|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Męska twarz ? Pomoc z make-up lub czymkolwiek
Nie wiem - mam kompleksy na punkcie swojej twarzy. Ogólnie boje się, że jest strasznie mało kobieca a męska (ogólnie kiedyś ktoś mi takie coś powiedział). Nie wiem sama czy mam takową.
Przesyłam wam linki do fot - sama nie wiem co zrobić z nią. Jak się umalować ładnie, jak zrobić z brwiami co i jak... Doradźcie zapodaj net/2b30086a5762f.jpg.html zapodaj net/37def0a57aaea.jpg.html zapodaj net/88ef535fdbc85.jpg.html |
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Męska twarz ? Pomoc z make-up lub czymkolwiek
Czy mogłabyś normalnie dodać zdjęcia w załączniku? Pomimo dodani kropki do linku zdjęcia nie chcą się ładować
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Nie chce się coś załadować :/
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Aaaa już udało się
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Nie jest męska
Dłuższe włosy potrafią wiele zmienić |
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Uf to dobrze
![]() Walcze z swoimi kompleksami najmocniej jak tylko sie staram, jednak nie zapominam o rzeczach, które warto byłoby zmienić ![]() Włosy zapuszczam od grudnia poprzedniego roku (miałam zabieg operacyjny). A co radzicie jeśli chodzi o make-up ? Czy taki jak na zdjęciu wystarczy ? |
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Masz coś z Mili Jovowich, pomyśl, żeby na teraz zrobić z włosami coś takiego http://www.wildsound-filmmaking-feed..._wallpaper.jpg dodaj im objętości, wgnieć trochę pianki, wysusz dyfuzorem.
Makijaż oka wygląda niezbyt dobrze, masz jakieś bure plamy na powiekach Daruj sobie póki co cienie, a wytuszuj mocniej rzęsy, poćwicz przyklejanie sztucznych na specjalne okazje - polecam ardell z allegro, z przesyłką 20 zł. Zacznij używać różu do policzków - maybelline w musie mają ładne świetliste kolory, postaw na naturalny różowy kolor, może nawet jaskrawy róż, który delikatnie nałożony na policzki potrafi ślicznie odświeżyć twarz. Na usta naturalny błyszczyk. Eksperymentuj i pokaż efekty
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Zapuszczaj włoski dalej, zrezygnuj z takiego mocnego makijażu - oko jedynie, tak jak pisze mpt podkreśl mocniej wytuszowanymi rzęsami
to zdziała cuda. Róż na policzki też tu się przyda moja rada to popracuj nad brwiami - zrezygnuj na jakiś czas ze skubania!! mocne, zadbane i wyregulowane dokładnie brwi naprawdę potrafią zmienić wiele..Masz śliczną, dziewczęcą buźkę i super uśmiech! Nie warto tracić czas na kompleksy
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Masz podobny typ urody do Dominiki Ostałowskiej, z tym że ona ma brązowe oczy.
Zapuść włosy, bedzie Ci o niebo lepiej z pewnością. |
|
|
|
#10 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Wcale nie masz męskiej twarzy
Zapuszczaj włosy ![]() I przede wszystkim masz tragicznie wyregulowane brwi! One 'psują' Ci całą twarz. Proszę Cię, zapuśc je i idź do kosmetyczki na regulację
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
pewnie na forum już słynę z tego, ale muszę się przyczepić do brwi. co Ty z nimi zrobiłaś? Zostaw je w spokoju nie depiluj, a przede wszystkim nie wyrywaj ich od wewnętrznej str łuku przy nasadzie nosa. skróciłaś i zniekształciłaś sobie łuk, to szpeci!!!
proszę Cię o zdjęcie całej twarzy skierowanej na wprost obiektywu, nie z dołu i nie bokiem. dodatkow fajnie jakbyś dodała też zdjęcie z profilu i jedno w zupełnie upiętych włosach póki co mogę powiedzieć tyle, że obecna fryzura nie pasuje Ci, rozumiem, że to stan przejściowy po zabiegu, lepiej chyba będzie w długich, ale też nie mogą być zbyt długie, (tu pomocne będzie zdjęcie na wprost, tak zeby bylo widać Cie chociaż do pasa. koloru nie zmieniaj, tej Ci pasuje. |
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ścinaj włosy i zapuść grzywkę na razie bo wg mnie wyglądasz trochę jakbyś miała 10 lat... masz taką buzię okrągłą i te włoski... + jakiś makijaż no chociażby rzęsy malować
I brwi, nie wyrywaj ich bo Ci to nie idzie, idź do kosmetyczki ale najpierw chyba będziesz musiała zapuścić. Ale to nic, schowasz je pod tą grzwyką. |
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
To, że ktoś kiedyś tak wyraził się o Twojej urodzie wcale nie znaczy, że tak jest
Szkoda czasu na słuchanie i przejmowanie się nieżyczliwymi słowami...Cały czas zapuszczaj włosy i cierpliwie czekaj na efekty Myślę, że najlepiej byłoby Ci w delikatnym makijażu, który wydobędzie subtelność z Twojej twarzy. Dobry podkład+ róż na policzki+ mocno wytuszowane rzęsy+ jasny błyszczyk dadzą efekt świeżości. Stawiaj w makijażu na cerę i mocne rzęsy. O brwiach zostało już wszystko powiedziane więc zamilknę
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Zapuść włosy. Z dłuższymi wydaje mi się, że Twoja twarz wyglądałaby na mniej okrągłą. Ale zrezygnowanie z grzywki to chyba nie najlepszy pomysł, masz bardzo wysokie czoło... Chyba ze na bok? Co o tym myślicie?
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Zdecydowanie zapuść włosy. Nadadzą więcej kobiecości.
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Po pierwsze powinnaś wyregulować brwi, włoski rzeczywiście powinnaś zapuścić, co do makijażu, bronzer lub jakiś cieply odcień różu, żeby uwydatnić kości policzkowe, co do cieni radziłabym wybierać jasne odcienie,od perlowych tutaj np kremowy, odcienie jasnego brązu po róż,fiolet, do tego moze byc blyszczyk,jakis dobry tusz wydluzajacy rzęsy . Nie widze tutaj nic męskiego na twarzy dziewczyno,więc głowa do góry
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, myślę że wykonturowanie twarzy bronzerem oraz odrobina różu dużo tu zdziała
+ regulacja brwi
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Ja na Twoim miejscu przede wszystkim pozbylabym sie grzywki i jabby mi wlosy podrosly ze 3 cm scielabym je na boba (bob fajnie sie prezentuje przy zapuszczaniu wlosow) i pofarbowala z jasniejszymi refleksami.
Nie jestem mistrzynia makijazu, tu bym sie zgodzila z przedmowczyniami. I uzywalabym pomadek/blyszczykow w kolorze delikatnego rozu. Wstawiam tez ksztalt fryzury, tak, by mniej wiecej pokazac o co mi chodzi.http://https://www.google.co.uk/sear...w=1025&bih=449 |
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Hej, nie masz meskiej twarzy! Skąd Ci to przyszo do głowy?
Ja r ównież przyczepię się do brwi, nie wyrywaj tylko zapuść ( pomocny moze być olejek rycynowy do kupienia w aptece 4-5 zł. wcierany na noc), początek brwi powinien zaczynać się na linii skrzydełko nosa- wewnętrzny kacik oka- w necie znajdziesz sporo instrukcji.
|
#20 |
|
BAN stały
|
Schudnij i zapuść włosy.
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Tutaj zdjęcia sylwetki - może w czymś pomogą.
Maluje sobie rzęsy zwykła maskarą i nie pogrubiają się i nie widać ich mocniejszego zarysu a wrzucam ogromne ilości tuszu
|
|
|
|
#22 |
|
Różowy Jednorożec
|
Ooooooh, ale bym Cię przerobiła, aż się prosi
![]() Zapuść włosy, koniecznie. Długość delikatnie za ramiona byłaby idealna. Grzywkę bym jednak widziała bardziej na bok niż na prosto. Wysmukliła by Ci twarz. Brwi sa do poprawy - zapuść je, wytrzymaj i idź do kosmetyczki - to koszt raptem kilkunastu złotych z nałożeniem henny, twarz będzie odświeżona. Do tego subtelny makijaż oka, jasne smoky z kreską na linii rzęs. Ale największe zmiany wprowadziłabym do garderoby. Normalnie... Ahh. Marnujesz się ładna dziewczyno. I wcale nie masz męskiej twarzy. Jesteś młoda, musisz kwitnąć! "Kobieta powinna mieć styl, klasę i bajeczny urok"
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Masz okrągłą twarz, a nie męską! Nie dołuj się takimi słowami nawet
myślę, że długie włosy by ją wyszczupliły
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki - staram się teraz ubierać na luzie i bardziej młodzieżowo tymi ciuchami na które mnie stać. Wrzucam fotę m.in. abym mogła się dowiedzieć jakie ubrania nosić na sobie (chodzi o talię).
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Apropo moje wymiary:
Wzrost: 169cm Waga: 66kg Barki/Wciecie/Biodra: 98-78-95 Nadgarstek: 16cm |
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
Nie widzę, byś miała męską twarz
). To, że dana osoba gustowała w innych typach urody nie znaczy, że od razu masz twarz jak facet.Też polecam zapuścić włosy (wyszczuplą twarz i wydłużą szyję). Dodatkowo przyda się wymodelowanie buzi bronzerem. Patrząc na zdjęcia wspomina mi się, jak X lat temu kupowałam za duże kurtki na zimę (lub bluzy) zawsze Ktoś tu napisał "schudnij" . Wkleiłaś poniżej zdjęcia i nie widzę potrzeby, byś miała zrzucać jakieś kilogramy. Co do ciuchów to się nie wypowiadam, nie wnikam w czyjś styl Jedni wolą dopasowane rzeczy a inni luźne
|
|
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie dłuższe włosy dużo zmienią w twoim wyglądzie
|
|
|
|
#28 |
|
BAN stały
|
Grodzka O.o?!
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Ok, dzięki wam dziewczyny za porady - zdecydowanie lepiej teraz wyglądam i nabrałam większej pewności siebie
. Temat można zamknąc i serio - nie warto przejmować się komentarzami dalekimi od prawdy ![]() @up Sam jesteś Grodzka |
|
|
|
#30 |
|
BAN stały
|
Chyba jednak przejęłaś się tym żartem, skoro od razu zgłosiłaś moderatorom
Więcej dystansu
|
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

Dłuższe włosy potrafią wiele zmienić

Ja r ównież przyczepię się do brwi, nie wyrywaj tylko zapuść ( pomocny moze być olejek rycynowy do kupienia w aptece 4-5 zł. wcierany na noc), początek brwi powinien zaczynać się na linii skrzydełko nosa- wewnętrzny kacik oka- w necie znajdziesz sporo instrukcji. 
a wrzucam ogromne ilości tuszu

(Wito, 22.01.2020
. Temat można zamknąc i serio - nie warto przejmować się komentarzami dalekimi od prawdy