|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Perfumy z nutą zapachową: wata cukrowa
Witam
![]() Zacznę może od tego, że nie cierpię perfum ![]() ![]() Po każdej wizycie w perfumerii boli mnie cały dzień głowa i jest mi niedobrze. Nie podobają mi się praktycznie żadne perfumy... poza jednym wyjątkiem ![]() Sweet Darling Kylie Minogue ![]() używam jej od 6 lat, jest to w 100 % "mój" zapach, kocham go ![]() ...ale marzy mi się jakiś zamiennik ![]() ![]() ![]() Poszukuję perfum (może być też woda toaletowa) z nutą zapachową wata cukrowa ![]() ![]() Ostatnio w Douglasie podczas setnej próby znalezienia jakiegoś zamiennika ![]() ![]() ![]() Pomóżcie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy z nutą zapachową : wata cukrowa
Na bank watocukrowy jest Pink Sugar Aquoliny, możesz też spróbowac Pink Sugar Sensual i Blue Sugar [ chociaz ten ostatni ma tez pomarańcze i kilo paczuli, która psuje jadalnosc zapachu ]
Cotton Candy od Demeter DKNY Delicious Candy Apples Sweet Strawberry - oprócz waty cukrowej ma deż mocną truskawkęw sobie. jak coś jeszcze sobie przypomnę to dopiszę. Edytowane przez Zanthia Czas edycji: 2013-02-06 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Prada Candy, La Vie est Belle Lancome, Trussardi Inside (ale to już tylko chyba moja opinia)
te 2 pierwsze na pewno są w Douglasie
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Witaj,
Madness Choparda ma w sobie masę waty cukrowej także w Angel można znaleźć tę nutę pośród innych ulepiastych słodyczy jest jeszcze Cotton Candy od Demeter czyli wata cukrowa solo ale opinie na jej temat są mocno podzielone. Powodzenia w poszukiwaniach
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Tania jak barszcz woda Star Nature o zapachu Wata cukrowa do nabycia w Hebe, chyba też w Naturze i można zamówić na rossnecie
http://www.rossnet.pl/okazja_online/...70ml,1037,4855 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
DKNY jest na pewno, ale reszta? Cytat:
![]() resztę znajdę w Douglasie? ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() jak będę w PL to wybiorę się osobiście powąchać ale coś mi się wydaje, że będzie to za bardzo "prostolinijny" zapach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zona najukochanszego Meza
|
Pink Sugar Aqualina - wg mnie rowniez pachnie wata cukrowa
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jeśli o Aquolinie mowa to polecam Zucchero a Velo.
Szczególnie miły był balsam do ciała i żel do kąpieli słodkie, smakowite, świeże i urocze, a sama woda troszkę mniej.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Tego DKNY może już nie być w perfumeriach. Była to zdaje się edycja limitowana, swojego czasu też się na nią czaiłam.
Ja w Hypnose wyczuwam watę cukrową. No i Pink Sugar to już czysty cukier ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy w sobie nie ma przypadkiem waty cukrowej Flowerbomb Edp... Jestem na 100pewna ze bombka ma wate cukowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() spiszę sobie nazwy na kartkę i wybiorę się do Douglasa, mam nadzieję że będą dostępne ![]() zaciekawiłyście mnie bardzo tym DKNY... lubię truskawkę, a w połączeniu z watą cukrową mogłoby to być coś dla mnie, idealny zapach na lato ![]() nie macie pomysłu gdzie mogłabym je powąchać? Mogłabym kupić nawet na allegro, ale jestem osobą którą drażnią dosłownie wszystkie perfumy więc boję się, że te też mi się nie spodobają ![]() więc zakup w ciemno to tak nie bardzo...
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na stronie odlewkiperfum można zamówić odlewkę na spróbowanie zapachu. Nie wiem czy jest truskawka ale na pewno malina i inne z tej serii. Zablokowało mi link. A i na allegro tej serii już nie ma ;<
Wymiana Edytowane przez Gwiazdeczka223 Czas edycji: 2013-02-06 o 18:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem najpewniej spodobaja ci sie prada candyi wlasnie flowerbomb edp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na odlewkach nie widzę niestety żadnego DKNY z watą cukrową ![]() na ebay bym zamówiła gdybym miała pewność, że zapach przypadnie mi do gustu Lubię watę cukrową, bardzo słodkie cukierkowe zapachy... ale w połączeniu z takimi nutami aby nie dawały efektu perfum dla "małej dziewczynki" ![]() Sweet Darling niby jest zabójczo słodki ale wyczuwa się w nim też "klasę" nie wiem jak inaczej to ująć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
princess very wang według mnie ma w sobie watę cukrową
![]() ale to okrutnie słodkie perfumy ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Było kiedyś takie coś, jak Delicious Cotton Candy od Gale Hayman, cholllernie dosłowna wata cukrowa; ale to już chyba niedostępny rarytas.
