|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Praca za garanicą na wakacje
Witajcie
![]() Zastanawiam się poważnie nad pracą za granica na wakacje. Chciałabym zarobić na studia. Po maturze pracowałam 4 miesiące na 3 zmiany na produkcji - wiec żadnej pracy się nie boję. Ale do rzeczy. Jak najlepiej szukać pracy (chciałabym w krajach niemieckojęzycznych ), tzn czy warto przez internet? Jakoś nie jestem do tego przekonana. Może przez jakieś biura (o ile istnieją). Bardzo proszę o wasze sugestie i doświadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Praca za garanicą na wakacje
Przez internet bym się raczej bała. W zeszłym roku wyjechałam na 4 miesiące do pracy przez pewne biuro. Taki wyjazd jednak zawsze łączy się z tym, że trzeba biuro opłacić. Ja płaciłam 1250 zł i w tym miałam przejazd w jedną stronę. Niestety nie byłam w żadnym z krajów niemieckojęzycznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Przez internet wyjeżdżałam za pomocą firmy - nie pamiętam jakiej, nie moge znaleźć jej strony...miała w sobie ofertę Concordia dla studentów. Trzeba było tej firmie zapałcic prowizję, nie pamiętam ile. Mogę polecić jedną farmę ekologiczną, praca na jakość nie na ilość - UK. Home Farm w Newby Wiske
![]() Edytowane przez pokszyfka Czas edycji: 2013-02-21 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Work, work, work
|
Uważaj na szukanie ofert w internecie, są różni oszuści.
Przede wszystkim popytaj znajomych, może gdzieś wyjeżdżali, do tego sprawdzone agencje pracy. Można też skorzystać z ofert zagranicznych WUP, który mają ciekawe oferty w branży hotelarskiej i gastronomicznej właśnie w Niemczech, Austrii czy Szwajcarii. Przejrzyj wątku ws. pracy za granicą, bo jest tego sporo, sama się w nich wypowiadałam, podawałam linki do ofert z WUP.
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.