po spłukaniu żelu, poprawić tylko pod strumieniem samej wody (bardzo delikatnie). Edytowane przez Pola1974 Czas edycji: 2013-01-27 o 01:23 Powód: literówki |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też polecam maść. U mnie właśnie dawał lepszy efekt. Więc każda ma inaczej, autorka musi sama wypróbować co dla niej najlepsze.
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ja na kompletne zero golę się od święta, ostatnio może ze dwa miesiące temu :p przycinam włosy maszynką elektryczną, taką do golenia głowy i mam po goleniu może 2 mm włoski. I mi i mojemu TŻtowi to pasuje, mieszkamy razem, więc nie ma szans na planowanie (jakbyśmy się widywali zawsze raz na tydzień), kochamy się jak mamy ochotę
|
|
|
|
|
#11 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
nigdy się nie umawiam, jak nie czuję się świeżo to mówię, że nie mam ochoty, bez podawania przyczyny.
na depilację bardzo polecam pastę cukrową - przy cierpliwości i pomocy lusterka można się w całości wydepilować samej. albo wosk. przepis na pastę jest gdzieś na wizażu, szukaj wątku "eureka, pasta cukrowa". |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie, oboje mamy całkiem wysokie libido i też często się widujemy, więc nie wyobrażam sobie takiego ciągłego odmawiania i pilnowania. Cytat:
też kiedyś miałam wielki problem z podrażnioną skórą, nie tylko w okolicach bikini, ale również na nogach. włoski bardzo szybko mi odrastają, a po codziennym goleniu miałam wysyp czerwonych wulkanów. mi chyba najbardziej pomogło dobre nawilżenie skóry. teraz już ZAWSZE po goleniu używam balsamu (stosuję neutrogenę, sprawdza się super) i problem z krostkami zniknął. napisz coś o sposobie depilacji, to więcej doradzimy. to może się wydawać śmieszne, ale naprawdę można źle to robić, sama przez to przechodziłam
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ani ja ani maż nie ma i nie mial problemu z sexem jesli mialabym wloski. tez mam mocne podraznienia po goleniu, po depilacje kremem czesto tez. pomagal sudocrem, ale i tak nei uniknelam krostek. dlatego zwyczajnie nie depiluje/nie gole, a przycinam na jeżyka wlasnie nozyczkami. nóg tez nie gole przed kazdym sexem. on sie nie goli to czemu ja mam to robic
wg mnie podstatowa higiena (prysznic, kąpiel) w zupelnisci wystarcza.czasem umawiam sie na sex, a co. ale nie dlatego by cos przed tym zrobic, ale by szybciej polozyc dzieci spac. maz wtedy zapala swiece, ja sie w cos sexi ubieram i mamy randkę ![]() polecam laser! ja po 2 zabiegach mam mniej wlosow (nogi) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-01-27 o 08:03 |
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
nie wyobrażam sobie, żeby umawiać się na seks na konkretny dzień, kiedy będę idealnie wydepilowana. ja lubię spontanicznie, wtedy kiedy oboje mamy na to ochotę. a jak się razem mieszka, razem śpi, to staje się to raczej mało realne, żeby we wtorek umawiać się, że będziemy się kochać w czwartek, bo wtedy akurat przypada mi dzień depilacji.
też nie depiluję miejsc intymnych codziennie , ale na drugi czy na trzeci dzień włoski zaczynają mi dopiero delikatnie odrastać, więc uważam, że nie ma tragedii. golę normalnie maszynką a po goleniu smaruję sudocremem albo zwykłym kremem nivea i nie mam żadnych podrażnień ani krostek. a resztę ciała w sensie nogi pachy ręce depiluję depilatorem, więc z tym akurat problemu nie mam, bo na bieżąco włosów brak ![]() poza tym nie powinnaś się tak przejmować jak włoski zaczynają odrastać, mogę się założyć, że Twojemu facetowi to nie będzie przeszkadzało, pewnie nawet nie zauważy w szale pożądania
|
|
|
|
|
#16 |
|
Buc
|
czasem to budzi we mnie podziw jak ludzie na siłę szukają problemów i je sobie sami stwarzają.
