|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
HACCP i inne ISO - POMOCY! :)
Hej dziewczyny!
Studiuję żywnościowy kierunek i słyszałam, że warto zrobić sobie w takim wypadku szkolenie z zakresu HACCP. Poszukałam i w ofercie jednej firmy szkoleniowej (chyba nie ważne jakiej?) znalazłam takie szkolenia: 1. Zasady GHP/GMP oraz System HACCP (minimum sanitarne, wymagane przez Sanepid) 2. Dokumentowanie i wdrażanie Systemu HACCP 3. Audytor wewnętrzny Systemu HACCP 4. Pełnomocnik ds. Systemu HACCP I tutaj moje pierwsze pytanie: czym różni się audytor od pełnomocnika i które z nich lepiej zrobić albo czy trzeba najpierw zrobić jedno by móc zrobić drugie? Oprócz tego, w tej firmie są też odrębne szkolenia z ISO 9001 i ISO 22000. Tutaj moje drugie pytanie: podobno te normy mieszczą się w szkoleniu z HACCP - to prawda czy warto te szkolenia zrobić osobno? Tutaj sytuacja z audytorem i pełnomocnikiem wygląda tak samo jak punkt wyżej. Doradźcie coś bo jestem już w tym pogubiona. ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: HACCP i inne ISO - POMOCY! :)
Audytor weryfikuje system zarządzania a pełnomocnik go wdraża i dopieszcza tak w dużym skrócie
![]() Zrób sobie audytora hacccp, ISO 22000, IFS/BRC i ISO 9001.... Czy to coś daje... wiedzę i tyle. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Najpierw trzeba zrobic sobie pelnomocnika a dopiero pozniej mozesz zrobic audytora. Ja w przyszlym roku zdaje na asystenta najpierw,pozniej pelnomocnika a pozniej na audytora.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu poszukałabym raczej jakiegoś szkolenia z BRC bo w nim zawiera się HACCP, a to jest teraz dość popularne.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.