Kreta, Cypr czy Bułgaria? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 16:42   #1
Krakau
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Krakau

Kreta, Cypr czy Bułgaria?

Witam,

tak jakoś nie mogę się zdecydować, gdzie jechać na wakacje i w sumie rozważam trzy opcje: Kretę - Heraklion, Cypr - Ayia Napa oraz Bułgarię - Słoneczny Brzeg. EDIT: no i jeszcze Tunezja - Sousse.

Czego oczekuję? A więc: jadę z przyjaciółmi, wszyscy w wieku 19-21 lat, chcemy, by było to miejsce głośne, z masą dyskotek, pubów, klubów, restauracji, żeby była fajna, piaszczysta plaża, gwarantowana świetna pogoda - mam na myśli tu słońce, do tego na pewno ktoś zechce coś pozwiedzać. Głównie zależy nam jednak na imprezach i żeby było jak najwięcej młodych turystów (w skrócie - coś podobnego do Lloret de Mar, z tym, że byłam tam już dwa razy i w tym roku wolałabym wybrać się gdzieś indziej).

Ktoś coś poleci? Mam prośbę: jeśli ktoś już powie, że najlepszy z tych czterech jest np. Cypr, proszę to uargumentować, dobrze?

Ewentualnie: jeśli ktoś uważa, że do opisu moich wymarzonych wakacji pasuje inne miejsce, proszę śmiało podać swoją propozycję i napisać kilka słów, dobrze?

Poznań miasto doznań <33

Edytowane przez Krakau
Czas edycji: 2013-02-15 o 16:58
Krakau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 16:53   #2
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Kreta, Cypr czy Bułgaria?

Ja z całego serca mogę polecić Ayia Napę, miejsce z mnóstwem klubów, życie zaczyna się nocą, pięknymi plażami i super parkiem wodnym, oprócz tego jest na serio kilka fajnych miejsc do zobaczenia. Można wypożyczyć autko i objechać wyspę w jeden dzień. Woda i słońce będą, ja wyjeżdżałam początkiem listopada i nadal w nocy było 21stopni. Jedynie co myślę, to nie będzie zbyt tanio, ale Ayia Napa ma szczególne miejsce w moim sercu - można się zakochać
Gdzieś znajdę link, w którym troszkę opisywałam i wrzuciłam zdjęcia to go wkleję.
Polecam plażę inną niż Nissi Beach gdyż jest troszkę oddalona od centrum, a dodatkowo jest dość mała, mi osobiście bardziej podobały się te blisko portu.

Nie ma się co oszukiwać, że Grecja jednak będzie droższa od Bułgarii i tak na prawdę w każdym państwie, które jest popularne będziesz miała takie miejsca z mnóstwem klubów dla młodych ludzi.

Tu jest ten post ze zdjęciami
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=23
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=24

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-02-15 o 16:57
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 17:00   #3
Krakau
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Krakau

Dzięki za zdjęcia, tam jest pięknie!

Nie dziwię się, że tak fajnie wspominasz pobyt tam. Czekam na kolejne opinie.

Poznań miasto doznań <33
Krakau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 09:23   #4
Palpi
Raczkowanie

Ja byłam na Cyprze właśnie w Ayia Napa, w hotelu Pavlo Napa Beach hotel.
My byliśmy w lutym tam w 2009 albo w 2010. Nie było sezonu więc mieliśmy ciszę i spokój, żadnych tłumów na plażach ani na ulicach, ale z tego co widziałam było sporo klubów i restauracji.
Więc może napiszę w punktach:
1) Jeśli chodzi o pogodę to ja w lutym się kąpałam kilka razy w morzu i trochę opaliłam więc w sezonie musi być upalnie.
2) Z tego co widziałam to kluby są, restauracje też.
3) Jeśli chodzi o plażę to w tamtej okolicy są 2 śliczne, tuż przy tym hotelu w którym byłam i jakieś 2/3 km dalej.
4) Mogę z czystym sumieniem polecić ten hotel, jedzenie było pyszne w formie szwedzkiego stołu, dużo polskiej obsługi tam pracuje atmosfera przemiła, śliczne pokoje z balkonami, klimatyzacja i fajne łazienki.
5) Jeśli chodzi o zwiedzanie to można chodzić na spacery przy plaży i oglądać linie brzegową, są piękne klify niedaleko był też port rybacki i z tego co kojarzę albo była to restauracja albo można było się tym przepłynąć - statek a'la czarna perła z Piratów z Karaibów. Jak się pójdzie w głąb miasta, a nie tylko główną ulicą to są malownicze fontanny i na prawdę śliczne budyneczki.

Poza tym z jeszcze wspominam ogromną liczbę kotów przy praktycznie każdym sklepie była wystawiona miseczka z wodą i czymś do jedzenia dla tych zwierzaków, a one mimo że żyjące na wolności bardzo często wskakiwały na kolana ludzi siedzących na murkach po pieszczoty
Palpi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 21:05   #5
Malgos_12
Zakorzenienie

W sezonie jest ponad 40 stopni nawet w cieniu, po południu
z portu wypływa też żółta łódź podwodna tzn taka ze szklanym dnem ...

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-02-20 o 21:07
Stary 2013-03-02, 11:12   #6
Monika38
Przyczajenie

Jeśli zdecydujecie się na Bułgarię to polecam się.
Mam apartament w Słonecznym Brzegu.
Monika38 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 03:07   #7
bumcykbajera21
Zadomowienie

zdecydowanie AYIA NAPA, bylam tam 2 razy, jest przegenialnie, najbardziej imprezowa miejscowosc swiata ( polecam kluby Castle, Ambassaden) ogolnie klubow/dyskotek/pubow cale mnostwo (polecam poogladac filmy na youtube), przepiekna plaza (Nissi Beach), pogoda-marzenie, szczegolnie jak delikatnie wieje nad woda ogolnie same ochy i achy ;p jak masz jeszcze jakies pytania to pisz na priv

co do kotow swieta prawda jest ich tam od groma

Edytowane przez bumcykbajera21
Czas edycji: 2013-06-02 o 03:08
bumcykbajera21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 16:07   #8
kleineKrokodil
Zadomowienie

Ja byłam w tym roku na Krecie i mogę Ci polecić z imprezowych miejsc Malię. Do Heraklionu jest niedaleko, bo ok.30 km, spokojnie można autobusem dojechać z tego co pamiętam za ok. 8 euro.
Mnóstwo, naprawdę mnóstwo klubów, dużo tawern, plaża piaszczysta.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 09:23   #9
Mila7777
Przyczajenie

Polecam Aya Napę na Cyprze - to taka "cypryjska łeba"
W dodatku w spacerkowej odległości jest jedna z najpiękniejszych plaż jakie widziałam w życiu. Nie byłam na karaibach, ale przypuszczam, że morze i plaża tak tak wyglądają

Nie mam pod rękę fotek, ale możecie sobie wygooglać NISSI BEACH.
Z hotelu w którym mieszkaliśmy:
http://www.traveligo.pl/hotel/Cypr/N...soby-2_0_0_0_0
można tam dotrzeć w kilkanaście minut idąc nadmorskim chodniczkiem.
Spacer jest o tyle fajny, że w pełnym słońcu - komfortowe opalanie w międzyczasie + przyjemny powiew bryzy morskiej
Mila7777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 09:41   #10
Malgos_12
Zakorzenienie

No niee... az tak to bym nissi beach nie porownywala ja akurat nie przepadalam za ta plaza bo mala i tloczno... czasami nie bylo gdzie recznika polozyc ale wiadomo co kto lubi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości