![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
za ciasne buty: skórzane, sportowe, kozaki ze skórki eko [łączony]
Domyślam się, że to nie jest odpowiedni dział, ale nie znalazłam nic bardziej odpowiedniego. Więc mam do was pytanie, kupiłam ostatnio buty lity. Są na mnie w sam raz, nie obcierają mnie, ale po długim chodzeniu bardzo bolą mnie pace uczucie podobne do tego jakby ktoś położył mi na nich 40kg i podpalał od spodu. Czasem chciałabym w nich dłużej pochodzić, ale nie daje rady. Znacie jakieś sposoby jak rozepchać, albo cokolwiek zrobic, żeby nie odczuwać takiego bólu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak rozepchać?
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A wiecie czy jest coś takiego co można sobie przykleić na stopę? Są jakieś plastry z compleed, ale nie wiem czy można im zaufać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Perfekcyjna Pani Domu radziła żeby rozbić buty wkładając do nich woreczek foliowy, który napełniamy wodą, zawiązujemy i wkładamy but do kolejnego woreczka a następnie do zamrażarki na ok dobę. Woda zamrażając się zyskuje objętość i rozpycha but.
Nie wiem czy to działa ale jutro mogę napisać jak wyszło bo właśnie mrożę 3 pary balerinek ![]() Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2013-04-26 o 00:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak mam w każdych butach na większym obcasie, a żadne nie są na mnie za krótkie czy za wąskie w palcach. Zaczęłabym od żelowej (ale dobrej, czyli Scholla, te rossmannowskie czy z CCC są beznadziejne) wkładki pod podbicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bałabym się zamrozić skórzane buty i nie polecałabym tej metody, Durga, daj znać, jak poszło
![]() Gwiazdeczka, mi też dziwnie skojarzył się tytuł wątku. Tym bardziej, że wcześniej czytałam o facecie- prawiczku i jakoś powiązałam to z ciasną pochwą i otarciami ![]() Autorko, polecam żelowe poduszeczki na podbicie.
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja wkładam skarpetki, możliwie grubsze, i popylam po domu
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ale tu problemem nie jest chyba za mały but, czyli nie trzeba rozpychać, tylko źle wyprofilowana podeszwa. Tak mi się wydaje. Jeżeli chodzi o rozpychanie, to polecam ubrać mokre skarpetki i założyć ciasne buty. Co pół godziny trzeba je ponownie zamaczać, bo jednak na stopie trochę przesychają. Najlepiej w trakcie chodzić po domu, ale można też sobie usiąść i pooglądać film. Kilka takich sesji i buty pasują
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Tak czy inaczej - złe wyprofilowanie td., - niewiele kobiet decyduje się na zeznawanie jako usługodawczyni (czy ogólniej osoba mająca xxx obowiązki). Samo to stawia Cię w kiepskim świetle, bo jak już miałaś możliwość się zorientować niewielu klientów twierdzi, że jesteś dla nich nikim, podczas gdy dla sądu faktycznie JESTEŚ nikim (z formalnego punku widzenia). Smutne, ale prawdziwe i sama się na to zgodziłaś. Pewnie, że żadna kobieta nie sprowadzi Cię do zera, dla własnej satysfakcji, co nic nie znaczy dla ogólnego zatrudnienia.
Edytowane przez szarri Czas edycji: 2013-04-26 o 01:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja stosuję wkładki żelowe. Są różne rodzaje: na pięty, na części nad piętą jak i też górne części stopy. Wystarczy przykleić raz i już nie trzeba o nic się martwić. Zero otarć, czy odgnieceń.
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Btw. tytuł wątku jak spojrzałam skojarzył mi się z czym innym ![]()
Edytowane przez martynusia222 Czas edycji: 2013-04-26 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ja też miałam dziwne skojarzenia jak tylko spojrzałam na tytuł. Chyba jakieś zboczone jesteśmy? ![]() Autorko, mi zazwyczaj pomagało chodzenie po domu w grubych skarpetach i tych za ciasnych butach, a jak wychodziłam w nich na dwór, to zaklejałam "obcierające i uciskające" miejsca plastrami. Edytowane przez 201701300922 Czas edycji: 2013-04-26 o 09:21 Powód: narobiłam błędów :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na moda- sa takie watki - wystarczy poszukac, poczytac lub uzyc googla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka autorka specjalnie nie dopisała do tytułu "... buty", żeby tematem przyciągnąć.
![]() Jeśli nie chodzi o zły profil buta, to rzeczywiście mokre skarpetki ładnie rozpychają. Mnie ten sposób pomógł. Skarpetki nie mogą być za grube, ale też nie pończochowe. Przed studniówką kupiłam buty i rozpacz, bo obcierały jak cholera. Chyba z 20 min. pośmigałam po domu w mokrych skarpetkach i żadnego odcisku, buty wygodne. Jeśli się boisz, że zniszczysz buty, to kup rozciągacz w spray'u. Jest niedrogi, nie wiem czy skuteczny, bo chociaż mam, nie miałam okazji go wypróbować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na razie się rozmrażają, myślę, ze wieczorem powinnam już bez problemu wyjąć woreczki z wodą i przymierzyć. ![]() Zawsze tak mam, że przymierzam buty w sklepie, robię w nich pare kroków i są wygodne a jak przyjdzie do wyjścia w nich na dłużej po kilku minutach nie moge już zrobić kroku bo jestem całą poobcierana i zabąblowana . Mam też chyba odrobine szersze stopy niż większosc kobiet - to też ogromny problem. Wszystkie moje buty są ze skóry naturalnej - dlaczego pisałyście że nie ryzykowałybyście z zamrożeniem butów skórzanych? Są one delikatniejsze niż np z nubuku czy chodzi raczej o to, że zazwyczaj są droższe i strach tak kombinować? ![]() Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2013-04-26 o 11:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Uwolniłam buty! Są całe, nie rozkleiły się ani nie popękały.
Ale uczucia mam mieszane... 2 pary zareagowały prawidłowo, rozbiły się lekko ale chyba niewystarczajaco, bedę musiała powtórzyć zabieg. 1 para...dziwne ale mam wrażenie że są ciaśniejsze niż wcześniej...ale może tylko mi się wydaje. W każdym razie zamrażam ponownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ja parę razy używałam pianki rozciągającej (psikasz do środka buta, od razu zakładasz i chodzisz przez jakiś czas), przy jednych butach skutkowało, przy innych nie. Spróbować zawsze można
![]() Polecam też sportowe wkładki do obuwia, są miękkie i amortyzują stopę - dla mnie są lepsze niż te żelowe poduszeczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wszystkie te rady odnoszą się tylko do butów skórzanych? Mam podobny problem, ale buty nie są skórzane i boję się poddać je testom
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Jak rozepchać?
wkładki żelowe mogą pomóc, bo jeśli nie są za ciasne tompo co je rozbijać?
Ps.Tytuł wątku wraz z wypowiedzią szarri mistrz ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Są jeszcze pianki rozciągające w sklepach obuwniczych. Ja muszę jedne oddać do szewca , żeby mi rozciągnął, bo są sporo za małe i wątpie, żeby coś pomogło. Nawet na mokrą skarpetę but nie chciał wejść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje nie były skórzane, nic im się nie stało. Z tym, że one nie były za małe, tylko mnie obcierały. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
![]()
Pomocy! Kupiłam bardzo fajne buty sportowe Nike Revolution, w sklepie wydawały się dobre, ale po kilku pobytach na siłowni okazuje się, że jeden but robi mi odcisk na dużym palcu, z drugą nogą jest lepiej, ale buty mogłyby być nieco większe. I tu pojawia się moje pytanie, czy szewc da radę rozciągnąć sportowe buty o około 1 cm? i ile to mniej więcej kosztowałoby w Warszawie?
z góry dziękuje za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.