za ciasne buty: skórzane, sportowe, kozaki ze skórki eko [łączony] - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 22:58   #1
body_language
Raczkowanie

za ciasne buty: skórzane, sportowe, kozaki ze skórki eko [łączony]

Domyślam się, że to nie jest odpowiedni dział, ale nie znalazłam nic bardziej odpowiedniego. Więc mam do was pytanie, kupiłam ostatnio buty lity. Są na mnie w sam raz, nie obcierają mnie, ale po długim chodzeniu bardzo bolą mnie pace uczucie podobne do tego jakby ktoś położył mi na nich 40kg i podpalał od spodu. Czasem chciałabym w nich dłużej pochodzić, ale nie daje rady. Znacie jakieś sposoby jak rozepchać, albo cokolwiek zrobic, żeby nie odczuwać takiego bólu?
body_language jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 23:06   #2
leniwca
Zakorzenienie

Dot.: Jak rozepchać?

Cytat:
Napisane przez body_language Pokaż wiadomość
Domyślam się, że to nie jest odpowiedni dział, ale nie znalazłam nic bardziej odpowiedniego. Więc mam do was pytanie, kupiłam ostatnio buty lity. Są na mnie w sam raz, nie obcierają mnie, ale po długim chodzeniu bardzo bolą mnie pace uczucie podobne do tego jakby ktoś położył mi na nich 40kg i podpalał od spodu. Czasem chciałabym w nich dłużej pochodzić, ale nie daje rady. Znacie jakieś sposoby jak rozepchać, albo cokolwiek zrobic, żeby nie odczuwać takiego bólu?
Jak mnie nowe buty (szpilki) obtarły, to dałam mamie, żeby mi rozchodziła A ta ubrała do nich skarpetki, żeby się nie poobdzierać
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 23:18   #3
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Tytuł wątku dziwnie mi się skojarzył
Ja zwykle po prostu "rozchadzam" buty, czyli naklejam plastry i chodzę w nich po domu tyle ile tylko się da.
I to zwykle działa
Stary 2013-04-25, 23:20   #4
body_language
Raczkowanie

A wiecie czy jest coś takiego co można sobie przykleić na stopę? Są jakieś plastry z compleed, ale nie wiem czy można im zaufać
body_language jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 00:00   #5
201707171556
Konto usunięte

Perfekcyjna Pani Domu radziła żeby rozbić buty wkładając do nich woreczek foliowy, który napełniamy wodą, zawiązujemy i wkładamy but do kolejnego woreczka a następnie do zamrażarki na ok dobę. Woda zamrażając się zyskuje objętość i rozpycha but.
Nie wiem czy to działa ale jutro mogę napisać jak wyszło bo właśnie mrożę 3 pary balerinek

Edytowane przez 201707171556
Czas edycji: 2013-04-26 o 00:02
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 00:07   #6
szarri
Wtajemniczenie

Ja tak mam w każdych butach na większym obcasie, a żadne nie są na mnie za krótkie czy za wąskie w palcach. Zaczęłabym od żelowej (ale dobrej, czyli Scholla, te rossmannowskie czy z CCC są beznadziejne) wkładki pod podbicie
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 00:19   #7
cherry_flamme
Zakorzenienie

Bałabym się zamrozić skórzane buty i nie polecałabym tej metody, Durga, daj znać, jak poszło

Gwiazdeczka, mi też dziwnie skojarzył się tytuł wątku. Tym bardziej, że wcześniej czytałam o facecie- prawiczku i jakoś powiązałam to z ciasną pochwą i otarciami

