Podróż poślubna - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-12, 21:17   #1
Alebaa
Przyczajenie

Podróż poślubna

Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Pań była na podróży poślubnej z jakiegoś biura podróży, interesuje mnie co wówczas przygotowane jest dla takiej pary? Czy są jakieś specjalne atrakcje?
Zastanawiam się czy wybrać taka opcję czy lepiej pojechać na normalną wycieczkę
Alebaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 22:18   #2
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Podróż poślubna

myślę, że "specjalne atrakcje" to często szampan i większe łóżko, co oczywiście wliczone jest w cenę zastanów się czego oczekujesz od podróży? wtedy łatwiej będzie podjąć decyzję. Ja lubię sama organizować,więc tak też zaplanowałam nasz wyjazd, ale też wiem dokładnie jakie mam oczekiwania od wycieczek.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 08:44   #3
paula1109
BAN stały

czy możecie polecić coś w Zakopanem ??
paula1109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 10:30   #4
Angel_00
Zakorzenienie

gdy my się dowiadywaliśmy to nie było żadnych fajnych bonusów czy dodatkowych atrakcji... Szampana można kupić sobie samemu

Pojechaliśmy sobie nad nasze morze i robiliśmy to co chcieliśmy i kiedy chcieliśmy mimo, że nie było pięknej pogody przez cały wyjazd to nie chciałabym innej podróży w tym roku wracamy do tej samej miejscowości tak w ramach 3 rocznicy

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 13:13   #5
(kicia)
Zakorzenienie

my byliśmy w górach ale w sumie jak rezerwowałam to nie mówiłam że podróż poślubna czy coś potem jakos tak z właścicielką rozmawiałam i tylko dla noworzeńców przygotowują powitanie w pokoju w sensie wiecie jakies tam płatki róż szampan a tako to nic... nie wiem jak to się ma z podróżami np za granicę przez biuro ale za pewne wtedy wzrasta koszt takiej wycieczki
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 16:48   #6
Alebaa
Przyczajenie

Więc tak to wygląda. Raczej zdecyduję się na normalną wycieczkę
Dziękuje za odp;*
Stary 2013-02-14, 12:11   #7
melleczka
Zakorzenienie

Biura podróży mają specjalne oferty dla nowożeńców. Zresztą nawet w katalogach (np. Rainbow Tours) znajdziesz hotele polecane na podróż poślubną/romantyczny wyjazd, są hotele, które mają specjalne apartamenty dla nowożeńców, w takich hotelach na pewno masz specjalne usługi przygotowane dla par, np. szampan, romantyczna kąpiel, masaż, czy też wycieczki lokalne organizowane pod tym kątem. Ale tak jak pisały dziewczyny - koszt takiego wyjazdu na pewno będzie droższy niż koszt wyjazdu do tego samego hotelu, bez dopisku "just married".

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 10:06   #8
Kadin_
Zadomowienie

My jeszcze bez ślubu, ale byliśmy raz na "just married". Mamy zaprzyjaźnione biuro podróży i przy rezerwacji Pani zaznaczyła nam tą opcję - nie dopłacaliśmy nic.
Nie czekaliśmy na pokój w hotelu - odrazu nas zaprowadzili. Mieliśmy duży pokój/apartament i łóżko chyba z 4 metry szerokości Dodatkowo codziennie przynosili nam wino do pokoju, owoce i zorganizowali jedną romantyczną kolację przy świecach. Bardzo przyjemnie to wszystko zorganizowali, ale jak byśmy mieli coś dopłacać to chyba byśmy się nie zdecydowali.
Stary 2013-02-15, 21:58   #9
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alebaa Pokaż wiadomość
Więc tak to wygląda. Raczej zdecyduję się na normalną wycieczkę

idż do biura podrózy, jednego drugiego trzeciego, wejz na storne , poszukaj artykułów na ten temat na portalach ślubnych a nie wyrabiaj sobie opinie na podstawie byle jakich strzepków informacji pisane przez przypadkowe obce osoby

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
. Ale tak jak pisały dziewczyny - koszt takiego wyjazdu na pewno będzie droższy niż koszt wyjazdu do tego samego hotelu, bez dopisku "just married".
nie dziewczyny jednak osoba tak pisała

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
my byliśmy w górach ale w sumie jak rezerwowałam to nie mówiłam że podróż poślubna czy coś potem jakos tak z właścicielką rozmawiałam i tylko dla noworzeńców przygotowują powitanie w pokoju w sensie wiecie jakies tam płatki róż szampan a tako to nic... nie wiem jak to się ma z podróżami np za granicę przez biuro ale za pewne wtedy wzrasta koszt takiej wycieczki
nie ma to jak wiarygodne i sprawdzone informacje
jak nie macie pewności wiecie to nie piszcie

Ja wiem że biura podrózy -nie wiem czy wszystkie ale spotkałam sie z tym kilka razy - mają zniżke na podróz pośłubną ,10 ,20 ,25 % - na wszystko albo na wybrane hotele - Plus za to są pokoje o podwyższonym standardzie ,na powitanie udekorowane ,szampan, spa itp
Ważna do pół roku po ślubie przynajmniej tam gdzie ja czytałam

Niektore biura podózy specjlanie oznaczaja i polecaja niektore hotele na romantyczne wycieczki takie spokojniejsze ,na uboczu bez mas rodizn z dziećmi

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-02-15 o 22:12
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-18, 12:09   #10
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

ja byłam z itaki, ale generalnie nie mieli żadnych super zniżek. miałam szampana i owoce w pokoju na powitanie. tyle.

koleżanka była z rainbow tours i mieli kolację w restauracji z winem.

są jakieś wycieczki dla nowożeńców ale chyba trzeba mieć staż związku max. 6 miesięcy i trzeba przyjść chyba ze świadectwem. nie zagłębiałam się w to, bo w rezultacie to taka sama wycieczka jak każda inna.. najwyżej z szampanem.
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-18, 12:15   #11
Kadin_
Zadomowienie

Właśnie teraz przypomniała mi się podróż znajomych. Byli na którejś wyspie greckiej.
Dostali pokój z tarasem. Z tarasu schodziło się po 2 schodkach do ich prywatnego basenu z jacuzzi To wszystko było ogrodzone płotkiem, więc nikt "obcy" nie mógł tam wejść.
Stary 2013-02-18, 12:26   #12
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

o kurcze, to fajnie!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-21, 08:53   #13
ladystar
Zakorzenienie

Ja nie szukalam czegos specjalnego dla nowozencow, wybralismy hotel i od razu dowiedzielismy sie, ze najlepsze pokoje przy samej plazy sa juz zajete, ale to nie stanowilo dla nas problemu. Napomknelam tylko, ze to nasza podroz poslubna, pan z biura podrozy sie tylko usmiechnal i cos kliknal. Na miejscu okazalo sie ze mamy jeden z najlepszych pokoi w calym hotelu: 1 m od plazy , ogromne loze ( mialam wrazenie ze jest 6-scio osobowe) i przy odbieraniu kluczy dostalismy zyczenia od personelu, wiec wybierajac nawet opcje nie dla nowozencow warto o tym wspomniec rezerwujac hotel.

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2013-02-27 o 10:27
ladystar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 12:10   #14
Alebaa
Przyczajenie

Dziękuje bardzoo za odpowiedz
Rozmawiałam z narzeczonym i doszliśmy do wniosku ze popytamy sie w biurach podróży jak to wygląda cenowo i w ogóle. )
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości