Jak sprawdzić faceta!? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 22:06   #1
mloda198777
Raczkowanie

Lightbulb

Jak sprawdzić faceta!?

hej!

piszę, nie dlatego że mi się nudzi czy coś... ale chciałam zapytać czy musiałyście kiedykolwiek sprawdzać swojego faceta?!? czy ufacie na tyle, że nie musicie tego robić?!? od jakiegoś czasu nie daje mi coś spokoju... TELEFON! jego komórka dokładnie.

Czasem wydaje mi się, że wina też jest po mojej stronie, bo często pytałam KTO dzwonił? KTO napisał SMS'a itd. kiedyś zostawiał kom. na stole, teraz trzyma ją w kieszeni, ciągle ma ją przy sobie i NIE POZWALA mi nawet jej dotknąć!

Mówi że to nie MÓJ interes kto dzwonił itp. i że mi nie powie. i teraz nie wiem czy robi mi na złość żebym oduczyła się kontrolowania, czy też kogoś ma? dziwne to jest, ale nie mam pojęcia o co chodzi. może nie powinnam się interesować? np. moja komórka leży wszędzie i może nawet sobie ją zabrać do domu, nie mam nic do ukrycia.

Przyłapałyście kiedyś chłopaka/męża na zdradzie?
mloda198777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 22:34   #2
panna mati_
Zakorzenienie

Dot.: Jak sprawdzić faceta!?

Nie musi mieć zaraz czegoć do ukrycia, może potrzebuje prywatności? No trochę zaufania
Stary 2013-02-26, 23:05   #3
201605300922
Konto usunięte

Niedawno był tu wątek, w którym wszystkie podejrzenia Autorki zaczęły się od alergicznej reakcji jej byłego na próbę sprawdzenia godziny na jego telefonie. I niestety podejrzenia się sprawdziły. Dla mnie takie zachowania są podejrzane - nie przeszkadza mi, gdy mój TŻ rusza mój telefon, bo nie mam NIC do ukrycia. I działa to w obie strony. Znajoma rodziny w ten sam sposób dowiedziała się, że mąż po 25 latach małżeństwa ma romans. Więc ja bym nie ignorowała tej nagłej ,,obsesji prywatności"...
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 23:07   #4
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

A moja kolezanka wlasnie w taki sposob zaczela miec przypuszczenia, ze facet ja zdradza. Zaczelo sie od tego, ze zaczal chowac komorke i wychodzic z nia do kibla (co sie wczesniej nie zdarzalo). W koncu, jak spal, wyciagnela telefon z pod poduszki. I slusznie - mial w nim mase sms-ow od jakiejs dziewuchy z ktora wzajemnie sobie milosc wyznawali Wiem, ze to nie w porzadku, ale ja bym pewnie wykorzystala dobry moment i przy nadarzajacej sie okazji, zagladnela mu w ten telefon. Ot tak, nawet dla swietego spokoju. A, i odpowiedzi w typie: "nie twoj interes" sa chamskie. Niby dlaczego to taki wedlug niego wielki BIG DEAL, ze chcesz wiedziec kto do Twojego chlopaka dzwonil?
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 00:09   #5
laisla
Zakorzenienie

Jakbym nie ufała to bym nie miała oporów aby sięgnąć po jego telefon. Jednak świadczyłoby to o bardzo złej jakości tego związku. Brak zaufania, brak szczerości, brak sensu ciągnięcia czegoś takiego.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 01:04   #6
chwast
Zakorzenienie

Ile ludzi tyle sposób na ukrywanie zdrady znam facetów, którzy wręcz wręczali swej ukochanej telefony i hasła do meili a je zdradzali .Więc różnie to bywa. To, że Ci teraz nie pozwala może być wynikiem, że po prostu wkurza go Twoje wieczne pytanie się, w ogóle nie wiem o co z tym chodzi - ja i mój tż nigdy nie pytamy od kogo to, kto to, co to za różnica? jak jakaś będzie to przecież sami powiemy...