![]() autorko, depilacja albo woskiem albo laserem albo że tak ujmę - pełna naturalność, sprawa z parchami w tych okolicach zniknie.
|
|
#17 | |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
czyli wcześniejsza kąpiel, żeby skóra była rozmiękczona, zapalenie kilku świec, kieliszek wina i ulubiony serial - dla mnie to "seks w wielkim mieście".w takich warunkach łatwiej idzie. no albo oczywiście wosk u kosmetyczki. boli jak cholera (ale z każdym kolejnym zabiegiem mniej), za to szybciej idzie bo 15 min i po sprawie. tylko cena trochę odstrasza no i ktoś może się krępować. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Tak jak dziewczyny pisza najlepsza bylby laser czy depilacja na dluzsza mete. Ja jak sie gole na zero to zanim wejde do wanny wloski smaruje kremem bardzo nawilzajacym zeby wloski nie byly takie twarde i po goleniu tak samo i oczywiscie pierwsze dwa dni w majtkach bawelnianych zero stringow czy elastycznych majtek.
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie sobie wyobraziłam jakby moje życie wyglądało jakbym się przejmowała takimi rzeczami
Nie byłabym w stanie chyba czerpać do końca satysfakcji z seksu przy takiej przewidywalności. Jeśli aż tak Ci to przeszkadza to jakaś trwalsza depilacja i po problemie A jeszcze lepszy sposób to nie przejmować się takim czymś, szczególnie jeśli Twojemu chłopakowi to nie przeszkadza.
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak bolało jak odrywałam
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
czy ty jestes dmuchana lala ze musisz byc idealnie gladka?
Dziewczyno, sama wytwarzasz sobie kraty ktore cie ograniczaja i nie pozwalaja cieszyc seksem. Odrastajace wloski na linii bikini? No i co z tego? Przeciez to nie jest nic niespotykanego. )
|
|
|
|
|
#22 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
niestety, depilacja laserem nie u każdego się sprawdza. przeszłam 8 zabiegów na bikini, w 3tyg. odstępach laserem IPL. myślałam, że to najlepszy wybór, bo nie opalam się i mam ciemne włosy. zabiegi były dość bolesne, a gładką skórą cieszyłam się niewiele ponad pół roku - w tej chwili odrosły już wszystkie włosy, na szczęście dużo cieńsze i depilacja nie jest AŻ TAKIM problemem.
może spróbuj golić sam "dół", a samo łono przycinać ładnie trymerem? większość dziewczyn właśnie w tym miejscu ma najgrubsze włosy i największe podrażnienia. schludny, przycięty trójkąt może być równie elegancki ![]() Edit: odpowiadając na Twoje pytanie, uważam, że Twojemu facetowi bardziej przeszkadza brak spontaniczności i namiętności niż te kilka włosków, powinnaś z tym wyluzować Edytowane przez b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 Czas edycji: 2013-01-27 o 09:55 |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
ipl nei dziala jak laser - on usuwa wlosy jak depilacja, ale nie niszczy nowych w mieszku włosowym. czyli zrobilas kosztowna, troche bardziej długotrwałą depilację http://viviean.pl/ipl-nie-jest-laserem/
|
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
jak widać każdy salon kosmetyczny podaje inne informacje. na tej przykładowej stronie napisano, że zabieg usuwa owłosienie na stałe:
http://www.beautycenter.szczecin.pl/...TO-JEST-IPL/25 tak czy inaczej, w moim przypadku sprawdziła się Twoja teoria jeśli chodzi o koszta, za pakiet tych zabiegów zapłaciłam mniej niż depilację woskiem, a włosy odrosły dużo cieńsze. nie wiem, czy zdecydowałabym się ponownie.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Mysle,ze w moim przypadku problem moze wynikac z faktu,ze pol roku to niedlugo jak na doswiadczenie w temacie seksu, a facet z ktorym teraz jestem jest moim pierwszym partnerem seksualnym.
Nie ma co sie dziwic- kazda kobieta chce sie podobac swojemu mezczyznie. Moze faktycznie za bardzo sie przejmuje. Gole sie z wlosem - to juz niweluje czesc podraznien. Czasem uzywam tez "depilatorow w kremie" ale one sa dosc niedokladne albo rowniez podrazniaja- nie spotkalam sie z wystarczajaco dobrym. Laser odpada- jest zbyt kosztowny i slyszalam,ze co jakis czas trzeba zabiegi powtarzac. Pomyslalam jednak nad pasta cukrowa ale nigdy nie widzialam takiej w zadnym sklepie. Gdzie w Lodzi, badz w ktorych drogeriach mozna to kupic? |
|
|
|
|
#27 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
paste mozesz sama zrobic. wejdz na podforum biochemia.
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://allegro.pl/pasta-cukrowa-cams...913088842.html |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
2.Czego używasz? Jak się depilujesz ? 3.Po prostu odpuść.Bardziej faceta wystraszysz krostami niż włoskami. ![]() Nie dziwie mu się
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

.
Ja wypróbowałam wszystkie maszynki i zawsze mam po nich krostki.