|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jaką walutę wziąć do Rosji?
Za dwa tygodnie wybieram się do Rosji ( do Moskwy ) i nie wiem jaką walutę mam ze sobą wziąć, bo jedni mówią, że ruble a inni, ze dolary. Pomożecie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaką walutę wziąć do Rosji?
Mi nawet by dolary do głowy nie przyszły i brałabym ruble. Rodzice jeździli parę lat temu na wycieczkę i tylko z rublami.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
ja jadąc na ukrainę jechałam z dolarami i dopiero tam wymieniłam na tamtejszą waletę, hrywny.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Rosji w zeszłe wakacje, brałam euro i na miejscu zamieniałam na ruble. Najlepiej opłacało się zamienić euro, ewentualnie dolary
Zazdroszczę Ci, chętnie bym się znowu przejechała, zwłaszcza polecam Sankt Petersburg |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Weź ruble, nie wiem, jak teraz wygląda kurs wymiany dolarów czy euro. Ja, swojego czasu, mieszkając w Moskwie, dość często wymieniałam euro, ale raz, że się nie opłacało, dwa, że punkty wymiany nie są najbezpieczniejsze - sama to zauważysz. Kręcą się czasami w pobliżu jakieś podejrzane typki itp.
Weź ze sobą ruble, bo tak czy inaczej w markecie dolarami płacić nie będziesz. Chyba, że planujesz kupować jakieś dobra luksusowe
"...И твердит он, смотря на закат, и на берег — покинутый узкий: этот город вернётся назад, Севастополь останется русским..." Edytowane przez nadijahh Czas edycji: 2013-04-07 o 10:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.