a jak już masz takie podejrzenia no to sprawdź, weź mu jakoś ten telefon. Jestem zdania, że jak czuje się, że coś nie halo to trzeba sprawdzić ale tylko raz, jak upewni się, że jednak wszystko ok to nigdy do tego nie wracać i ufać niemal bezgranicznie.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 05:17   #7
kalincia
BAN stały

[QUOTE=chwast;39480023]Ile ludzi tyle sposób na ukrywanie zdrady znam facetów, którzy wręcz wręczali swej ukochanej telefony i hasła do meili a je zdradzali .Więc różnie to bywa. To, że Ci teraz nie pozwala może być wynikiem, że po prostu wkurza go Twoje wieczne pytanie się, w ogóle nie wiem o co z tym chodzi - ja i mój tż nigdy nie pytamy od kogo to, kto to, co to za różnica? jak jakaś będzie to przecież sami powiemy...

No właśnie. Mój w początkowej fazie też zaczął pilnować telefonu. Ale potem przestał, bo uznał, że byłoby to zbyt podejrzane.
Więc kupił sobie drugą, tajną komórkę tylko do tajnych kontaktów...
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 06:27   #8
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
(...)
No właśnie. Mój w początkowej fazie też zaczął pilnować telefonu. Ale potem przestał, bo uznał, że byłoby to zbyt podejrzane.
Więc kupił sobie drugą, tajną komórkę tylko do tajnych kontaktów...
Klasyka gatunku.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 06:43   #9
Tysia144
Raczkowanie

to podejrzane, że facet ukrywa swój telefon... Może ma cos do ukrycia, pogadaj z nim o tym, masz prawo wiedziec z kim się kontaktuje, u mnie jest inaczej. moj TŻ uważa, że ja uzywam jego telefon częściej niż on czasami do mnie z tekstem jak mam jego telefon: kochanie mogę na chwilę swój telefon
Stary 2013-02-27, 07:34   #10
201803090921
Konto usunięte

Niepokojące może być to, że zaczął chować telefon.

Ja sama nienawidzę, jak ktoś bez pozwolenia grzebie się w moim telefonie, tak samo w życiu nie pozwoliłabym na przeszper skrzynki mailowej, mimo, że nie mam tam nic do ukrycia. Ale ja mam tak od zawsze, to nie zaczęło się ot tak, ni w pięć ni w dziewięć.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 09:09   #11
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Ciężka sprawa.
Czy on zawsze tak trzymał ten telefon przy sobie, czy od jakiegoś czasu dopiero?

Jeśli sytuacja wynikła niedawno, to powinno zapalić Ci się czerwone światełko. Nagła 'miłość' do telefonu, jest sprawą dość podejrzaną. Skoro i tak już masz jakieś podejrzenia, to lepiej sprawdź. Wiem, że pewnie wyjdę przez to na osobę, która nie szanuje czyjejś prywatności, ale zważywszy na swoje dobro czasem trzeba.
Tym bardziej, jeśli to wychodzenie z telefonem zaczęło się nie tak dawno.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 09:14   #12
Annie1441
Wtajemniczenie

ja bym nie chciała żeby tż mi szperał w tel, ale jak ktoś pisze przy nim czy dzwoni to mówię kto, bo co to za tajemnica?
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 09:18   #13
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
ja bym nie chciała żeby tż mi szperał w tel, ale jak ktoś pisze przy nim czy dzwoni to mówię kto, bo co to za tajemnica?
No i właśnie w tym tkwi problem. Jeśli nie masz przed swoim TŻ tajemnic to mu wprost mówisz kto dzwonił. Jeśli chcesz zrobić na złość, zaczynasz się drażnić i nie mówisz. Ale kiedy sytuacja się powtarza notorycznie, że Ty nie mówisz kto pisał/dzwonił do Ciebie, mimo tego, ze facet jest ciekawy, to nasuwają się pewne wnioski.
Stary 2013-02-27, 09:22   #14
mloda198777
Raczkowanie

może jestem przewrażliwiona, bo mój wcześniejszy facet (jak można to było nazwać związkiem) mnie zdradził. ale tam ja sama doszłam do tego bo cały czas odrzucał od kogoś połączenia, a jak ja próbowałam się do niego dodzwonić to mnie odrzucał! mówił cały czas że raz kuzynka dzwoniła, raz że coś tam...

a tutaj nie wiem, zawsze można kasować sms'y, zawsze można kasować połączenia, ciężko sprawdzić, nie mam sposobu. martwię się też tym, że często wyjeżdża służbowo, a tam śpi w różnych hotelach, jakoś przestałam ufać, nie wiem co się ze mną dzieje!
Stary 2013-02-27, 09:23   #15
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Ponawiam pytanie, czy on zawsze tak kurczowo trzymał telefon przy sobie?
Czy od niedawna?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 09:31   #16
mloda198777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shawty19 Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie, czy on zawsze tak kurczowo trzymał telefon przy sobie?
Czy od niedawna?
nie nie, zawsze na pewno nie... nie potrafię sobie przypomnieć od jakiego czasu, ale z miesiąc, dwa na pewno!
Stary 2013-02-27, 09:35   #17
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

To wydaje mi się, że powinnaś uważać. Jeśli on chciałby celowo się tak z Tobą drażnić to prędzej czy później ten telefon zostawiłby, ale jeśli ma coś do ukrycia to telefonu nie zostawi.
Stary 2013-02-27, 09:43   #18
mloda198777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shawty19 Pokaż wiadomość
To wydaje mi się, że powinnaś uważać. Jeśli on chciałby celowo się tak z Tobą drażnić to prędzej czy później ten telefon zostawiłby, ale jeśli ma coś do ukrycia to telefonu nie zostawi.
Następnym razem sprawdzę jak będzie spał, tylko z drugiej strony co za problem skasować sms'y przed przyjazdem do mnie.
Coś muszę zrobić w tym kierunku, tylko nie może tego zauważyć, bo jak będzie widział że go kontroluje (a nie ma nic do ukrycia) to będzie na mnie! Więc raczej muszę być z tym ostrożna.
Stary 2013-02-27, 09:50   #19
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Cytat:
Napisane przez mloda198777 Pokaż wiadomość
Następnym razem sprawdzę jak będzie spał, tylko z drugiej strony co za problem skasować sms'y przed przyjazdem do mnie.
Coś muszę zrobić w tym kierunku, tylko nie może tego zauważyć, bo jak będzie widział że go kontroluje (a nie ma nic do ukrycia) to będzie na mnie! Więc raczej muszę być z tym ostrożna.
W dużej mierze wiele zależy od telefonu. W Nokii masz możliwość zobaczyć rejestr połączeń/smsów nawet gdy te zostały skasowane. Trzeba wiedzieć gdzie szukać

Swoją drogą, gdyby pousuwał wszystkie ślady ewentualnej zdrady to telefon by leżał spokojnie i mogłabyś go wziąć w łapki w każdej chwili

Miejmy nadzieje, że po prostu jesteś przeczulona na takie sytuacje i chłopak się tylko z Tobą droczy.
Stary 2013-02-27, 10:03   #20
Krakau
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Krakau

To już się robi śmieszne. Wszystkie jej radzicie, żeby przeczytała jego SMSy, a gdyby zakładając wątek napisała, że już sprawdziła jego telefon lub facebooka, posypałyby się gromy, że jakim prawem ona narusza jego prywatność. Boże.

I tak, tak by właśnie było, a wiem to stąd, że siedzę na wizażu od jakichś dwóch lat i to forum przeglądam prawie codziennie.

Poznań miasto doznań <33

Edytowane przez Krakau
Czas edycji: 2013-02-27 o 10:04
Krakau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 10:34   #21
Narrhien
Zakorzenienie

Ja mam ☠☠☠☠☠☠☠ca na punkcie prywatnosci i nienawidze, jak ktoś, nawet partner, chce patrzeć mi w telefon lub komputer bez pytania. Nie cierpię też pytań o to "kto dzwonił" lub "kto napisał" ale wtedy zawsze zbywam żartem typu "Tajemniczy kochanek, idź do innego pokoju, bo muszę tutaj poromansować za twoimi plecami" czy coś

Ale ja nie nosze telefonu ze sobą wszędzie, jak jestem w domu to on leży gdzieś na półce, jeśli partner zapyta, czy może skorzystać bo np. potrzebuje kalkulatora, to też nie mam oporów by mu dać, bo wiem, że skorzysta tylko z tego kalkulatora. Natomiast wściekłaby mnie prośba o pokazanie smsów lub połączeń i wtedy na pewno bym nie pokazała, bo to jest naruszenie mojej prywatności.

Tak więc patrzac na siebie mogę stwierdzić, że jest różnica między tym, że ktoś sobie ceni prywatność, ale nie ma nic do ukrycia, po prostu nie lubi naruszania tej prywatności, a tym, że ktoś maniakalnie ukrywa treści z telefonu. Zachowanie osób w tych sytuacjach bardzo się różni!

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 10:47   #22
mary_poppins
sissy that walk

Jakbym spytała swojego partnera kto dzwonił i w odpowiedzi usłyszałabym "nie Twój interes" to bym się zastanowiła czy nie jestem w związku z burakiem cukrowym. Nie tyle podejrzane, co chamskie po prostu.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 13:53   #23
marysienka
Zadomowienie

Rozmawiałaś z nim o jego zachowaniu, powiedziałaś jemu o swoich wątpliwościach? Skoro facet nagle zaczął chować telefon i irytuje się przy tym to moim zdaniem jest to jakiś sygnał, że coś jest nie tak.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 15:19   #24
Dharma88
Raczkowanie

Nie polecam "sprawdzania". To może radykalnie nadszarpnąć zaufanie, jeśli strona sprawdzana jest w porządku.

.
Dharma88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 15:49   #25
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dharma88 Pokaż wiadomość
Nie polecam "sprawdzania". To może radykalnie nadszarpnąć zaufanie, jeśli strona sprawdzana jest w porządku.

A może oszczędzić marnowanie życia osoby sprawdzającej.

Ja bym sprawdziła sama zostałam zdradzona i sposobem zmusiłam mojego ex do przyznania się- gdybym nie drążyła tylko uznała, że wszystko OK bo przecież TRZEBA ufać to bym dalej żyła z totalnym złamasem

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 16:29   #26
iggi0212
Raczkowanie

A ja mam pytanie do Autorki:
Dlaczego Ty tak bardzo chcesz to ratować? Masochistką jesteś? Po przeczytaniu poprzedniego założonego przez Cibie wątku to ja się przestaję już temu Twojemu królewiczowi dziwić, że Cię traktuje jak Cię traktuje, bo nie dosyć że wszystko może, to Ty mu jeszcze za to podziękujesz i poprosisz o więcej...
Stary 2013-02-27, 19:49   #27
Bysanda
Zadomowienie

Jezeli ktos sie rzuca to ma cos do ukrycia jak dla mnie Jezeli nic tam nie ma , to powiedz zeby pokazal Ci w takim razie ten jedyny raz i dasz mu spokoj :P
Bysanda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 20:03   #28
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

A czy szperałaś mu kiedyś w tel.? Może tak i stąd teraz skrywa telefon? A może masz tak jak mój ex? Gdy tylko ktoś dzwonił do mnie przy nim, jak tylko dostałam smsa to było milion pytań "kto to? co chciał? co napisał? co mu odpiszesz? dlaczego nie odbierzesz?" Straaaaaasznie mnie to męczyło! I naprawdę po pewnym czasie też potrafiłam odburknąć "nie znasz/dzownią do mnie, a nie do ciebie" itp.

