|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
wpływ szamponów rumiankowych na czarne włosy
Chodzi o szampony, które mają w składzie odrobinę ekstraktu z rumianku np.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...m-shampoo.html Ten szampon stosuję od tygodnia i bardzo mi służy, ale wyczytałam dziś, że rumianek rozjaśnia włosy. I tutaj moje pytanie. Czy moje czarne włosy narażone są na jakieś rozjaśnienie po stosowaniu tego szamponu dla dzieci? Jeśli tak, będę musiała zmienić na szampon dla dzieci Hipp, który niestety jest droższy
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wpływ szamponów rumiankowych na czarne włosy
Ja miałam czarne włosy i używałam rumiankowego z Barwy. Do blondu mi nie rozjaśniło, hehe, rumianek działa tak szczególnie na naturalne. Była lekko jaśniejsza poświata, ale to raczej nie od tego, tylko od tego że farba się płukała z czasem- normalne. Za to ładnie się błyszczały.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#3 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.Może i miałby jakieś działanie, ale na znacznie jaśniejszych włosach przy długotrwałym stosowaniu. Ale wątpię w to. Ciekawe czy komuś rozjaśnił włosy. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2013-04-14 o 00:04 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
oczywiście, że rumianek rozjaśnia włosy.
dlatego jest często zalecany dla blondynek, do naturalnego rozjaśniania (np szampony z rumiankiem). zdarzyło mi się używać kiedyś szampon z rumiankiem, zużyłam jedną butelkę, po czym mama w domu mnie pytała czy przefarbowałam włosy albo robiłam pasemka... P mam kolor włosów ciemny brąz.ale szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jak to podziała na czarne włosy...
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Mam włosy w kolorze średni brąz, naturalne - niefarbowane. Używałam babydreamu przez jakieś 3 m-ce i żadnego rozjaśnienia nie zauważyłam (tyle, że mnie babydream okropnie przesuszył, więc go "rzuciłam"). Teraz używam rumianku jako płukanki i również żadnej zmiany koloru - jedyna zmiana to taki delikatnie cieplejszy pobłysk. Jeśli szampon Ci służy, to śmiało używaj.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Na włosy farbowane rumianek, w moim przypadku, nie działa. Uzywałam i BD i https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ekarskim.html- nie ma obaw, farba wypłukiwała się w normalnym tempie, myślę, że działa on bardziej na naturalne włosy.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;40530203]myślę, że działa on bardziej na naturalne włosy.[/QUOTE]
właśnie tak |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ten szampon jest bardzo delikatny, nawet moich naturalnych blond nie rozjaśnił, nie ma mowy żeby zdziałał coś na czarnych włosach
a używałam go dość długo. W ogóle ciężko rozjaśnić włosy szponem rumiankowym, przecież to się trzyma na włosach kilka sekund. Rozjaśnić włosy bez chemii wcale nie jest tak łatwo, nie ma co się obawiać używania szamponów rumiankowych czy nawet odżywek o ile nie trzyma się ich godzinę Jestem naturalną blondynką i kilka razy rozjaśniałam włosy rumiankiem, ale ma to sens tylko przy płukankach/ maskach/ a najlepiej mgiełkach które się pozostawia na włosach. Eloania pisała o szmaponie rumiankowym który jej rozjaśnił włosy, no, to jest możliwe, pewnie, ale zależy od indywidualnej kondycji włosów. Mocne włosy tak łatwo się nie dadzą I ciekawe czy ten szampon nie zawierał innych rozjaśniaczy chemicznych,z tym też się spotkałam, niby rumianek a jednak nie.
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2013-04-30 o 16:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

Jeśli tak, będę musiała zmienić na szampon dla dzieci Hipp, który niestety jest droższy

.