Autorko, polecam żelowe poduszeczki na podbicie.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 00:24   #8
kiciakasia
Zakorzenienie

ja wkładam skarpetki, możliwie grubsze, i popylam po domu
Stary 2013-04-26, 00:39   #9
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
ja wkładam skarpetki, możliwie grubsze, i popylam po domu
Ale tu problemem nie jest chyba za mały but, czyli nie trzeba rozpychać, tylko źle wyprofilowana podeszwa. Tak mi się wydaje. Jeżeli chodzi o rozpychanie, to polecam ubrać mokre skarpetki i założyć ciasne buty. Co pół godziny trzeba je ponownie zamaczać, bo jednak na stopie trochę przesychają. Najlepiej w trakcie chodzić po domu, ale można też sobie usiąść i pooglądać film. Kilka takich sesji i buty pasują

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 01:25   #10
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Ale tu problemem nie jest chyba za mały but, czyli nie trzeba rozpychać, tylko źle wyprofilowana podeszwa. Tak mi się wydaje. Jeżeli chodzi o rozpychanie, to polecam ubrać mokre skarpetki i założyć ciasne buty. Co pół godziny trzeba je ponownie zamaczać, bo jednak na stopie trochę przesychają. Najlepiej w trakcie chodzić po domu, ale można też sobie usiąść i pooglądać film. Kilka takich sesji i buty pasują
...albo zbyt twarde noski
Stary 2013-04-26, 01:43   #11
szarri
Wtajemniczenie

Tak czy inaczej - złe wyprofilowanie td., - niewiele kobiet decyduje się na zeznawanie jako usługodawczyni (czy ogólniej osoba mająca xxx obowiązki). Samo to stawia Cię w kiepskim świetle, bo jak już miałaś możliwość się zorientować niewielu klientów twierdzi, że jesteś dla nich nikim, podczas gdy dla sądu faktycznie JESTEŚ nikim (z formalnego punku widzenia). Smutne, ale prawdziwe i sama się na to zgodziłaś. Pewnie, że żadna kobieta nie sprowadzi Cię do zera, dla własnej satysfakcji, co nic nie znaczy dla ogólnego zatrudnienia.

Edytowane przez szarri
Czas edycji: 2013-04-26 o 01:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 07:13   #12
Amitri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Tak czy inaczej - złe wyprofilowanie td., - niewiele kobiet decyduje się na zeznawanie jako usługodawczyni (czy ogólniej osoba mająca xxx obowiązki). Samo to stawia Cię w kiepskim świetle, bo jak już miałaś możliwość się zorientować niewielu klientów twierdzi, że jesteś dla nich nikim, podczas gdy dla sądu faktycznie JESTEŚ nikim (z formalnego punku widzenia). Smutne, ale prawdziwe i sama się na to zgodziłaś. Pewnie, że żadna kobieta nie sprowadzi Cię do zera, dla własnej satysfakcji, co nic nie znaczy dla ogólnego zatrudnienia.
Ale o co chodzi? Czyżbym aż tak nieprzytomna była o 8 rano?

Ja stosuję wkładki żelowe. Są różne rodzaje: na pięty, na części nad piętą jak i też górne części stopy. Wystarczy przykleić raz i już nie trzeba o nic się martwić. Zero otarć, czy odgnieceń.
Stary 2013-04-26, 07:26   #13
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
? koleżance chyba się wkleił jakiś apel do prostytutki przez omyłkę
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 07:38   #14
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
Perfekcyjna Pani Domu radziła żeby rozbić buty wkładając do nich woreczek foliowy, który napełniamy wodą, zawiązujemy i wkładamy but do kolejnego woreczka a następnie do zamrażarki na ok dobę. Woda zamrażając się zyskuje objętość i rozpycha but.
Nie wiem czy to działa ale jutro mogę napisać jak wyszło bo właśnie mrożę 3 pary balerinek
Koniecznie daj znać jak poszło Mam ten sam problem

Btw. tytuł wątku jak spojrzałam skojarzył mi się z czym innym

Edytowane przez martynusia222
Czas edycji: 2013-04-26 o 07:41
martynusia222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 09:18   #15
201701300922
Konto usunięte

Cytat:
Gwiazdeczka, mi też dziwnie skojarzył się tytuł wątku.
Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka223 Pokaż wiadomość
Tytuł wątku dziwnie mi się skojarzył
Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Btw. tytuł wątku jak spojrzałam skojarzył mi się z czym innym

Ja też miałam dziwne skojarzenia jak tylko spojrzałam na tytuł. Chyba jakieś zboczone jesteśmy?

Autorko, mi zazwyczaj pomagało chodzenie po domu w grubych skarpetach i tych za ciasnych butach, a jak wychodziłam w nich na dwór, to zaklejałam "obcierające i uciskające" miejsca plastrami.

Edytowane przez 201701300922
Czas edycji: 2013-04-26 o 09:21 Powód: narobiłam błędów :/
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 09:20   #16
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
? koleżance chyba się wkleił jakiś apel do prostytutki przez omyłkę
O kurde, sama nie wiem o co mi chodziło Duża ilość rumu to zło, idę szukać, gdzie miałam to napisać, ciekawe co tam nawypisywałam Przepraszam
Stary 2013-04-26, 09:21   #17
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez body_language Pokaż wiadomość
Domyślam się, że to nie jest odpowiedni dział, ale nie znalazłam nic bardziej odpowiedniego. W
i wybrałas intymne ? wow. i jesze pewnie szukałas w wyszukiwarce?
na moda- sa takie watki - wystarczy poszukac, poczytac lub uzyc googla.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 09:22   #18
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
daj znać jak poszło, ja też bym jedne rozepchała, ale są skórzane, więc mam lęk

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 09:28   #19
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Koleżanka autorka specjalnie nie dopisała do tytułu "... buty", żeby tematem przyciągnąć.

Jeśli nie chodzi o zły profil buta, to rzeczywiście mokre skarpetki ładnie rozpychają. Mnie ten sposób pomógł. Skarpetki nie mogą być za grube, ale też nie pończochowe. Przed studniówką kupiłam buty i rozpacz, bo obcierały jak cholera. Chyba z 20 min. pośmigałam po domu w mokrych skarpetkach i żadnego odcisku, buty wygodne.
Jeśli się boisz, że zniszczysz buty, to kup rozciągacz w spray'u. Jest niedrogi, nie wiem czy skuteczny, bo chociaż mam, nie miałam okazji go wypróbować.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 11:36   #20
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Koniecznie daj znać jak poszło Mam ten sam problem
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
daj znać jak poszło, ja też bym jedne rozepchała, ale są skórzane, więc mam lęk
Cytat:
Bałabym się zamrozić skórzane buty i nie polecałabym tej metody, Durga, daj znać, jak poszło
Szarri - świetny post

Na razie się rozmrażają, myślę, ze wieczorem powinnam już bez problemu wyjąć woreczki z wodą i przymierzyć. Mam nadzieje że ta metoda zadziała bo w moim przypadku nie pomogły ani mokre czy suche skarpetki ani wkładki żelowe, preparaty do rozciągania skóry czy wypychanie butów gazetami.
Zawsze tak mam, że przymierzam buty w sklepie, robię w nich pare kroków i są wygodne a jak przyjdzie do wyjścia w nich na dłużej po kilku minutach nie moge już zrobić kroku bo jestem całą poobcierana i zabąblowana . Mam też chyba odrobine szersze stopy niż większosc kobiet - to też ogromny problem.
Wszystkie moje buty są ze skóry naturalnej - dlaczego pisałyście że nie ryzykowałybyście z zamrożeniem butów skórzanych?
Są one delikatniejsze niż np z nubuku czy chodzi raczej o to, że zazwyczaj są droższe i strach tak kombinować?

Edytowane przez 201707171556
Czas edycji: 2013-04-26 o 11:37
Stary 2013-04-26, 11:56   #21
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
to dziala. Ja tak robilam kilka razy z powodzeniem
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 12:48   #22
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
to dziala. Ja tak robilam kilka razy z powodzeniem
Uwolniłam buty! Są całe, nie rozkleiły się ani nie popękały.
Ale uczucia mam mieszane...
2 pary zareagowały prawidłowo, rozbiły się lekko ale chyba niewystarczajaco, bedę musiała powtórzyć zabieg.
1 para...dziwne ale mam wrażenie że są ciaśniejsze niż wcześniej...ale może tylko mi się wydaje.
W każdym razie zamrażam ponownie
Stary 2013-04-26, 13:20   #23
triss_k
Zadomowienie

Ja parę razy używałam pianki rozciągającej (psikasz do środka buta, od razu zakładasz i chodzisz przez jakiś czas), przy jednych butach skutkowało, przy innych nie. Spróbować zawsze można
Polecam też sportowe wkładki do obuwia, są miękkie i amortyzują stopę - dla mnie są lepsze niż te żelowe poduszeczki.
triss_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 16:07   #24
19kacha90
Raczkowanie

Dziewczyny, wszystkie te rady odnoszą się tylko do butów skórzanych? Mam podobny problem, ale buty nie są skórzane i boję się poddać je testom próbowałam już rozbić je nosząc je po domu na skarpetkę średniej grubości, ale za wiele to to nie dało:/ a jak zanoszę do szewca żeby rozbił to marudzi, że wszyscy mu przynoszą produkty obuwiopodobne i nie chce mi się już słuchać tego marudzenia.
19kacha90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 16:22   #25
simsa22
Zadomowienie

Cytat:
Mogę potwierdzić że działa, ale czasami trzeba powtórzyć "zabieg"
simsa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 17:19   #26
Marudna Krolewna
Rozeznanie

Jak rozepchać?

wkładki żelowe mogą pomóc, bo jeśli nie są za ciasne tompo co je rozbijać?

Ps.Tytuł wątku wraz z wypowiedzią szarri mistrz
Marudna Krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 15:20   #27
ja i moj kot
Raczkowanie

Są jeszcze pianki rozciągające w sklepach obuwniczych. Ja muszę jedne oddać do szewca , żeby mi rozciągnął, bo są sporo za małe i wątpie, żeby coś pomogło. Nawet na mokrą skarpetę but nie chciał wejść.
ja i moj kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 09:58   #28
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19kacha90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszystkie te rady odnoszą się tylko do butów skórzanych? Mam podobny problem, ale buty nie są skórzane i boję się poddać je testom próbowałam już rozbić je nosząc je po domu na skarpetkę średniej grubości, ale za wiele to to nie dało:/ a jak zanoszę do szewca żeby rozbił to marudzi, że wszyscy mu przynoszą produkty obuwiopodobne i nie chce mi się już słuchać tego marudzenia.
Skarpetka była mokra? Zamocz całą, dobrze wyciśnij wodę i pochodź po domu. Nie wystarczy założyć i usiąść przed tv, trzeba chodzić, żeby buty nabrały odpowiedniego profilu.
Moje nie były skórzane, nic im się nie stało. Z tym, że one nie były za małe, tylko mnie obcierały.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 10:20   #29
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
może być to zwykły woreczek foliowy czy jakiś specjalny? czy ten eksperyment można stosować na skórzanych butach?

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 21:35   #30
Necessary Roughness
Raczkowanie

Question Zbyt ciasne buty :(

Pomocy! Kupiłam bardzo fajne buty sportowe Nike Revolution, w sklepie wydawały się dobre, ale po kilku pobytach na siłowni okazuje się, że jeden but robi mi odcisk na dużym palcu, z drugą nogą jest lepiej, ale buty mogłyby być nieco większe. I tu pojawia się moje pytanie, czy szewc da radę rozciągnąć sportowe buty o około 1 cm? i ile to mniej więcej kosztowałoby w Warszawie?
z góry dziękuje za odpowiedź
Necessary Roughness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości