Patrzy głęboko w oczy,a potem ucieka wzrokiem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 07:10   #1
judyta2461
Raczkowanie

Exclamation

Patrzy głęboko w oczy,a potem ucieka wzrokiem

Zakochałam się w pewnym chłopaku ze szkoły.Ja mam 18 lat,on 17.Zaczęłam się na niego patrzyć,on z początku tego nie widział,ale zauważyłam,że powiedzieli mu o tym jego koledzy.Przez 2-3 dni spoglądał na mnie.Po tym czasie zaczęłam patrzeć mu głęboko w oczy,a on gdy był sam odwzajemniał to.Ale ani z mojej strony ani z jego nie było przy tym uśmiechu.Przy kolegach mnie ignorował,zazwyczaj stał do mnie tyłem.Po jakiś 2-3 tygodniach intensywnego patrzenia sobie w oczy,on nagle zaczął mnie unikać tzn. nie omija mnie szerokim łukiem,bo pod tym względem zachowuje się normalnie,ale wyraźnie ucieka ode mnie wzrokiem,to trwa już jakieś 2 tygodnie.Jak jego koledzy mnie widzą,to śmieją się i mówią do siebie coś w stylu "to znowu ona",w tym negatywnym sensie,ale zachowują się tak tylko jak jego nie ma.Bardzo mi na nim zależy,ale nie zagaduję,bo jestem bardzo nieśmiała i nie chcę się ośmieszyć.Dlaczego on się tak zachowuje?Jest nieśmiały czy mu się nie podobam?
judyta2461 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 07:53   #2
Krakau
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Krakau
Dot.: Patrzy głęboko w oczy,a potem ucieka wzrokiem

Cytat:
Napisane przez judyta2461 Pokaż wiadomość
Zakochałam się w pewnym chłopaku ze szkoły.Ja mam 18 lat,on 17.Zaczęłam się na niego patrzyć,on z początku tego nie widział,ale zauważyłam,że powiedzieli mu o tym jego koledzy.Przez 2-3 dni spoglądał na mnie.Po tym czasie zaczęłam patrzeć mu głęboko w oczy,a on gdy był sam odwzajemniał to.Ale ani z mojej strony ani z jego nie było przy tym uśmiechu.Przy kolegach mnie ignorował,zazwyczaj stał do mnie tyłem.Po jakiś 2-3 tygodniach intensywnego patrzenia sobie w oczy,on nagle zaczął mnie unikać tzn. nie omija mnie szerokim łukiem,bo pod tym względem zachowuje się normalnie,ale wyraźnie ucieka ode mnie wzrokiem,to trwa już jakieś 2 tygodnie.Jak jego koledzy mnie widzą,to śmieją się i mówią do siebie coś w stylu "to znowu ona",w tym negatywnym sensie,ale zachowują się tak tylko jak jego nie ma.Bardzo mi na nim zależy,ale nie zagaduję,bo jestem bardzo nieśmiała i nie chcę się ośmieszyć.Dlaczego on się tak zachowuje?Jest nieśmiały czy mu się nie podobam?
Nie jest Tobą zainteresowany, a wręcz wstydzi się, bo z Twojego powodu staje się pośmiewiskiem kolegów.

Poza tym, nigdy nie zrozumiem, jak niektóre dziewczyny mogą ,,zakochać się" w osobie, której nawet nie znają.

Poznań miasto doznań <33

Edytowane przez Krakau
Czas edycji: 2013-05-15 o 07:54
Krakau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 07:56   #3
judyta2461
Raczkowanie

To skoro tak,to niby dlaczego przez kilka tygodni patrzył mi głęboko w oczy?
judyta2461 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 07:59   #4
mary_poppins
sissy that walk

A masz buzię, żeby zagadać? Zauroczyłaś się (nie zakochałaś!) w chłopaku, z którym Cię łączy to, że na siebie patrzycie? Zagadaj do niego, jak się boisz na żywo to napisz SMS albo wiadomość na facebooku. Patrząc na niego i analizując długość jego spojrzenia i prędkość odwracania wzroku zdziałasz tylko tyle, że się bez sensu nakręcisz. Spróbuj go poznać - może wzdychasz do kompletnego kretyna? Tego nie wiesz, ale wypadałoby jak najszybciej się dowiedzieć. Albo pociągniecie rozmowę i się poznacie, albo okaże się, że chłopak kompletnie nie jest zainteresowany - nic nie stracisz, a będziesz miała jasność. To gapienie się nic nie daje, tylko niepokoi otoczenie

Cytat:
Bo pewnie oczekiwał jakiejś reakcji? To Ty chcesz go poznać, nie gap się na niego miesiącami tylko zagadaj w końcu. Jakbym przez kilka tygodni łapała z kimś kontakt wzrokowy, a on wciaż tylko by się na mnie lampił, to bym się zaczęła go bać.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-05-15 o 08:00
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 08:01   #5
wampir
Zakorzenienie

Ty widzisz to jako "głębokie spojrzenie". A może on czuł się molestowany Twoim spojrzeniem

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 08:21   #6
charsi
Zadomowienie

Według mnie po prostu nie jest już zainteresowany, a w dodatku stawiasz go w niezręcznej sytuacji przed kolegami.

Cytat:
Bardzo mi na nim zależy,ale nie zagaduję,bo jestem bardzo nieśmiała i nie chcę się ośmieszyć.

Możesz do niego zagadać (nie musi być na żywo) albo gapić się na niego do końca roku, co prawdopodobnie spowoduje, że zacznie uciekać z krzykiem za każdym kiedy poczuje Twój przeszywający głęboki wzrok. Mary ma rację, nawet jeśli na początku go zaciekawiłaś to teraz pewnie dla niego jest już to co najmniej dziwne. W końcu nie macie po 13 lat.
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 10:37   #7
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krakau Pokaż wiadomość
Nie jest Tobą zainteresowany, a wręcz wstydzi się, bo z Twojego powodu staje się pośmiewiskiem kolegów.

Poza tym, nigdy nie zrozumiem, jak niektóre dziewczyny mogą ,,zakochać się" w osobie, której nawet nie znają.
I dziekuje za uwagę ))

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 15:00   #8
kalincia
BAN stały

Cytat:
Dla jaj? Przecież to dzieciak, koledzy go podpuścili, jak już mu ciebie pokazali i tyle.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 15:28   #9
just_me
Zadomowienie

samo patrzenie w oczy nic nie znaczy. A poza tym po kilku tygodniach takeigo patrzenia w oczy i zero zagadania z Twojej strony albo nawet zero uśmiechu...no to wybacz, ale ja bym pomyslala ze jestes dziwna? Bo tak sie tylko gapisz, ani sie usmiechniesz, ani nie zagadasz... No napawde bym pomyslala ze jestes dziwna. WIec moze i oni tez tak mysla?
uzależnianie się od nich jest... głupotą."

co Cię ujęło/ujmuje w TŻ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112
just_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 15:34   #10
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam się, szczególnie z tą drugą częścią wypowiedzi. Po prostu mu głupio po tym przed kolegami.

Cytat:
A ja doskonale to rozumiem. Miałam w życiu tak, ze dwa razy zakochałam isę w tej samej osobie. Te dwa razy dzieliły cztery lata... Pierwszym razem go zobaczyłam z jakąś dziewczyną i postanowiłam dać sobie spokój i zapomnieć (udało mi się całkowicie zapomnieć). Ale jak znów go zobaczyłam przypadkiem to znów się zakochałam, a po jakimś czasie sobie nawet przypomniałam co było wcześniej...
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 18:01   #11
Krakau
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Krakau

Cytat:
Ponieważ to sobie wmówiłaś. To działa na zasadzie - wierzysz w coś tak mocno, że w końcu wydaje Ci się, że to prawda.

Figula94, a może było to po prostu mocne zauroczenie? Mała różnica, ale jednak istotna.

Poznań miasto doznań <33

Edytowane przez Krakau
Czas edycji: 2013-05-15 o 18:02
Krakau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 17:30   #12
Figula94
Zadomowienie

Figula94, a może było to po prostu mocne zauroczenie? Mała różnica, ale jednak istotna. [/QUOTE]

W sumie racja, to chyba jednak było zauroczenie. Jednak takie historie rzadko się zdarzają...
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 18:02   #13
tambourinist
Rozeznanie

Większość chłopaków w tym wieku to dzieci, dziewczyny dorastają trochę wcześniej. To wyjaśnia chamowate i prymitywne zachowanie jego kolegów. A chłopaka olej, kiedyś znajdziesz takiego, co do którego nie będziesz miała wątpliwości, że mu się podobasz.

Edytowane przez tambourinist
Czas edycji: 2013-05-16 o 18:04
tambourinist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości