![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wspierajmy się (niepłodność)
Cześć. Chciałabym, aby ten wątek zainteresował wszystkie osoby, które zmagają się z tą straszną chorobą. Myślę, że razem będzie nam raźniej walczyć o swoje Szczęście.
Stwórzmy grupę wsparcia ![]() Ja staram się o dziecko 3,5 roku. Właśnie przechodzę przez kolejny mały kryzys. Niby żadnych wielkich przeciwwskazań nie ma, ale jednak ciągle nie wychodzi... Czy jest ktoś, kto miałby ochotę podzielić się tu własnymi doświadczeniami, radościami i smutkami??? ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś chętny do popisania na takim forum. jestem akurat w czasie dni płodnych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspierajmy się (niepłodność)
Nie ma żadnych chętnych???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Cud zdarzy się na pewno, bardzo mocno w to wierzę! Sama mam problem z zajściem w ciążę od ok. 1,5 roku. Znam mnóstwo par, które borykają się z tym samym problemem niepłodności, takie czasy. Największego doła łapię niestety kiedy wokół słyszy się o kolejnych ciążach w otoczeniu i widzi się te wózeczki na ulicach.. Ale nie możemy się poddawać, mam nadzieję że niebawem będziemy się siebie radzić na forach bobaskowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No właśnie, to otoczenie daje czasem nieźle popalić. Człowiek i tak ma wielki problem, a inni potrafią tylko jeszcze gorzej zdołować. Też ciągle myślę, że kiedyś się doczekam. Tylko to czekanie jest bardzo trudne. A Ty gdzieś się leczysz czy narazie próbujecie bez wspomagania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Co miesiąc wkręcam sobie liczne objawy wczesnej ciąży do momentu aż pojawi się ta zołza @. U mnie jest troszkę inna sytuacja, bo mąż często wyjeżdża zagranicę i trudno czasem wstrzelić się w cykl
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To właśnie jest dziwne, że niby wszystko ok a mimo to się nie udaje. I wydaje mi się, że takie sytuacje są najgorsze. Bo pojawia się pytanie dlaczego?. U nas też jest ok, a walczymy prawie 4 lata. Oczywiście były drobne problemy po drodze infekcje, zawirowania w hormonach itp. Ale jestem przekonana, że nawet te kobiety, które urodziły po kilkoro dzieci nawet nie wiedziały, a miały też tego typu problemy. Już tak to po prostu musi być. Nie dziwię się, że już nie możesz się doczekać zrobienia testu, bo sama mam tak prawie co miesiąc. Myślę, że wcześniej niż z 10 dni po owulacji to nie ma co robić i tego zawsze się trzymam. Ale potem to już robię prawie codziennie. I zawsze ten sam zawód... Może Tobie uda się wytrzymać chociaż ze dwa dni, to będzie bardziej wiarygodny.
Jak ja się cieszę, że chociaż Ty się odezwałaś. To naprawdę wiele znaczy jak można pogadać z kimś, kto rozumie, nie żartuje sobie z tych spraw itp. Miejmy nadzieję, że niedługo będziemy rozmawiać na zupełnie inne tematy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Niby człowiek się nakręca ale wiadomo, że ciągle nie myśli się jedynie o ciąży. Wszędzie pojawia się jedna rada - trzeba przestać się starać i wyluzować. Ale przecież nie spinamy się tak, żeby nas to blokowało. Dawniej nie spodziewałam się, że zajście w ciąże to jakieś obliczenia, mierzenia itd :P zwłaszcza, że tyle wokół było ciąż nieplanowanych, co chwile w szkole jakaś była zaskoczona po jakiś disco
![]() ![]() Wspominałaś o jakiś lekach czy witaminkach. Czym się wspomagałaś? Ja myślę czy nie wrócić do oleju z wiesiołka bo brałam tylko miesiąc i może wypróbować Castagnus. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Brałam olej z wiesiołka kilka miesięcy, na początku niby poprawił śluz ale potem miałam wrażenie, że przestał działać. Pregnyl, choragon na podwyższenie progesteronu. Witamina d i b12. syrop na rozrzedzenie śluzu/ taki na kaszel. Próbowałam clostylbegyt ale minimalna dawka działa na mnie tak jak końska dawka, więc już nie będę tego przyjmować. Najlepsze jest to, że w tym miesiącu nie wzięłam nic, a miałam 5dni płodnego śluzu i jak narazie mój cykl wygląda bardzo ładnie. Zastanawiam się czy te wszystkie wspomagacze są mi potrzebne. 15 maja zrobię test i się okaże ... A Ty już po teście czy wytrzymałaś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
To faktycznie troszkę tego brałaś - ja przy Tobie jestem nowicjuszką
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja właśnie dzisiaj łyknęłam tabletkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć. Tobie również życzę upragnionej dzidzi.
Tak w ogóle to chciałabym się w tym miesiącu nie nakręcać, tak żeby był to naprawdę wyjątkowy miesiąc bez leków i spięć. Na pewno dam znać jak przyjdzie czas testowania. ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Nastia pisała o castagnusie, czytałam że bardzo reguluje cykl. Może powinnaś spróbować, niby ziołowy więc nie powinien zaszkodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
poczytam o tym leku. narazie moj kochany doktor nie kazal wkrecac sobie nieplodnosci , starac sie bez napiec no i w czerwcu kontrola. zobaczymy czy duphaston wyreguluje cokolwiek. moja kolezanka zaszla po staraniu przez 2 lata niby przez te tabletki po drugim cyklu ich lykania ale niestety poronila.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Jak mija dzień? ja dziś przynajmniej dwa razy złapałam się na tym, że pomyślałam, że może w tym miesiącu się jednak udało. Jestem na siebie zła, bo miałam się nie nakręcać, a coś czuje, że im bliżej będzie końca cyklu, tym więcej będę o tym myśleć. A jak tam u Ciebie Nastia? Dobrze liczę, że dziś masz 27dc?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mam nadzięję, że te skutki uboczne brania tabletek szybko Ci przejdą. A może to w ogóle nie jest wina tabletek? Ja właśnie też najbardziej boję się rozczarowania i tego doła związanego z pierwszymi dniami okresu. Pewnie za dwa tygodnie będziemy już wszystko wiedziały... Ten czas zawsze mi się dłuży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję,że przejdą, w poprzednim cyklu nie były tak nasilone albo sobie nie przypominam....Tempetarur ę mam 37,4 ale to też ponoć jest przez hormony....Nadzieja umiera ostatnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za was obie a za siebie po cichu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Tak sobie siedzę i czytam różne fora. Kobiety starają się latami i nagle przychodzi dzień, że się udaje, tak po prostu... Nastawmy się pozytywnie, bo dlaczego nie miałby być akurat nasz miesiąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
łojejku, chwilę mnie nie było a tu takie liczne pogaduszki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Nastia w końcu się odezwałaś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Wychodzę z założenia, że lepiej się nie nastawiać i mieć ewentualnie miłe zaskoczenie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Jak tam mija Wam dzień? Ja dziś byłam lekko zestresowana i to w sumie bez większego powodu. Ale po południu pojeździłam rowerkiem i przeszło
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Teraz zobaczyłam, że napisałam z błędem miało być abnitka, sorki. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- może wiecie jak wygląda szyjka macicy, ok.5-6 dni po owulacji. Kiedyś słyszałam, że musi być wysoko, a moja jest naprawdę nisko. Zastanawiam się czy to już jest konkretny argument za tym, że w tym miesiącu nici z dzidzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Słońca moje przepraszam, że tak rzadko się pojawiam, ale wiadomo - mąż wrócił na tydzień więc trza się radować
![]() A tak na marginesie na zaś jakbyście szukały spisuje normy dla kobiet w ciąży: I trymestr: 0,33 - 4,59 II trymestr: 0,35 - 4,10 III trymestr: 0,21 - 3,15 A o szyjce macicy nic mi nie wiadomo blond11, ale myślę że nie ma co się tym sugerować jak napisała abnitka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wypowiem się na temat TSH - nie patrz na normy. Kobiety w okresie rozrodczym powinny mieć TSH maksymalnie 2. A najlepiej do 1,5. Moim zdaniem powinnaś iść z tym do endorynologa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.