|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
2 suknie ślubne.
Witajcie, czy któraś z Was ma może 2 suknie ślubne na swój Wielki Dzień?
Ja mam 2 jedna z trenem, drugą bardzo skromną i prostą i teraz problem jak to ogarnąć kiedy się przebrać? Może któraś z Was też ma taką sytuację i zechciałaby się podzielić swoimi planami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: 2 suknie ślubne.
jak dla mnie kompletna głupota mieć dwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
szkoda kasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trochę kultury! Autorka nie pyta o wasze zdanie czy jedną czy dwie suknie a zadała konkretne pytanie.
Jeśli kogoś stać cię na takie rozwiązanie i nie szkoda jej się przebierać z jednej w drugą to dlaczego miałaby sobie nie kupić? Mi byłoby szkoda kasy i zdejmowania wymarzonej sukni ![]() manufakturapiekna chyba najlepszy moment to północ ![]() Tu masz zdjęcia ze ślubu i wesela na którym dziewczyna tez się przebierała : Z tego co widze na bl;ogu fotografa na sesji plenerowej tez miała dwie suknie Edytowane przez takaya Czas edycji: 2013-05-16 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje dziewczyny za Wasze zdanie, chociaz nie o to Was prosilam
![]() Za 2 suknie zaplacilam mniej niz nie jedna PM za 1, baaa nawet mniej niz moj TŻ za garnitur! ![]() Suknie sa w innym stylu, jedna to prosciutka greczynka, druga zdobiona z trenem w duchu zlotych lat Hollywood. Zamiar byl taki, ze decyduje sie na jedna, ale im blizej tym decyzja trudniejsza gdyz obie baaardzo mi sie podobaja stad pomysl zalozenia 2. Chyba przebiore sie zaraz po 1 tancu, wydaje mi sie ze tak bedzie najwygodniej - Zabawa weselna z trenem moze byc utrudniona... P.S. Nie uważam się za głupią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę że kwestie finansowe tutaj nie mają znaczenia bo nikomu nic do tego czy komuś innemu szkoda kasy czy nie, mi raczej chodziło o to, czy nie szkoda Ci się zdejmować jednej sukni, bo w dniu ślubu zazwyczaj kobieta ubiera tę wymarzoną ![]() ![]() ![]() Ja jestem zdania że przed oczepinami to za późno, 24 to już późna godzina, Państwo Młodzi całe wesele są zabiegani, rozmawiają z każdym, dotrzymują towarzystwa. Zazwyczaj kończy się to niesamowitym zmęczeniem, myślę że lepiej to zrobić wcześniej, po kilku kluczowych momentach, a jeszcze przed rozpoczęciem wieczornej zabawy. Poza tym jeżeli już ma dwie sukienki to niech widzą wszyscy, zanim część się rozejdzie :P Pokaż te suknie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Niestety mam wlasnego zdjecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
poprosimy tutaj o linki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że opcja przebrania się po pierwszym tańcu jest dobra. Skoro ta druga suknia ma tren to faktycznie może trochę przeszkadzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
należałoby znać różnicę pomiedzy stwierdzeniem "to jest głupota", a "jesteś głupia", bo tego drugiego nikt nie napisał, droga autorko
inna rzecz, że rozmowy zazwyczaj ewoluują i dopóki ktoś naprawdę nie zostanie obrażony wulgaryzmami, nie ma co się dopatrywać dziury w całym kiedy się przebrać? możesz zaplanować, że przebierzesz się na początku, np. po 1 tańcu, ale będziesz sie na tyle dobrze czuła w pierwszej, że postanowisz zrobić to później, albo wcale ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze co przychodzi mi do głowy to dwie opcje:
1) do Kościoła ubrać tę z trenem, na sali weselnej przebrać się w skromniejszą 2) do Kościoła i na salę ubrać się w tę z trenem a po oczepinach przebrać się w skromniejszą
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Jeśli chcesz, to według mnie możesz włożyć inną suknię na poprawiny następnego dnia. Ale w dniu ślubu ja bym wolała przechodzić w jednej (:
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, macie racje zaloze ta z trenem i kiedy bede czula ze jest mi nie wygodnie zmienie na skromniejsza.
Co do poprawin to nie mam jeszcze sukni, w sklepach kompletnie nic mi nie wpadlo w oko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
też nie wyobrażam sobie zmieniać tą piękną ślubną którą raz w życiu się zakłada
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ja też mam dwie sukienki jedna do kościoła, jedwabna z długim trenem + welon 100/80 cm obszyty koralikami, druga z tiulu i gorset koronkowy do tego hiszpański welon, tez mam problem kiedy mam sie przebrać bo halka z tyłu tez jest przedłużona i nie mam tego jak podpiąć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.