|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Moje tragiczne pazurki :( Same zobaczcie...
Cześć ..
Zdałam soie sprawę jaką wizytówką są pazurki.. A moje wyglądjaą tragicznie... Pomóżcie mi je rtować! ![]() Macie dla mnie jakieś specyfiki czy jak ? Jak wyrównać to różowe żeby było dłuższe ? Jak je doprowadzić do porządku ? Najlepiej jakieś kuracje domowe...
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Moje tragiczne pazurki :( Same zobaczcie...
Cytat:
Następnie opiłuj je by wszystkie były równe, a nie każdy z innej parafii. Polecam odżywkę do paznokci: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html mi ładnie odratowała pazurki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ok
Będę wcierać oliwkę rano i wieczorem + rano i wieczorem kremik z garniera ![]() Mysłałąm też nad tą odrżywką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ja.html&next=1 Co o niej myślicie ? A może stosować na zmianę z tamtą ? A maczanie mazurkó z oliwie z oliwek i cytryny ? Pomaga słyszłam że tak ale jakoś wierzyć mi się nie chce :P Teraz chcę cały czas obcinać paznokcie na prost i odsówać skórki. JAki preparat do skóek polecacie ? ![]() Przepraszam za błędy ale mam popsutą klawiature :/
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
bez przesady z tymi paznokciami, sa gorsze rzeczy na swiecie ;/ po prostu zaniedbane i tyle. polecam zel do odsuwania skorek z eveline, odzywke eveline 8w1, odsun wytnij skorki, opiluj pazury wg pozadanego ksztaltu naloz odzywke i bedzie cacy
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz delikatnie wyciąć skórki i poodcinać wszystkie zadziorki. Ale naprawdę delikatnie! - tylko martwą część, żadne tam do krwi czy bólu ![]() Kup szklany pilnik. Raz, że ponoć zmniejsza rozdwajanie, dwa - po prostu dobrze się nim piłuje. Dalej: na razie nie nadasz im jednakowego kształtu, bo są za krótkie. Dopóki nie odrosną, skup się na tym, żeby nie były kanciaste, a wolny brzeg miał taki opływowy kształt ![]() 'Różowa część', nazwijmy ją łożyskiem ![]() ![]() A jak już zapuścisz paznokcie, pilnuj ich długości, każdy jeden nie powinien być innej, bo to po prostu brzydko wygląda.
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do łożyska ![]() A skórki ? Czyli mam je wyciąć ? hmm.. a nie lepiej je odsunąć ? Miałamm zamiar kupić ten krem/żel https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ex.html&next=1 Proszę o radę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Nie piłować na zero, czyli zostawiać trochę wolnego brzegu (biała końcówka) i nie gmerać po spodem ![]() Możesz odsuwać, ale jeśli masz bardzo narośnięte na płytkę to będą po tym sterczeć i zanim się złuszczą to możesz je zadzierać niechcący a to tylko gorzej. Wytnij delikatnie, tak jak Viv mówi. Potem - jak będą ogarnięte, to już sobie tylko odsuwaj. Edycja: Przyglądam się Twoim pazurkom i tak żeby nie było: ten "wałeczek" skórki, który masz wokół paznokci, mam taki sam. Tego faktycznie nie musisz wycinać, no ja bym nie wycinała tylko mocno nawilżała i odsuwała. Taka uroda paznokci. Ale zadziorki to już koniecznie - powycinaj delikatnie. Edytowane przez a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 Czas edycji: 2013-03-27 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...itaminami.html <--- polecam Ci tę odżywkę do skórek.
![]() I tak jak ktoś napisał odżywkę Eveline 8w1 na przemian z Eveline SOS dla kruchych i łamliwych paznokci. Oliwka kosztuje ok 8 zł, a SOS dla kruchych i łamliwych paznokci 10,49 zł. ![]() Na pocieszenie powiem, że miałam o wiele gorsze paznokcie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
U mnie zadziałały:
* "oliwienie" przede wszystkim (oliwa z olivek, olej rycynowy, alterra papaja i inne oleje, zwłaszcza na noc) * zapuszczanie i malowanie (ja używam podkładu Inglota, ale możesz dać jakąś polecaną odżywkę) Czego nie robię: * nie skubię, nie wycinam i nie usuwam w żaden sposób skórek, amen. Odsuwam je tylko w olejowej kąpieli i staram się nie ciapać po nich lakierami. Moim zdaniem to działa ![]() Polecam lekturę wątku "sposoby babuni na zdrowe i mocne paznokcie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ok dostosuję się.
Dziś zaczełam łykać tabletki na pazurki, włosy, skóre itp. ![]() Teraz spiłowałam je idealnie do łożyska zeby miała zdrowe, świeże ![]() ![]() Tak się zastanawiam, czy najpierw zacząć kuracje domowymi sposobami czy codziennie nakładać odżywkę a na to te domowe sposoby :P ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Hmm.. a co myslicie o tym ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-paznokci.html Zamiast x2Eveline ? ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
O super! Niestety pytałam już w 2 aptekach i nie mają ://
Jutro czy popojutrze pójde do kolejnych 2 jak nie to zamówie przez internet ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Lepiej najpierw domowe sposoby, a później odżywkę, gdyż ta tworzy powłokę na Twoich paznokciach i marne szanse, że cokolwiek się przez nią przebije
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem w ogóle nie ma sensu kombinowac z odżywką. Paznokcie wyglądają na zdrowe, szkoda by było, gdyby się np. wysuszyły od Eveline. Wystarczy o nie zadbać choćby "domowymi" sposobami i będzie super
![]() Tak jak było napisane - zostawiaj trochę białej końcówki i nie grzeb pod spodem, to różowa cześć będzie miała szansę się wydłużyć, ale to długo trwa, więc cierpliwości ![]() ![]() Przede wszystkim trzeba czasu ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Potwierdzam, sama się przekonałam, że wcieranie olejku rycynowego i nie grzebanie pod paznokciami wydłuża płytkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Nie masz tragicznych paznokci, trochę pielęgnacji, odpowiednie piłowanie i za rok będziesz miała płytkę jak ta blogerka:
http://ewalucja.blogspot.com/2013/03...ci-filmik.html Kilka filmików o paznokciach ma też na yt RedLipstickMonster oraz aliczkaa. Skórek nie wycinaj - skóra sama się zregeneruje, pilnuj się i nie drap tych zadziorów przy kciuku. Skórki lekko odpychaj ręcznikiem po kąpieli. Staraj się nie używać metalu podczas robienia mani. Kup w aptece maść z wit.A, kosztuje...5zł? Mnie ona bardzo służy. Wysmaruj nią grubszą warstwą paznokcie i skórki podczas oglądania filmu, a potem resztę wetrzyj w dłonie.
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2013-04-05 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
polecam odżywkę eveline diamentową,po pierwszym użyciu paznokcie twarde i szybko rosną
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
spam
Edytowane przez frauhelga Czas edycji: 2013-04-15 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.