![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() odlewy gipsowe
szukałam w empiku w sklepach kioskach gazet w których mozna zamawiać formy na odlewy gipsowe ale nic nie znalazłam na necie też nic , może któraś z was zna jakąś stronke na której jeszcze nie szukałam lub gdzie mozna kupić taką gazete z góry dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: odlewy gipsowe
zadzwon pod nrtel-(075)7225979 i popros o adres stronki internetowej jest to firma w Lubaniu zajmujaca sie wysylaniem foremek,tylko dzwon pozno,bo wczesniej sie wlancza faks,ja dzwonie po 21.00 nazywa sie to KREATYWNE HOBBY
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Witaj !
Widziałam takie foremki na Allegro. Było około 30 wzorów. Zobacz może właśnie o to Ci chodzi. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
możesz też użyć foremek do piasku. może masz jakieś dziecko w pobliżu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo, może się przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie masz tego adresu stronki może?
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2014-12-03 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pozdrawiam ![]() Edytowane przez katasiaczek Czas edycji: 2008-07-30 o 07:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Fajna ta stronka sklepu z różnymi akcesoriami na gipsowe foremki,farby do malowania na szkle itp.Kiedyś moja sąsiadka dorabiała chałupniczo robiąc odlewy z gipsu:gwiazdorki, aniołki, świeczniki, zawieszki na choinke itp. Miałyśmy z mamą niezła zabawę malując je farbkami. Nasz dom w każde święta zdobią własnoręcznie pomalowane ozdoby.
W sklepie są one dość drogie , a nie zawsze ładne. Może mnie kiedyś natchnie i sama będę robić takie cudeńka??? Musze obgadać to z przyjaciółką. Chciałyśmy zapisać się na jakieś warsztzty manualne, ale może poeksperymentujemy same w domu... dzięki za podrzucenie dobrego pomysłu na dłuuugie zimowe wieczory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
tylko koleżanka radziła uzywać gipsu dentystycznego
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dorzucę jeszcze jedną fajną stronkę:wejdź w artykuły artystyczne, na stronie:www.novumgrom.pl.Naprawdę jest co wybrać!
![]()
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Polecam te formy, które kosztują od 10 do 15 zł. http://kreatywnehobby.com/of_od.php
Nie warto przepłacac i kupowac droższych, naprawdę. Do odlewów doradzam zwykły gips budowalany, jest stosunkowo tani i wydajny. Próbowałam róznych rodzajów i ten własnie podchodził mi najlepiej. A jeśli pojawiają się po wymieszaniu bąbelki, wysatrczy podmuchać i znikają. Do malowania najlepsze są farby akrylowe, plakatowe zostawiaja 'mączny' osad, nie wiem jak z lakierowaniem ich, nie próbowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
również polecam tą stronę sama zamówiłam i jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja kupuję formy w zwykłym plastycznym. Nie sa drogie, a odpadają koszty przesyłki
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
mam proozzycje by powymienic sie figurkami. ja mam anioły. moge przesslac dowolna ich ilosc za taka sama innych.
jesli jst ktoss z okolic katowic moge sie rowniez wymienic formami, nie bedzziemy mussialy kupowac a bedzie wiecej zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
A ja swego czasu szukając informacji, znalazłam taką stronkę: http://odlewygipsowe.net.pl/ , można tam znależć informacje jak zrobić odlewy, niestety tylko niektóre porady są bezpłatne, inne są zawarte w poradniku: http://odlewygipsowe.net.pl/odlewy-p...-po-kroku.html
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio robilam odlewy w foremkach do piasku. wychodzi tak ssmo dobze jak z drogich form
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Znam tą firmę z Lubania, bo sama pochodzę z tej miejscowości i kupowałam wiele razy te foremki. Bawiłam się w te odlewy z moimi uczniami i można powiedzieć, że mam jakieś tam doświadczenie w tej dziedzinie.
Jeśli chodzi o malowanie farbami, to rzeczywiście trzeba mieć dobrą rękę i odpowiednie farby. Ja malowałam plakatowymi, ale dość grubo malowałam, czasami pokrywałam dwa razy. Ładnie wychodziły np. szopki pomalowane takimi farbkami metalicznymi, ale nie pamiętam firmy. Próbowałam później pokrywać niektóre lakierem, ale efekt był mierny. Malowałam także złotolem w sprayu i nawet ładnie wyszło sama wieszam na swojej choince takie złote ozdoby. Bardzo fajnie wychodziły także szopki i Maryjka pomalowane bejcą. Co do gipsu, to mogę powiedzieć, że dentystyczny jest kruchy, chociaż szybko schnie. Ja używałam budowlanego. Figurki byłu mocniejsze. To chyba tyle uwag amatorki gipsowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
kryptoreklama.
co do porownan to cena raczej tez nieporownalna |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny! Mam już gips, foremki (czekam aż wyschnie), farby też, ale czym nadać połysk? możecie polecić jakiś lakier?
chciałabym zacząć też sprzedawać figurki. Czy mogę pójść z nimi do galerii i sprzedać? Czy musze spisać jakąś umowę (jeśli tak to jaką)? byłaby wdzięczna za wszelkie informacje. Dodam, że mieszkam w Poznaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
kupiłam formę do odlewów do serwetników i szczerze powiedziawszy nie wiem jak się do tego zabrać.. któraś w Was ma może jakiś patent? bo to dziwna forma jest, taka składana...
![]()
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
witajcie, potrzebuję zakupić formę do odlewów Dzieciątko w żłobie; czy ktoś wie gdzie jest dostępna w sprzedaży???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
a na czym konkretnie Ci zalezy?jakie chcasz zrobic odlewy-czego? bo moze mog bym Ci pomuc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
W tym roku to już nie kupisz ale może na następny. Dzieciątko w żłóbeczku można kupić w jakimś sklepie w Lublinie. Jest to sklep religijny. Formy silikonowe przywożone z Włoch. Małe dzieciąteczko na takim kamiennym żłobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Formy do odlewów gipsowych kupiłam na stronie www.papierA4.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Podbijam
![]() Poszukuję foremek w kształcie aniołków 3D, może ktoś wie gdzie mogę takie dostać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
proszę bardzo o to link http://www.szal-art.pl/formy-do-odle.../spiacy-aniol/
mam nadzieje, że o takie chodzi ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Dziękuję za link, fajne są te aniołki, ale bardziej chodziło mi o mniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Znalazłam też sklep z tymi formami we Wrocławiu, jest trochę drożej niż w sklepie w Lubaniu ale jeśli ktoś akurat tu mieszka to nie ma sensu zamawiać, chyba że chodzi o większą ilość, to rzeczywiście różnica .... robi różnicę
![]() http://www.telpen.wroclaw.pl/formy1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Hej, ja zamówiłam gotowe odlewy na allegro wielkanocne. Chciałam zapytać doświadczonych koleżanek jakimi farbami je malować? Iczym je później lakierować???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.