|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() sposób na cellulit a naczynka :/
Witajcie Dziewczyny!
Ostatnio zostałam szczęśliwą włąścicielką "metody na cellulit" polegającej na wymieszaniu kilku przypraw, kawy i spirytusu kosmetycznego, natarciu się tym i owinięciu folią spożywczą. Mam na nogach kilka pajączków i obawiam się wypróbować tę metodę aby nie pojawiło się ich więcej. Mam więc takie pytanie czy takie owijanie folią nie zaszkodzi naczynkom? A czy wogóle jest coś co im nie szkodzi :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sposób na cellulit a naczynka :/
Ja z kolei zastanawiam się, czy mechaniczny peeling może przyczynić się do naczynek na nogach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
glówna przyczyna naczynek na nogach jest płytkie unaczynienie skóry -tak ogólnie.I wrodzona skłonność.Bardziej niż peeling szkodza wysokie obcasy...zakładanie nogi na nogę itp..czyli zaburzenia w cisnieniu naczyniowym.unikałabym mocnego przegrzewania typu sauna i koce termiczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
U mnie chyba są to wrodzone właściwości. Moja mama mam sporo popękanych naczynek i mój tato też. Mam 22 lata, nie jest to u mnie jeszcze tak widoczne ale boję się, ze w przyszlości mogę mieć z tym większy problem :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Spilko, Na genetyke nic nie poradzimy wiec dla dobrego samopoczucia lepiej sie z tym pogodzic....ja tez mam ten problem..po mamusi.nie jsteśmy uniknąć wszelkich przeciwskazań, bo zycie codzienne nie byłoby mozliwe.od czasu do czasu wysokie obcaiki, gorąca kąpiel(jestem zmarzluchem..)nie potrafie z tego zrezygnowac mimo ze to zabójstwo dla naczynek.staram sie spac z nogami na poduszce(wyzej), aby chociaż podczas snu pomóc swoim naczynkom.kontrolujetez zakladanie nogi na noge.poza tym istnieja korektory do ciała..pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Z kosmetyków jest krem antycelulitowy Norela - waśnie dla naczynkowców. Tutaj możesz poczytać opinie:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ils&itemid=177 Warto też ogólnie zadbać o naczynka - dbać o właściwą dietę (bez ostrych przypraw, mocnej kawy, z dużą dawką owoców i warzyw- szczególnie tych zawierających witaminę C). Pomaga branie Rutinoscorbinu ![]() PZDR ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dzięki Natalia, nie wiedziałam o tym.
A czy Ty nie pijesz wogóle kawy, czy rozpuszczalna też szkodzi? Bo ja to bez kawusi to nie zaczną dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie potrafię sobie odmówić kawusi
![]() PZDR ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja stosowałam ten peeling kawowy, ale zaprzestałam aplikacji na uda kiedy okazało sie, że z jednego małego pajączka zrobiły się dwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ta metoda jak najbardziej może zaszkodzić naczynkom - kawa, przyprawy zapewne rozgrzewające (imbir, cynamon itp.), do tego rozgrzanie skóry pod folią - to wszystko sprzyja pękaniu naczynek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Jak chodzi o cellulit to możesz stosować różne kremy, używać pod prysznicem przyżądów do masażu specjalnych, mydełek złuszczających - pełno tego jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja róniez stosowałam te metdę i jestem bardzo zadowolona,bo juz po pierwszym użyciu widac efekty. Do tego jeszcze używam kremu anty cellulitowego i wykonuję proste ćwiczenia codziennie rano i wieczorem przez 20 minut. Raczje nie poowinny Ci sie powiększyc pajączki. Mieszkana jest z naturalnych produktów, wiec raczej bezpieczna. Pozdrowienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mi ktoś kiedyś powiedział, ze ta metoda niby rozstępy usuwa. No moze nie usuwa, ale podobno robią sie mnie widoczne. Ciekawe czy to prawda??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
jak mozna cos takiego przygotowac??prosze pomozcie mi z tym bo mam totalna zalamke nie wiem co mam juz robic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.