![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wróżbita Maciej
Ostatnio wszędzie o nim głośno. Prowadzi programy ezoteryczne na kanale Ezo TV, TVN, TVN Meteo, Tele 5.
Czy myślicie, że jest wiarygodny? Ja jestem dość sceptyczna jeśli chodzi o osoby, które po postawieniu Tarota widzą czyjąś przyszłość. Jednak oglądając programy z wróżbitą Maciejem powoli zmieniałam zdanie. Niesamowite jest to, że po dacie urodzenia potrafi określić status Twego związku, na co się jest chorym bądź gdzie się pracuje. Czasem widzi też, kiedy np. ktoś się rozwiódł bądź rozstał z chłopakiem (podaje dokładną datę). Zainspirowana jego wiedzą postanowiłam do niego zadzwonić. Niestety nie udało mi się. Za to wysłałam smsa, który trafił na wizję. Wróżbę otrzymałam, jednak to o co pytałam ma się stać ponoć w sierpniu. Więc poczekam i dam Wam znać czy się sprawdziło ![]() Kilku moich znajomych jakiś cudem do niego się dodzwoniło. Wszystkim pięciu wszystko się posprawdzało. Czy myślicie że on jest wiarygodny? Proszę o poważne odpowiedzi. Miło by było żeby wypowiedziały się osoby, które wiedzą kim jest owy wróżbita, które widziały jego programy i sposób w jaki je prowadzi. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wróżbita Maciej
poniżej moja opinia o wróżbicie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Znasz teorię o samospełniającej się przepowiedni + masz świadomość, że z takich wróżb zawsze zapamiętujemy to, co nam pasuje, a resztę próbujemy albo dopasować albo pomijamy? Ja w takie rzeczy wierzę, ale nie wierzę w to, że można wróżyć na dystans. Wiem, że są osoby, które mają taki dar, nie umiem tego wyjaśnić, ale faktycznie istnieją - ale dla mnie wróżenie tylko na podstawie daty urodzenia jest mało realne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
sissy that walk
|
Ja w 100% wierzę w autosugestię. Czytałaś Sekret? Ta książka mówi m.in. o tym, że jeśli bardzo w coś wierzysz i uznajesz to tak jakby za sprawdzoną wizję swojej przyszłości, to prawdopodobnie tak się właśnie stanie. Dlatego jeśli ktoś usłyszy o kilku sprawdzonych wróżbach i sam zasięgnie opinii, to jeśli dostanie wynik pt. "to się wydarzy za pół roku"... no właśnie, całe pół roku czeka na to i mocno w to wierzy. A jednocześnie, często całkowicie podświadomie, podejmuje kolejno decyzje które mają wpływ na taki a nie inny wynik w przewidywanym czasie. Jeśli wróżbita Maciej powie Ci że rozstaniesz się z facetem za rok, a Ty w to uwierzysz, to automatycznie calutki rok będziesz pracowała nad tym żeby ten związek się rozleciał. Ot, cała tajemnica.
Poczytaj sobie na jakiej zasadzie działają np. wróżki, do których przychodzi się na wizytę. To są najczęściej ludzie z wykształceniem psychologicznym, którzy potrafią tak zadać pytanie, żeby z odpowiedzi wyczytać multum informacji. Jednocześnie ich opinie są bardzo ogólne, choć Tobie się wydaje, że mówią całą prawdę o Twoim życiu - bo nie odczytujesz ich ogólnie, tylko z naciskiem na swoje własne przeżycia. Jeśli powie Ci że przykładowo oddalisz się od swojego faceta, to czy będzie chodziło o oddalenie psychiczne, czy zmianę miejsca zamieszkania na bardziej odległe od niego - i tak odczytasz to tak, jakby Ci właśnie podała numery totolotka ![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-02-26 o 23:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
moja mama ciągle chodzi po wróżkach i była jakiś rok temu u tego pana. nie wiem o co się pytała w związku ze swoją osobą i czy się sprawdziło, ale pytała też o mnie i nic z tego się nie sprawdziło.
poza tym zazwyczaj te przepowiednie są twierdzeniami ogólnymi które mogą dotyczyć całej populacji ludzkości albo dana osoba może to dopasować do siebie. jak wróżka powie że będziesz miała problem z bólem głowy to pewnie tak się stanie, bo każdego czasem boli głowa. jak się pytasz o to czy poznasz jakiegoś faceta i mówi ze tak, to statystycznie rzecz biorąc jakiegoś tam zawsze poznasz. nawet jesli miałby to byc pan gienek hydraulik. Cytat:
![]()
be my only, be the water where i'm wading/you're my river running high, run deep run wild Edytowane przez marchewkowe pole Czas edycji: 2013-02-27 o 00:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
jak dla mnie on mówi bardzo ogólnie, właściwie wszystkie jego wypowiedzi jestem w tanie dopasować do siebie, nie podaje szczegółów.
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Bzdury i tyle.
Facet gada tak, że każdy usłyszy to, co chce usłyszeć. Wiem, jak się to robi, bo kiedyś sama bawiłam się we "wróżenie" znajomym...oj, sprawdzało się baaardzo często ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=marlenqa22;39479292
Kilku moich znajomych jakiś cudem do niego się dodzwoniło. Wszystkim pięciu wszystko się posprawdzało. [/QUOTE] Kwestia autosugestii. Absolutnie w to nie wierzę ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Takie osoby muszą być świetnymi psychologami. Nie trzeba mieć wiedzy tajemnej, żeby dać komuś radę, która się spełni. A tutaj jeszcze wróż telewizyjny musi osobowością przyciągać ludzi do ekranów, dbać o swój PR (kto zna inną wróżkę/ wróżbitę z tak profesjonalną stroną www, ofertą i materiałami promocyjnymi?).
Dzwoni starsza pani - na pewno problemy ze zdrowiem. Pomachamy wahadełkiem - o, krążenie, pewnie problemy z nogami, trzeba doradzić wizyty u lekarzy.Jak nie zdrowie, to pewnie pieniądze (tylko czemu żaden wróżbita nie powie - proszę przestać dzwonić na audiotele, znaczna oszczędność) - gramy w totolotka i szukamy pracy (wyjazd za granicą to też dobra rada). Dzwoni osoba poszukująca uczucia - jak zacznie wychodzić z domu, znajdzie nowe zainteresowania, to kogoś pozna. Nie wiem, czy któreś fanki wróżbity zwróciły na to uwagę - mówi on bardzo ogólne rzeczy. To taka dobra metoda, żeby wzbudzić u kogoś zaufanie i uzależnić od siebie (taka osoba częściej się kontaktuje z doradcą, bo jest spragniona większej ilości szczegółów, wróżbita/ wróżka znów musi kluczyć i tak działa przywiązanie). Przykłady: Do wróżbity M. dzwoni pani, mówi, że ma dwóch synów. Wróżbita M. : Widzę, że ma pani dwóch synów, jeden jest starszy, a drugi jest młodszy. Pani.: Tak, tak! Skąd pan to wiedział ?! Wróżbita M.: Widzę to u pani z upływem czasu (...)Pani wie, o kim ja mówię. Moja znajoma zajmuje się wróżeniem i czasami jej klientom przepowiednia się nie spełnia - na to zawsze jest uzasadnienie - los kształtujemy sami, wróżka podpowiada, mówi o możliwościach, a co już człowiek wybierze - zależy od niego. Osobiście nie korzystam z usług wróżek, jestem bardzo sceptyczna wobec niektórych - mam świadomość zabiegów i trików psychologicznych, które stosują takie osoby. Choć wiem, że są osoby, które mają dar. Ale raczej nie są takim produktem medialnym jak wróżbita M. Czemu nikt nie wspomniał o Dawidzie? Ten to dopiero potrafi poprawić humor ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
ja byłam dosyć dawno - z 10 lat temu u wróżki, która przepowiedziała, że ówczesny mąż zapewni mi dobrobyt i będziemy mieć jedno dziecko
i co? ani tego męża, ani dziecka, ani dobrobytu nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Oni nie są dla Ciebie, tylko dla nabijania kabzy komercyjnym stacjom. A że naiwnych nie brakuje, to się rozprzestrzenia dziadostwo gdzie tylko może. Podobnym autorytetem cieszy się u mnie byle cyganka. Z tą różnicą, że inna otoczka, łatwiej dostępna i tańsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Istnienie ezotv i wróżbity Macieja,gdzie na dole strony małym drukiem jest napisane, ile kasują za "przyjemność" rozmowy z nim, przekonuje mnie tylko, że część ludzi to idioci.