![]() Z dostępnych potwierdzam Pink Sugar oraz Zucchero a Velo, choć to bardziej przesłodzone karmelowe ciastko (jakby millionaire's cake bez czekolady i soli) niż typowa wata cukrowa. Jednak sprawdzić warto. ![]()
![]() "Śnił mi się koszmar. Przerost biurokracji w państwie, gdzie niedawno ukończono likwidację analfabetyzmu". "Człowiek z człowiekiem się nie zejdzie, ale góra z górą zawsze". Stanisław Jerzy Lec Obłąkane Retorty Ż ≠ RZ
U ≠ Ó KS ≠ X!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Moje propozycje: Pink Sugar Aquoliny i taka Rossmannowa tanizna: Mel Merio Sweet Times (wata cukrowa/ Picollo truskawkowe - opis po niemiecku).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() Ale główna zainteresowana pisała że od zapachu perfum robi jej się niedobrze... Ja generalnie nie mam tego problemu a z Princess mogę wytrzymać najwyżej 5 minut a potem biegnę się zmyć ![]() W Ralphie Hot też wyczuwam wszystkie możliwe słodycze w tym watę cukrową.
Wymiana Edytowane przez Gwiazdeczka223 Czas edycji: 2013-02-06 o 22:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dot.: Perfumy z nutą zapachową: wata cukrowa
czysta wata cukrowa - pink sugar aquolina, prada candy - jak najbardziej polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Pink Sugar i Chopard Wish
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj niuchnęłam jeszcze raz Pradę Candy, to jest dla mnie kwintesencja waty cukrowej, taka palona nuta tam jest - i w każdej Sephorze powąchasz
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, witam ponownie
![]() Dzięki wam odnalazłam swój zapach nr 1, mianowicie "Prada Candy" - jestem w trakcie drugiego flakonika ![]() Jednak jak to bywa mam ochotę na coś nowego ![]() ![]() Wytestowałam zapachy proponowane przez Was, serce skradła mi jak na razie tylko Prada i tutaj pytanie do Was - Czy wyszły może ostatnio jakieś nowe zapachy w tych moich klimatach??? Perfumy to nie moja bajka, wiec się tym specjalnie nie interesuję. Ostatnio jednak jest postęp bo już mnie nie duszą wszystkie tak jak kiedyś ![]() ![]() Myślałam nad Angel eau Sucree , ale jako że tradycyjnej wersji nie cierpię to narazie jestem w fazie testowania. Byłabym wdzięczna jeśli poleciłybyście coś nowego bo jak idę do Douglasa to tam tyle tego jest, że nie wiem co testować. Chciałabym iść z listą i wypróbować wybrane zapachy bo takie próbowanie na chybił trafił jest bez sensu. ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Również jestem fanką słodkich zapachów. Tylko takie mi się podobają *.* jeżeli chodzi o elegancko słodkie z pysznym karmelem to z nowości zdecydowanie polecam bonbon od V&R ja dostałam obsesji na ich punkcie i juz nie mogę się doczekać aż będą moje
![]() Ps tradycyjnego Angela tez nie jestem w stanie znieść - nie cierpię tak bardzo tego zapachu i na sobie i na kimś Edytowane przez Gicia Czas edycji: 2014-07-16 o 06:53 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
rowniez lubie slodkie zapachy. W tym wypadku pomocna jest bardzo fragrantika: http://www.fragrantica.pl/szukaj-nuty/ . Co do nut waty cukrowej to moim numer jeden jest Aquolina, ale ja juz znasz. Reszta zostala wymieniona wiec nie bede pisac. Natomiast jesli chodzi o karmel, to np. Amor Amor In A Flash, Escada Magnetism, Bonbon Viktor&Rolf, Flowerbomb Extreme, La Vie Est Belle, The One Desire, Fancy Jessica Simpson czy np. Comptoir Sud Pacifique i ich kompozycje (prawie wszystkie slodkie waniliowe, kakaowe, kokosowe i karmelowe). Co do slodyczy to moim numerem jednen ale na zime w zeszlym roku bylo Hypnose Lancome, mocno slodkie.
Jeszcze wanilia z lukrecja jaka jest w Lolicie Lempickiej EDP, czy Un Bois Vanille Serge Lutens. jakbys sie pokusila na wanilie to jeszcze moge polecic Kenzo Amour, Loverdose Diesel i nowosc Loverdose Tattoo, lub z innej beczki kwiatowo, slodko, herbaciane Flowerbomb Viktor& Rolf. Przetestuj to moze znajdziesz cos dla siebie. ![]() Edytowane przez 201606201234 Czas edycji: 2014-07-16 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.