Swój tel. z reguły mam na wierzchu, baaa! na dodatek często go skądś zapominam - a to z auta znajomych, a to z domu chłopaka, a to z garażu, jak idę się kąpac czy coś to tel. leży offen na stole i na upartego każdy może w niego wetknąć nos, ale.....jakby ktoś to zrobił to byłaby afera Nie mam nic do ukrycia, ale jakby ktoś mi szperał w tel., na kompie bez mojej zgody to wiem, że wpadłabym w furię XXL.

Sama jestem nauczona, że nigdy nie pytam się swojego chłopaka, kto dzwonił albo kto napisał. I dobrze na tym wychodzę, bo chłopak widząc moje ignoraństwo zawsze po rozmowie, czy odczytaniu smsa skrótowo mówi, kto dzwonił.

PS. A twóch chłopak zmieniał ostatnio tel? Bo np. zauważyłam u kilku kumpli taką zmianę, jak pokupowali sobie ajfony i inne takie takie, że odkąd je mają, to się z nimi nie rozstają Nawet do wc idą z nimi, by sobie pograć
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 20:05   #29
TmargoT
Zakorzenienie

sprawdzać tak,żeby nie wiedział.to najlepsze rozwiązanie
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 20:24   #30
mloda198777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iggi0212 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do Autorki:
Dlaczego Ty tak bardzo chcesz to ratować? Masochistką jesteś? Po przeczytaniu poprzedniego założonego przez Cibie wątku to ja się przestaję już temu Twojemu królewiczowi dziwić, że Cię traktuje jak Cię traktuje, bo nie dosyć że wszystko może, to Ty mu jeszcze za to podziękujesz i poprosisz o więcej...
To odpowiadam!
W poprzednim wątku pytałam o zachowanie, a bardziej napisałam na jakiego się zmienił, teraz chcę go sprawdzić czy może za tym jego zachowaniem coś się kryje! jakby się okazało że mnie zdradza, to problem z głowy, wiem co robić. a tak może jest wszystko o.k tylko potrzeba jemu czasu...

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
A czy szperałaś mu kiedyś w tel.? Może tak i stąd teraz skrywa telefon? A może masz tak jak mój ex? Gdy tylko ktoś dzwonił do mnie przy nim, jak tylko dostałam smsa to było milion pytań "kto to? co chciał? co napisał? co mu odpiszesz? dlaczego nie odbierzesz?" Straaaaaasznie mnie to męczyło! I naprawdę po pewnym czasie też potrafiłam odburknąć "nie znasz/dzownią do mnie, a nie do ciebie" itp.

Swój tel. z reguły mam na wierzchu, baaa! na dodatek często go skądś zapominam - a to z auta znajomych, a to z domu chłopaka, a to z garażu, jak idę się kąpac czy coś to tel. leży offen na stole i na upartego każdy może w niego wetknąć nos, ale.....jakby ktoś to zrobił to byłaby afera Nie mam nic do ukrycia, ale jakby ktoś mi szperał w tel., na kompie bez mojej zgody to wiem, że wpadłabym w furię XXL.

Sama jestem nauczona, że nigdy nie pytam się swojego chłopaka, kto dzwonił albo kto napisał. I dobrze na tym wychodzę, bo chłopak widząc moje ignoraństwo zawsze po rozmowie, czy odczytaniu smsa skrótowo mówi, kto dzwonił.

PS. A twóch chłopak zmieniał ostatnio tel? Bo np. zauważyłam u kilku kumpli taką zmianę, jak pokupowali sobie ajfony i inne takie takie, że odkąd je mają, to się z nimi nie rozstają Nawet do wc idą z nimi, by sobie pograć
Nie, jak telefon leżał na stole, to czasem tylko zapytałam jeden raz i grzecznie kto dzwonił, bądź kto napisał, to mi mówił... nigdy nie szperałam bez jego zgody w jego telefonie, ale od kiedy ciągle ma go przy sobie, i w dodatku jak zapytam kto dzwonił a on nie powie, to jest to trochę podejrzane.
Nie, chłopak ma zwykły telefon... nie ma tam ani gier ani nic specjalnego.

Edytowane przez mloda198777
Czas edycji: 2013-02-27 o 20:26
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości