On. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 19:02   #1
aniolek1199
BAN stały

On.

hej.
więc sprawa przedstawia się tak: jestem z TŻ od 4 lat, jest ok, od pół roku mieszkamy razem. jestem na 2 roku studiów i odkąd studiuję zakumplowałam się z kilkoma osobami, jak to na studiach. wśród nich jest pewien chłopak, mieszka w akademiku i ma dziewczynę, z resztą ja mam chłopaka. od jakiegoś miesiąca, dwóch przestałam patrzeć na niego jak na kolegę, tzn. jest między nami taka dziwna chemia i nigdy bym nie myślała o związku z nim ani nie myślę o rozstaniu z TŻ. jednak patrząc na niego...mam po prostu ochotę na sex z nim. TŻ był moim pierwszym, innego nigdy nie miałam. coraz częściej myślę o tym koledze ale tylko w kategoriach seksu, pociąga mnie jego umięśnienie i np. czasem jak idziemy korytarzem mnie dotknie za ramię czy np. ostatnio się śmiał, że mnie wyrzuci przez barierkę ze schodów i mnie złapał w pasie to jakoś tak poczułam motyle w żołądku.
zawsze głęboko patrzy mi w oczy, głupawo się uśmiecha itp. tylko co by to nie było z jego strony to dla mnie jest obiektem seksualnym.
no seks z TŻ jest super, nie narzekam, nie wkradła się rutyna ani nic z tych rzeczy i też mnie strasznie podnieca.
czy to normalne? co powinnam zrobić?
aniolek1199 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 19:08   #2
mariola927
Raczkowanie

Dot.: On.

faceci tez sie ogladaja za innymi dziewczynami niby to normalne ze spogladamy na innych i fantazjujemy ale jezeli nas nie ciagnie do zdrady lepiej pomysl co bys mogla stracic i jakie by byly tego konsekwencje moze lepiej odseparowac sie od tego kolesia i skupic sie na swoim chlopaku
mariola927 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 19:14   #3
xXxMagdaLena
Raczkowanie

Może to tylko krótkie zauroczenie, po co marnować i psuć tego co jest między twoim chłopakiem a tobą dla chwili uniesienia z innym skoro mówisz że nie narzekasz na swojego ?
xXxMagdaLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 19:25   #4
aniolek1199
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xXxMagdaLena Pokaż wiadomość
Może to tylko krótkie zauroczenie, po co marnować i psuć tego co jest między twoim chłopakiem a tobą dla chwili uniesienia z innym skoro mówisz że nie narzekasz na swojego ?
no właśnie nie chcę tego psuć i nie myślę o zdradzie. to są tylko takie "motyle" i nie coś więcej, raczej tylko na pograniczu podobania się a zauroczenia, nic więcej. w zasadzie pociąga mnie tylko fizycznie, emocjonalnie wcale.
nie wiem jak to wygląda z jego strony, to on wykonuje takie gesty a nie ja, nigdy nie dałam mu żadnego znaku, że mogłoby coś między nami być i nie sądzę żeby wyczuł, że mnie kręci. zawsze z końca korytarza się do mnie uśmiecha jak wchodzi na uczelnię, zawsze gdzieś blisko siedzi, zawsze ze sobą gadamy. nie ma tak, że jest grupa osób i wszyscy gadają, on zawsze zwraca się do mnie.
zastanawiam się też czy on czegoś nie poczuł do mnie.
dziwna taka relacja.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

no i on też ma dziewczynę i nie wiem jak tam między nimi jest ale ja na swój związek nei narzekam, nie chcę go kończyć i przede wszystkim nie chcę zdradzić.
myślicie, że to takie zwykłe "coś" jak do faceta ze zdjęcia(wiem, dziwne porównanie) ale wiadomo, że czasem i takie ze zdjęcia, filmu nas podnieca.
Stary 2013-02-22, 19:37   #5
xXxMagdaLena
Raczkowanie

