|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czas leci, włosy także.
Witam. Pisałam już w temacie o wypadającyh włosach, ale mnie problemy tamtych dziewczyn nie dotyczą - po zrobieniu wszystkich badań wyniki wyszły w normie. Tak więc jedynym wyjaśnieniem będzie farbowanie włosów... Pod koniec stycznia zafarbowałam je na ciemny brąz, od tamtego momentu lecą i lecą, nic na nie nie pomaga. Stosowałam seboradin, jantar, mam amle, olejek kokosowy, jakiś olejek arganowy, 3x waxy różnego rodzaju, jadłam skrzyp. Możecie mi powiedzieć, co jeszcze mogłabym zastosować i jaki delikatny detergent pasowałby do skóry głowy? Mam normalną skórę, jednak ze skłonnością do przetłuszczania( tyle, że szampony działające przeciw temu nie pomagają + pogarszają sprawe), włosy cienkie, proste, wydaje mi się, że niskoporowe, dotychczas były mocne, nigdy nie wypadały, nawet w okresie przesileń. Po zastosowaniu np. seboradinu i radicala pojawił się lekki łupież + włosy leciały jeszcze bardziej, po każdym przeciągnieciu kosmyków na ręce zostawało 2-7 włosów, teraz, gdy ich nie stosuję praktycznie nic nie zostaje. Byłabym wdzięczna, gdyby jakaś włosomaniaczka pomogła mi dopasować szampon+odżywkę, oraz jakiś olej, no i oczywiście jakiś specyfik, który ograniczy wypadanie spowodowane najprawdopodobniej podrażnieniem skalpu
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czas leci, włosy także.
Tutaj jest odpowiedni wątek ==> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=618711&page=148
Dziewczyny tam z pewnością Ci pomogą. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
W 1 linijce postu napisałam, że problemy tamtych dziewczyn mnie nie dotyczą, bo nie mam żadnej z chorób skutkujących wypadaniem, badania wyszły mi ok + napisałam tam 2x posty, które utonęły w natłoku postów, gdzie dziewczyny piszą, mając konkrety, wyniki badan itd. czyli proszą o pomoc w diagnozie i pomoc w CHOROBIE...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Może jakiś szampon lub preparat, wspomagający porost nowych włosów?
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
a jak reagujesz na aloes? ja bym poleciła do całej pielęgnacji dołożyć żel aloesowy na skalp (bez alkoholu w składzie musi być)
szampon apteczny, ciężko mi polecić. może popatrz na kwc? z olei polecam łopianowy. z odżywek polecałabym coś rosyjskiego np. balsam na kwiatowym propolisie, tylko daruj sobie omo i nie traktuj skalpu niczym mocnym ani odżywką. ![]() próbowałaś kozieradki? |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
a może olejek khadi? sama nie używałam, ale czytałam na blogach, że mocno pobudza cebulki do zycia, włosy po nim szybciej rosną i nie wypadają
|
|
|
|
|
#7 |
|
CORELIPS
|
ehhh. mialam to samo! mi tak wypadaly po farbowaniu na czarno farba palette... do tej pory wzdrygam sie widzac to swinstwu na polkach
jesli farba zawinila to nic tu nie zrobisz poza nie zamartwianiem sie! wszystkie chyba wiemy jak stres dziala na wloski. mozesz wspomoc porost nowych wlosow dobrymi preparatami i pamietaj o zdrowym odywianiu.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego pamiętaj, że każdy z naszych pomysłów powinnaś wypróbować najpierw za uchem - czyli zrobić próbę uczuleniową. Możesz dobrać delikatniejsze myjadło: szampon Hipp, Alterrę Perfumfrei, Facelle Sensitive, niektóre rosyjskie szampony. Możesz też spróbować mycia odżywką. Na wypadanie najlepiej jest uderzyć w samą skórę głowy, jednak póki skóra jest podrażniona - nie traktowałabym jej wcierkami ziołowymi, a wprowadziła je dopiero, jak sytuacja się uspokoi. Teraz możesz okładać skalp maseczką z drożdży (woda/mleko + drożdże do konsystencji gęstej śmietany, na 20-30 minut pod folię i ręcznik), jogurtem, kefirem, glutkiem lnianym, żelem aloesowym. Jak skalp przestanie być podrażniony - pomyślimy nad porostem
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
No więc zamówiłam szampon, balsam, maskę drożdżową Babci Agafii + jakieś dwa olejki łopianowe, oczywiście wszystko przeciw wypadaniu włosów. Poza ładnym zapachem maski + problemem z domyciem oleju efektów żadnych, albo nawet jest gorzej, niż wcześniej, bo zauważyłam, że '' na sucho '' leci ich więcej. Może spróbować zrobić lub kupić jakąś maskę aloesową? Już szczerze mówiąc, nie mam pojęcia co może im pomóc, bo po każdych kosmetykach przeciw wypadaniu ono się jedynie wzmaga...
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A teraz? Walczę z wypadającymi kudłami na lewo i prawo, mimo że dzięki piciu drożdży i domowym maseczką rosną jak szalone, jedyny minus to wypadanie... ale za używanie Palette kara być musi ![]() i niestety trzeba to przetrwać i w pokorze żałować za ten grzech może pomorze
Włoski rośnijcie szybciej... Pasmo kontrolne: 50/Ciach! 4cm .. a miało być 2! /46/50/53/56/59/62/65cmBlack Witch is only one ! 07.11. 13 Akcja włosomaniaczek: Mania masowania Na blogu Anwen http://www.anwen.pl/2013/11/akcja-wo...masowania.html |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.

jesli farba zawinila to nic tu nie zrobisz poza nie zamartwianiem sie! wszystkie chyba wiemy jak stres dziala na wloski. mozesz wspomoc porost nowych wlosow dobrymi preparatami i pamietaj o zdrowym odywianiu.

może pomorze
/46/50/53/56/59/62/65cm