|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Boniderm, Pomada Ojca Grzegorza Sroki
Dzień dobry
![]() Kupiłam dzisiaj Boniderm, Pomada Ojca Grzegorza Sroki. I mam problem, w internecie jest bardzo niewiele na jego temat ![]() Według producenta można używać zarówno przy problemach z łupieżem, łuszczycą, alergiach jak i przy trądziku i problemach łojotokowych. Skład: Aqua, Sodium Tollowate, Arctium Lappa, Sodium Citrate, Acorus Calamus, Saponaria Officinalis, Chamomilla Recutita, Urtica Dioica, Disodium EDTA, Potassum Hydroxide. Używał ktoś? Jakieś efekty? Mógłby ktoś powiedzieć parę słów o składzie? ![]() Kupiłam ze względu na cerę trądzikową, jestem też w trakcie kuracji differinem.. mam nadzieję, że nie zaszkodzi a pomoże ![]() ![]()
Kto Ci powiedział, że jestem kobietą? Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem ![]() 28.05.12 podcięcie końcówek 12.07.12 podcięcie końcówek Tż- Towarzysz Życia ![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-03-02 o 05:31 Powód: Połączenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Boniderm, Pomada Ojca Grzegorza Sroki
ale co to ma być w ogóle? mydło??? wygląda na mydło przynajmniej... i nie wiem, o co chodzi z zapychaniem. mydło średnio może zapchać, ale samym mydłem nie da się pielęgnować skóry...
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-03-02 o 05:27 Powód: Przesunięcie - zmiana tytułu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pielęgnuję samym mydłem ale dodatkowo. I kupiłam wczoraj, nigdzie nie mogę znaleźć opinii na ten temat i dlatego pytam o skład ![]()
Kto Ci powiedział, że jestem kobietą? Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem ![]() 28.05.12 podcięcie końcówek 12.07.12 podcięcie końcówek Tż- Towarzysz Życia ![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-03-02 o 05:28 Powód: Przesunięcie - zmiana tytułu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jeśli ogólnie na mydła dobrze reagujesz, to nie ma co się martwić. takie mydło nie ma jak zapchać. zmywasz je kompletnie, potem "zakwaszasz" trochę skórę tonikiem po myciu - wacikiem też ewentualne resztki pozbierasz
![]()
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-03-02 o 05:28 Powód: Przesunięcie - zmiana tytułu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jeszcze jak reaguję bo to moje pierwsze ![]() ![]() ![]() Czyli skład ok, fajnie ![]()
Kto Ci powiedział, że jestem kobietą? Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem ![]() 28.05.12 podcięcie końcówek 12.07.12 podcięcie końcówek Tż- Towarzysz Życia ![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-03-02 o 05:28 Powód: Przesunięcie - zmiana tytułu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
albo żel, albo mydło... wodą przecież na koniec spłukujesz
![]() ![]()
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-03-02 o 05:28 Powód: Przesunięcie - zmiana tytułu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]()
Kto Ci powiedział, że jestem kobietą? Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem ![]() 28.05.12 podcięcie końcówek 12.07.12 podcięcie końcówek Tż- Towarzysz Życia ![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-03-02 o 05:29 Powód: Przesunięcie - zmiana tytułu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zmylił mnie ten zmieniony skład, myślałam przez to, że to inny produkt
![]() Dziękuję ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
A czym zmywasz makijaż? Używasz toniku, jakim kremem smarujesz buzię?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli przed mydłem zmyć micelarnym tonikiem? Jakiś tam chyba mam.. A po mydle przemyć zwykłym tonikiem żeby przywrócić odpowiednie ph? ![]() ![]() Chyba za dużo zabawy z tym mydłem, raczej zostanę przy żelach ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Powiem jedno - przez 20 lat używałam wyłącznie żeli do mycia buzi, po przejściu na mydło wiele moich kłopotów kosmetycznych zniknęło. Warto poszukać łagodnego mydła, żele (zwłaszcza te z slsem) to dość silne środki; u mnie powodowały permanentny problem z opuchnięciem i zaczerwienieniem oczu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.