|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kreta, Cypr czy Bułgaria?
Witam,
tak jakoś nie mogę się zdecydować, gdzie jechać na wakacje i w sumie rozważam trzy opcje: Kretę - Heraklion, Cypr - Ayia Napa oraz Bułgarię - Słoneczny Brzeg. EDIT: no i jeszcze Tunezja - Sousse. ![]() Czego oczekuję? A więc: jadę z przyjaciółmi, wszyscy w wieku 19-21 lat, chcemy, by było to miejsce głośne, z masą dyskotek, pubów, klubów, restauracji, żeby była fajna, piaszczysta plaża, gwarantowana świetna pogoda - mam na myśli tu słońce, do tego na pewno ktoś zechce coś pozwiedzać. Głównie zależy nam jednak na imprezach i żeby było jak najwięcej młodych turystów (w skrócie - coś podobnego do Lloret de Mar, z tym, że byłam tam już dwa razy i w tym roku wolałabym wybrać się gdzieś indziej). Ktoś coś poleci? Mam prośbę: jeśli ktoś już powie, że najlepszy z tych czterech jest np. Cypr, proszę to uargumentować, dobrze? Ewentualnie: jeśli ktoś uważa, że do opisu moich wymarzonych wakacji pasuje inne miejsce, proszę śmiało podać swoją propozycję i napisać kilka słów, dobrze? ![]() Edytowane przez Krakau Czas edycji: 2013-02-15 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kreta, Cypr czy Bułgaria?
Ja z całego serca mogę polecić Ayia Napę, miejsce z mnóstwem klubów, życie zaczyna się nocą, pięknymi plażami i super parkiem wodnym, oprócz tego jest na serio kilka fajnych miejsc do zobaczenia. Można wypożyczyć autko i objechać wyspę w jeden dzień. Woda i słońce będą, ja wyjeżdżałam początkiem listopada i nadal w nocy było 21stopni. Jedynie co myślę, to nie będzie zbyt tanio, ale Ayia Napa ma szczególne miejsce w moim sercu - można się zakochać
![]() Gdzieś znajdę link, w którym troszkę opisywałam i wrzuciłam zdjęcia to go wkleję. Polecam plażę inną niż Nissi Beach gdyż jest troszkę oddalona od centrum, a dodatkowo jest dość mała, mi osobiście bardziej podobały się te blisko portu. Nie ma się co oszukiwać, że Grecja jednak będzie droższa od Bułgarii i tak na prawdę w każdym państwie, które jest popularne będziesz miała takie miejsca z mnóstwem klubów dla młodych ludzi. Tu jest ten post ze zdjęciami ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=23 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=24 Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-02-15 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki za zdjęcia, tam jest pięknie!
![]() Nie dziwię się, że tak fajnie wspominasz pobyt tam. Czekam na kolejne opinie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja byłam na Cyprze właśnie w Ayia Napa, w hotelu Pavlo Napa Beach hotel.
My byliśmy w lutym tam w 2009 albo w 2010. Nie było sezonu więc mieliśmy ciszę i spokój, żadnych tłumów na plażach ani na ulicach, ale z tego co widziałam było sporo klubów i restauracji. Więc może napiszę w punktach: 1) Jeśli chodzi o pogodę to ja w lutym się kąpałam kilka razy w morzu i trochę opaliłam ![]() 2) Z tego co widziałam to kluby są, restauracje też. 3) Jeśli chodzi o plażę to w tamtej okolicy są 2 śliczne, tuż przy tym hotelu w którym byłam i jakieś 2/3 km dalej. 4) Mogę z czystym sumieniem polecić ten hotel, jedzenie było pyszne w formie szwedzkiego stołu, dużo polskiej obsługi tam pracuje ![]() 5) Jeśli chodzi o zwiedzanie to można chodzić na spacery przy plaży i oglądać linie brzegową, są piękne klify ![]() Poza tym z jeszcze wspominam ogromną liczbę kotów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W sezonie jest ponad 40 stopni nawet w cieniu, po południu
![]() z portu wypływa też żółta łódź podwodna tzn taka ze szklanym dnem ... Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-02-20 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jeśli zdecydujecie się na Bułgarię to polecam się.
Mam apartament w Słonecznym Brzegu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
zdecydowanie AYIA NAPA, bylam tam 2 razy, jest przegenialnie, najbardziej imprezowa miejscowosc swiata ( polecam kluby Castle, Ambassaden
![]() ![]() co do kotow swieta prawda jest ich tam od groma ![]()
Życie Cię torbo durna niczego nie nauczyło...? Edytowane przez bumcykbajera21 Czas edycji: 2013-06-02 o 03:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja byłam w tym roku na Krecie i mogę Ci polecić z imprezowych miejsc Malię. Do Heraklionu jest niedaleko, bo ok.30 km, spokojnie można autobusem dojechać z tego co pamiętam za ok. 8 euro.
Mnóstwo, naprawdę mnóstwo klubów, dużo tawern, plaża piaszczysta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Polecam Aya Napę na Cyprze - to taka "cypryjska łeba"
![]() W dodatku w spacerkowej odległości jest jedna z najpiękniejszych plaż jakie widziałam w życiu. Nie byłam na karaibach, ale przypuszczam, że morze i plaża tak tak wyglądają ![]() Nie mam pod rękę fotek, ale możecie sobie wygooglać NISSI BEACH. Z hotelu w którym mieszkaliśmy: http://www.traveligo.pl/hotel/Cypr/N...soby-2_0_0_0_0 można tam dotrzeć w kilkanaście minut idąc nadmorskim chodniczkiem. Spacer jest o tyle fajny, że w pełnym słońcu - komfortowe opalanie w międzyczasie + przyjemny powiew bryzy morskiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No niee... az tak to bym nissi beach nie porownywala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.