Zresztą S. Lem powiedział kiedyś, że dopóki nie wszedł do internetu, nie zdawał sobie sprawy, ile ludzi to głupcy. Szokuje, ze ktoś jakąś ważną życiową decyzję może w ten sposób konsultować. I pokazuje, jak mało ludzie wiedzą o socjotechnice (wykorzystywanej przez niego w sposób widoczny), manipulacji emocjonalnej itp. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-02-27 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Wróżbita Maciej jest prześmieszny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Wróżbity Macieja nie znam, ale wróżbita Dawid zawsze doprowadza mnie do łez (oczywiście od śmiechu), niesamowity gościu. Jak mam doła to Dawid zawsze mnie rozśmieszy
![]() Co do tematu nie wierzę ani w wróżbitów, ani magię ani jakiekolwiek przepowiednie.
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Podpisuję się pod tym. Też nie chce mi się wierzyć w te wróżby, chociaż słyszałam, że niektórym się sprawdziły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
oj nie jest wiarygodny! i te całe wróżby
moja mama i moja siostra bawiły się w te smsy pisały do niego i wiecie co odpisywał?wszystko to samo i do mojej mamy i do mojej siostry dokładnie takie same smsy słowo w słowo a przecież one pisały z innych numerów tel. poza tym mama do niego dzwoniła trochę jej tam powiedział i nic się nie sprawdziło także lipa straszna ,naciągacze i tyle!!!
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 Edytowane przez delfix10 Czas edycji: 2013-02-27 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Proszę was, przestańcie zastanawiać się serio nad wróżbami. To takie głupie - wierzyć, że ktoś ma zdolności, by przewidzieć czyjś los. Nie ma żadnych sprawdzalnych doświadczeń, które by to potwierdziły. Nie ma dowodów! Ludzie, myślcie. To tak, jakby wierzyć, że tym dzieciom z Medjiugorie ukazała się matka boska, chociaz też jest to nie do potwierdzenia. A nawet gorzej. Bo to był jednorazowy humbug, a wróżbici zarabiają na swoim oszustwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
dla mnie ludzie, którzy dają trzepać kasę stacjom telewizyjnym na smsach i połączeniach do jakiegoś wróżbity Macieja albo innego Zdzicha wykazują zdolności myślenia ameby. Sorry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
mi też przepowiadał i byl pewien w stu procentach. jedno wielkie kłamstwo, tylko nadzieje sobie narobiłam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
ee przecież Maciej Wróżbita jest sympatyczny i taki słodki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Uwielbiam wróżbitę Macieja
![]() Nawet moje wróżby się podobno mojej siostrze sprawdzają w 100%. Samospełniające się. Jak ktoś mi powie, że się potknę, to pewnie się potknę: za miesiąc, rok, dwa, ale to nastąpi. Uwierzyłabym, jakby taki wróżbita dostał pytanie, bez podawania płci, imienia, niczego i na tej podstawie powiedział kilka KONKRETÓW. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-07-30 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
ja nie wierzę, ale pośmiać się czasem lubię
![]() a co do wróżbity Davida to nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić ile on spala trawy przed wejściem na antenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.