|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
nie potrafie przestać
Było minęło, stare dzieje
![]() Edytowane przez camillie Czas edycji: 2023-01-20 o 22:04 Powód: zmiana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: nie potrafie przestać
Przede wszystkim daj sobie czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
stare dzieje
Edytowane przez camillie Czas edycji: 2023-01-20 o 22:05 Powód: zmiana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
To jak z żałobą. Daj sobie czas.
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj za każdym razem kierować swoje myśli w całkiem inną stronę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pogrubionego to postaraj się zerwać całkowicie kontakt, może nie na stałe, ale na jakiś czas, żebyś o nim nie myślała. Oddaj się jakiejś pasji, może jakieś zajęcia? Może tam poznałabyś kogoś nowego, zawarła nowe przyjaźnie? W końcu nic tak nie łączy ludzi jak wspólne hobby, prawda? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
A masz z nim jakikolwiek kontakt, chocby sms czy przez internet? Bo jesli tak to pamietaj, ze tak czysto biologicznie to kazdy kontakt z nim w tej sytuacji sprawia ze do Twojego ciala wydzielane sa substancje odpowiedzialne za milosc do niego, co nie ulatwia odkochania sie. Musisz całkowicie zerwac z nim znajomosc, nie przeglądac jego profili, zdjec i starac sie o nim nie myslec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakieś obwody neuronalne, szlaki wspomnień się raczej w hipokampie aktywują, trzeba na te stare nałożyć nowe ![]() To wszystko się wydaje dramatem, wiem. I nic już sensu nie ma, i nadziei, że cokolwiek, kiedykolwiek Cię ucieszy. Straszny banał mówić, że większość z nas tak miała i że człowiek z tego wychodzi, naprawdę. Najczęściej przez nową znajomość, ale można także samoistnie ![]() Co pozostaje? Duża dawka humoru i dystansu do świata. No rzucił i się ożenił. Co zrobić. To co w osobistej skali i na teraz jest dramatem, w ostatecznym rozrachunku i z dalszej perspektywy jest tylko jakimś punkcikiem na serii zdarzeń życiowych. Nie warto rwać włosów z głowy i pogrążać się w żałobie. Było, minęło. Wybaczyć, zapomnieć, życzyć mu jak najlepiej. Raz na zawsze porzucić mrzonki na temat co by było gdybym wtedy nie napisała tego smsa, nie była uparta, nie rzucała fochów, zawiązała na głowie wstążkę i stała się perfekcyjną panią domu itd, itp. Cokolwiek teraz Ci się wydaje, życie ma dla Ciebie jeszcze całe mnóstwo niespodzianek. Trzymaj się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
I to ku*rewskie poczucie, że może to był ten jeden jedyny, ta największa miłość, która się nie powtórzy...
Koleżanko, rób to co robisz teraz dalej. Nie staraj się na siłę wchodzić w nowe znajomości- może lepiej poszukaj przyjaciół? Łatwo mówić, ale spróbuj się chociaż z kimś z Internetu umówić- może z tego forum? Zapraszam na wątek rozstaniowy, tam możesz poczytać więcej opinii, krzepiących słów oraz historii dziewczyn, które miały podobnie i wyszły na prostą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Skoro ma już żonę, to widocznie nie był twoją drugą połową.
Masz prawo do smutku, ale co za dużo, to nie zdrowo. Czas poznać kogoś nowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
całkowicie Cie rozumiem
![]() Niestety przechodziłam przez to samo . Teraz mam całkiem poplątaną sytuację, o której opowiadać tutaj nie będę bo nie ma na to miejsca, w każdym bądź razie nie umiem Ci pomóc, bo u mnie, niestety, nic się na lepsze nie zmieniło, ale chciałabym, żebyć wiedziała, że nie jesteś sama ![]() Trzymaj się ciepło i gdybyś miała ochotę pogadać to pisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Tak jak ktoś już pisał, zerwij z nim kontakt przynajmniej teraz i nie przeglądaj waszych ani jego zdjęć. To tylko pogrąża człowieka, powracają miłe wspomnienia a za chwilę żal, wielki smutek.
Powtórzę się daj sobie czas, dużo czasu. To niestety nie przechodzi tak szybko. Pół roku to dla ciebie może być za mało. W tej chwili masz dwie opcje do wyboru: możesz usiąść i załamać się, myśleć o nim i ciągle płakać albo pogodzić się z tym i ułożyć sobie życie bez niego. Wiem, że łatwo pisać trudniej wykonać ale nie można całego życia spędzić na "żałobie". To niczego nie zmieni. Bardzo dobrze, że wymyślasz sobie różne zajęcia i nie przestawaj. ![]() I pamiętaj nie zadręczaj się, że czegoś nie zrobiłaś, albo zrobiłaś i to przyczyniło się do rozstania. To nieprawda! W życiu bywa różnie jedna kobieta wcale się nie stara i facet będzie o nią zabiegał, a druga "staje na głowie" i on ją zostawia albo zdradza. Nie ma reguły. To nie był mężczyzna z którym miałaś dzielić życie, widocznie tego jeszcze nie spotkałaś, ale możesz spotkać i równie mocno a nawet mocniej pokochać. Nie wiemy co nasz czeka jutro albo za rok. Wszystko może się zmienić. Trzymaj się ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
A co Twój były miał w sobie takiego, że nazywasz go ideałem? I czego nie możesz znaleźć u innych mężczyzn?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez kk888 Czas edycji: 2014-11-23 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Autorko,
jesteś taka młodziutka... Rozumiem twój ból, miałam kiedyś taką "problemową miłość" - poznałam go mając ok 15-16 lat i do 20 mniej więcej to się za mną ciągnęło. Ale minęło. Dedykuje Ci genialne słowa Marki Hłaski dobrze podsumowujące większość życiowych dramatów. Nawet tych najboleśniejszych. Człowiek jest biedny i słaby, i nic zupełnie nie znaczy. Płynie się tygodniami i tygodniami człowiek się dręczy. Potem jest port i wszystko, czego człowiek pragnął, okazuje się po prostu śmieszne, okazuje się, że i bez tego można żyć doskonale. A potem znów się płynie.
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Miałam podobnie i powiem Ci, że ból po jakimś czasie mija. Oczywiście, że czasem się myśli o byłym, że się tęskni, ale nie czuje się takiego bólu jak wcześniej. Pomyśl sobie, że widocznie tak musiało być. Takie zadręczanie samej siebie nic Ci nie da, nie pomoże. Postaraj się zacząć wszystko od nowa, spotykaj się z ludźmi, nie siedź sama. Widocznie potrzebujesz więcej czasu żeby się z tego 'wyleczyć'.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Pół roku to wcale nie jest dużo, zwłaszcza w obliczu takiego zdarzenia, jakim jest ślub byłego po 4 miesiącach od rozstania.
Nie wiem, jaki to ideał, skoro albo walił Cię po rogach od dłuższego czasu, albo jest ostro niezrównoważony emocjonalnie.
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Czas jest najlepszym lekiem, na wszystko. I tak, jak dziewczyny pisały - pół roku to naprawdę nie jest długo. Na pewno w końcu Ci przejdzie.
Przede wszystkim musisz zająć się sobą i nie rozpamiętywać, nie analizować i nie pisać z nim. Dla mnie w ogóle ten gość jest trochę dziwny, bo brać ślub po tak krótkim czasie? Może to wcale nie taki ideał, jak Ci się wydawało? ![]() No i powinnaś również wyciągnąć wniosku z tego wszystkiego. Dlaczego ten chłopak z Tobą zerwał? Miał jakiś konkretny powód? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.