Na twoim miejscu dałabym sobie spokój z tym kolesiem, nie warto ryzykować, skoro nie masz nic do zarzucenia w swoim związku, nawet do kwestii seksu z obecnym chłopakiem, a później konsekwencje mogą być różne i będziesz żałować. Nie warto wierz mi
Stary 2013-02-22, 19:52   #6
aniolek1199
BAN stały

czyli mam go ignorować czy dać mu do zrozumienia, że jest tylko kolegą ze studiów? jak to rozegrać? widuję go codziennie, jest w mojej grupie.
Stary 2013-02-22, 19:54   #7
MartiFCB
Zadomowienie

jesteś ze swoim facetem 4 lata.. Zastanów się czy warto było by dla chwili uniesienia.. seksu stracić związek? Z doświadczenia jak i z opinii innych wiem, że po takich romansach są zawsze tylko ból łzy, wyrzuty sumienia.. Ja Ci radzę, żebyś odpuściła tego kolesia , no ale zrobisz co uważasz ..
MartiFCB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 20:01   #8
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolek1199 Pokaż wiadomość
czyli mam go ignorować czy dać mu do zrozumienia, że jest tylko kolegą ze studiów? jak to rozegrać? widuję go codziennie, jest w mojej grupie.

A jesteś pewna że to co Ty odbierasz jako jakieś głębokie patrzenie Tobie w oczy, zagadywanie itd nie jest przypadkiem Twoim wyolbrzymieniem? Facet Cie podnieca- więc automatycznie doszukujesz się jakiś sygnałów, dorabiasz teorię do zwykłego zagadania czy uśmiechu. Równie dobrze on może po prostu Cie lubić i tyle, nie ma w tym żadnej filozofii.

Co robić? Olewać te spojrzenia, hamuj się, normalnie z nim rozmawiaj, ale nie dawaj się wciągnąć w jakieś flirty (jeśli takie mają miejsce).

To że podnieca Cię inny facet nie jest niczym dziwnym, ważne zebyś nie zmarnowała przez głupi impuls fajnego związku.

Też tak raz miałam i powiem Ci, że najbardziej pomogła taktyka często wspominania o swoim chłopaku co mnie zagadywał ten mój obiekt przyspieszonego bicia serca zaraz do rozmowy wplatałam jakiś wątek z moim chłopakiem w tle. Nie dawałam się złapać na przeciągłe spojrzenia, jak już czułam że wymiękam i zaraz się zatopię w tych jego niebieskich oczach wyciągałam telefon i dzwoniłam do chłopaka mówiąc mu że go mocno kocham i mi przechodziło od razu

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 20:02   #9
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
traktuj go normalnie, nie przeprowadzaj żadnych rozmów w stylu "widzę że na mnie lecisz" może patrzy Ci w oczy i się uśmiecha bo lubi sobie poflirtować z dziewczynami. albo Ty nadajesz jego zachowaniu większe znaczenie bo Cię pociąga. w każdym razie nie warto przekraczać tej granicy. po jakimś czasie Ci przejdzie
Stary 2013-02-22, 20:10   #10
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
hej.
więc sprawa przedstawia się tak: jestem z TŻ od 4 lat, jest ok, od pół roku mieszkamy razem. jestem na 2 roku studiów i odkąd studiuję zakumplowałam się z kilkoma osobami, jak to na studiach. wśród nich jest pewien chłopak, mieszka w akademiku i ma dziewczynę, z resztą ja mam chłopaka. od jakiegoś miesiąca, dwóch przestałam patrzeć na niego jak na kolegę, tzn. jest między nami taka dziwna chemia i nigdy bym nie myślała o związku z nim ani nie myślę o rozstaniu z TŻ. jednak patrząc na niego...mam po prostu ochotę na sex z nim. TŻ był moim pierwszym, innego nigdy nie miałam. coraz częściej myślę o tym koledze ale tylko w kategoriach seksu, pociąga mnie jego umięśnienie i np. czasem jak idziemy korytarzem mnie dotknie za ramię czy np. ostatnio się śmiał, że mnie wyrzuci przez barierkę ze schodów i mnie złapał w pasie to jakoś tak poczułam motyle w żołądku.
zawsze głęboko patrzy mi w oczy, głupawo się uśmiecha itp. tylko co by to nie było z jego strony to dla mnie jest obiektem seksualnym.
no seks z TŻ jest super, nie narzekam, nie wkradła się rutyna ani nic z tych rzeczy i też mnie strasznie podnieca.
czy to normalne? co powinnam zrobić?
Palnąć się w łeb jakąś żeliwną patelnią i przestać się zastanawiać nad zdradą swojego faceta.
Panu kawalerowi powiedz przy najbliższym złapaniu w pasie, czy innym flircie, żeby rączki trzymał dalej, bo bardzo go lubisz, ale nie zyczysz sobie takich gestów. A jak nie umiesz panować nad swoimi popędami to sobie wyobrażaj wspaniałego pana jak robi kupę, zawsze kiedy Cię do niego zaswędzi.

Ludzie, co z Wami jest nie tak? Zachciało Ci się innego, to musisz napsiac na forum, żeby spytać cyz zdradzić faceta?
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 20:16   #11
aniolek1199
BAN stały

nie nie nie! ja nie chcę zdradzić na prawdę, po prostu mnie pociąga.
no i może faktycznie czegoś się doszukuję w jego zachowaniu nabiorę trochę dystansu do niego i tak jak ema radzisz, każę mu trzymać rączki przy sobie
lubię go jako kolegę, nic do niego nie czuję po za tym, że pociąga mnie fizycznie.
nigdy o innym nie myślałam odkąd jestem z TŻ i tu też nie ma jakiegoś myślenia typu, że chciałabym się z nim przespać.

wolałam się tylko upewnić, że to normalne, że mnie pociąga inny facet.
Stary 2013-02-22, 21:01   #12
Tysia144
Raczkowanie

Cytat:
nie nie nie! ja nie chcę zdradzić na prawdę, po prostu mnie pociąga.
no i może faktycznie czegoś się doszukuję w jego zachowaniu nabiorę trochę dystansu do niego i tak jak ema radzisz, każę mu trzymać rączki przy sobie
lubię go jako kolegę, nic do niego nie czuję po za tym, że pociąga mnie fizycznie.
nigdy o innym nie myślałam odkąd jestem z TŻ i tu też nie ma jakiegoś myślenia typu, że chciałabym się z nim przespać.

wolałam się tylko upewnić, że to normalne, że mnie pociąga inny facet.
niby to normalne, choć mnie inny nawet fizycznie nie pociąga nie zwracam uwagi, traktuj go po prostu jako kolegę, żeby czasami nie doszło do pociągu fizycznego (głębszego)
Stary 2013-02-22, 21:09   #13
Clemence
Zakorzenienie

Tak czasami bywa.

Co sugeruję?
Zerwij z nim trochę kontakt,poluźnij wszystko.. Zejdzie to z Ciebie,gwarantuję :P
I potem spokojnie bedziesz sie dalej kolegowała ))
Tak jest w pewnym wieku,potem to przechodzi

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 21:13   #14
Synkopa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartiFCB Pokaż wiadomość
jesteś ze swoim facetem 4 lata.. Zastanów się czy warto było by dla chwili uniesienia.. seksu stracić związek? Z doświadczenia jak i z opinii innych wiem, że po takich romansach są zawsze tylko ból łzy, wyrzuty sumienia.. Ja Ci radzę, żebyś odpuściła tego kolesia , no ale zrobisz co uważasz ..

https://wizaz.pl/akcje/pantene/wygra...php?pid=945988
Synkopa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 22:44   #15
vyenna
Zadomowienie

Cytat:

Piszesz, że tamten kolega to dla Ciebie głównie obiekt seksualny, a że z Twoim TŻ wszystko się Wam układa.

Pomyśl, że możliwe, że seks z kolegą w praktyce byłby rozczarowaniem. I ma malutkiego

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 22:51   #16
mary_poppins
sissy that walk

W życiu spotkasz jeszcze niejednego faceta, który będzie Cię pociągał fizycznie - to nie jest tak, że jak jesteś w związku to nagle ślepniesz i nie widzisz atrakcyjnych ludzi wokół siebie. Ale chemia to tylko chemia i nie warto się na niej skupiać. Przy doborze partnera - oczywiście, ale będąc w udanym związku naprawdę nie ma sensu zawracać sobie głowy. Jeśli u Ciebie i Twojego chłopaka coś się psuje to powinniście nad tym popracować, zauroczenia na boku nie ozdrowią go magicznie ani nie sprawią, że będziesz czuła się lepiej. Jak chcesz tego seksu to zerwij z aktualnym chłopakiem żeby nie robić mu świństw. Ale naprawdę warto dla zaspokojenia ciekawości rozwalać coś, jeśli to dobrze funkcjonuje..? Wydaje mi się, że Twoim głównym błędem nie jest to zauroczenie (zdarza się, jak już pisałam wyżej), tylko to, że Ty się tak mocno nad tym zastanawiasz. Dążysz do kontaktu, rozkminiasz jakie pierwiastki tam między Wami szaleją, oceniasz jego mięśnie w skali od 1 do 10... Mącisz sobie tylko tym w głowie. Gdybyś skupiła się w tym czasie na swoim facecie, to i Tobie, i jemu wyszłoby to na dobre.

Btw, serio nie można w życiu mieć tylko jednego partnera w łóżku, koniecznie trzeba sprawdzać jak jest z dziesięcioma innymi? To tak z czystej ciekawości, pytanie do ogółu.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-02-22 o 22:52
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 23:06   #17
Vacuous
Rozeznanie

Samym pociągiem fizycznym związku z kimś się nie zbuduje. Doceń to, że masz wspaniałego chłopaka i wam się układa. Jesteś szczęściarą )
Stary 2013-02-22, 23:13   #18
lady17
Wtajemniczenie

Polecam szklankę zimnej wody.
Stary 2013-02-22, 23:58   #19
metoo
Raczkowanie

mysle ze to normlane, jednak pomysl o ukochanym i nie zdradzaj go, nie mozna miec wszystkiego
metoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 00:00   #20
poshh
Zadomowienie

Ozięb z nim stosunki, ogranicz trochę. Nie warto chyba skreślać dla chwili tego co zbudowaliście z obecnym TŻ. Fascynacja jest zrozumiała, grunt to nad nią zapanować
poshh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 09:23   #21
mariola927
Raczkowanie

a jak juz bedziesz musiala z nim przebywac bo skoro jestescie w jednej grupie zawsze mozesz cos wspomniec o twoim chlopaku ze wiesz moze Ci pomoc w czyms bo jest taki i taki..... chwalic go i pokazac ze tylko on sie liczy :P moze cos takiego hmm
mariola927 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 09:34   #22
xXxMagdaLena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
W życiu spotkasz jeszcze niejednego faceta, który będzie Cię pociągał fizycznie - to nie jest tak, że jak jesteś w związku to nagle ślepniesz i nie widzisz atrakcyjnych ludzi wokół siebie. Ale chemia to tylko chemia i nie warto się na niej skupiać. Przy doborze partnera - oczywiście, ale będąc w udanym związku naprawdę nie ma sensu zawracać sobie głowy. Jeśli u Ciebie i Twojego chłopaka coś się psuje to powinniście nad tym popracować, zauroczenia na boku nie ozdrowią go magicznie ani nie sprawią, że będziesz czuła się lepiej. Jak chcesz tego seksu to zerwij z aktualnym chłopakiem żeby nie robić mu świństw. Ale naprawdę warto dla zaspokojenia ciekawości rozwalać coś, jeśli to dobrze funkcjonuje..? Wydaje mi się, że Twoim głównym błędem nie jest to zauroczenie (zdarza się, jak już pisałam wyżej), tylko to, że Ty się tak mocno nad tym zastanawiasz. Dążysz do kontaktu, rozkminiasz jakie pierwiastki tam między Wami szaleją, oceniasz jego mięśnie w skali od 1 do 10... Mącisz sobie tylko tym w głowie. Gdybyś skupiła się w tym czasie na swoim facecie, to i Tobie, i jemu wyszłoby to na dobre.

Btw, serio nie można w życiu mieć tylko jednego partnera w łóżku, koniecznie trzeba sprawdzać jak jest z dziesięcioma innymi? To tak z czystej ciekawości, pytanie do ogółu.
Dokładnie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości