|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Czy kremy CC faktycznie roznia sie od Kremow BB? czy to to samo tak naprawde?
Czy nowosc rynkowa kremy CC to tak naprawde cos innego niz kremy BB
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy kremy CC faktycznie roznia sie od Kremow BB? czy to to samo tak naprawde?
Moim zdaniem to chwyt
![]() zwykły krem tonujący pod nową nazwą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy kremy CC faktycznie roznia sie od Kremow BB? czy to to samo tak naprawde?
CC są bardziej kryjące niż BB, BB to bardziej krem tonujący ( upraszczając ), CC to bardziej podkład.
Inna sprawa, czy rozmawiamy o azjatyckich produktach, czy np o nowym wynalazku Max Factora. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Mam i kremy bb i krem cc z mizona
Wole cc jest mniej widoczny na twarzy, dluzej sie trzyma ogolnie nie uzywam juz bb tylko cc Dla mnie to nie chwyt bo cc jest bialy ma male granulki ktore pekaja i daja tym samym kolor. I najwazniejsze cc bardzo fajnie nawilza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jesli chodzi o kremy BB to u mnie one -dawaly efekt NIEZDROWO WYGLADAJACEGO BALSKU.. -skora miala zbyt szarawy niezdrowy odcien+ten niezdrowy blask tego kremu.. ![]() -zbyt duzo skladnikow ...jaby gryzl ,spraiwal ze moja skora byla zbyt ciepla.. -PRAWIE NIC NIE KRYLY a i tak byly widoczne na twarzy, nie likwidowaly ,nie zakrywaly nic a nic doskonalosci..a niby maja byc dla skory problematycznej te kremy BB.. JESLI chodzi o kremy CC - to maja one miec sklady bardziej naturalne ,mineralne, krotsze, maja lepiej kryc niedoskonalosci niz BB,maja byc na roznorodne problemy( tradzik rozowaty,cera naczynkowa,cera wrazliwa,cera tradzikowa z niedoskonalosciami-pory,cera szarawa zmeczona,cera zwarszczkowa) Edytowane przez motylemJestemm Czas edycji: 2013-04-29 o 01:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze -
kremy typu garnier, maybelline, lirene krem bb etc to nie jest prawdziwy Koreański krem Blemish Balm. To sa podklady lekkie, ktore sie scieraja w ciągu dnia wciśniete w tubke i podpisane ze to krem bb. Zrobil sie z tego zament, i wiekszosc nie wie ze uzywa wiecej toksyn niż myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Czy kremy CC faktycznie roznia sie od Kremow BB? czy to to samo tak naprawde?
Dokładnie, to co jest oferowane w zwykłych, polskich drogeriach nawet koło prawdziwego kremu BB nawet nie leżało. Pewnie tak samo będzie z kremami CC.
I żeby nie było, że uprawiam tu czcze gadanie to testowałam zarówno ten azjatycki, jak i drogeryjny, i różnica była ogromna! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Czy kremy CC faktycznie roznia sie od Kremow BB? czy to to samo tak napra
Cytat:
Ale te drogeryjne to tylko jeden i sama moge wyrazić opinie na ten temat. A testowałam ten Z Lirene. Zapach piekny etc, ale te lekkie fluidy scieraja sie niemiłosiernie - wiec lepiej kupić prawdziwy i miec lepsze odczucia zdaje mi się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
mam krem BB azjatycki i jest bardzo super, ale mysle ze moge znalezc cos lepszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.