|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nowy kierunek na UP Wrocław!!
Cześć, mam pytanie co sądzicie o nowym kierunku na UP Wrocław o nazwie Żywienie Człowieka. Trwa on 3,5 roku i dostaje się tytuł inżyniera. Jakie później można wybrać studia magisterskie, gdyż w żadnej innej uczelni nie ma takiego kierunku, a jedynie technologia żywności i żywienie człowieka, który jest również na UP. Czy jest to dietetyka, tylko, że z tytułem inżyniera? Proszę o opinie, nie ukrywam, że jestem ciekawa i myślę nad pójściem tam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy kierunek na UP Wrocław!!
Nikt jeszcze nie wie dokładnie co tam będzie, nawet panie w dziekanacie (bo sama o to pytałam). Także jako że jest to nowy kierunek dopiero od tego roku to jakiś opinii o kierunku nie dostaniesz
![]() Ja studiuję na technologii żywności i podejrzewam że pierwszy rok będzie podobny, a potem mają wejść jakieś nowe przedmioty. Ten kierunek narazie będzie się kończył tytułem inżyniera a studia magisterskie można będzie kontynuować na technologii żywności i żywieniu człowieka ![]() Edytowane przez meoww Czas edycji: 2013-06-04 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Też jestem z technologii żywnosci i tez interesowałam sie tym nowo otwieranym kierunkiem, gdyż my technoloodzy od 2007 roku nie mamy uprawnien do otwierania gabinetu i działania na własną rękę. Chociaz znam nie jednego 'dietetyka', ktory wiedze ma, a studiow nie skonczył i działa w tym kierunku.
Wracajac do tematu - podobno inzynierowie z zywienia człowieka tez nie beda mieli takich uprawninen (jedynie praca gdzies tam pod kims, w placówce). Niby na stronie mydlą oczy, ze mozna otworzyc wlasna działalnosc, ale czy, nam technologom tez tak nie mydlili? Dopiero po głębszych informacjach w ministerstwie okazało sie jakie są realia. Tylko dziwne, bo prawo nie działa wstecz, a my idąc na studia (mój rocznik) jeszcze żył w przekonaniu, ze bedziemy mogli otworzyc gabinety, prawo weszlo dopiero ciut pózniej.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A gdzie można poczytać o tych uprawnieniach ? Bo szukałam tego i nic takiego nie znalazłam.
Bo moim planem była właśnie praca w jakimś gabinecie czy coś takiego i się teraz zmartwiłam co z tym dalej robić. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
jak to jest z tym kontynuowaniem studiów? po tym nowym kierunku 'żywie człowieka' na 100% będę mogła robić mgr z technologii żywności i żywienia? i dochodzi jeszcze kwestia tego czy będzie to możliwe nie tylko we Wrocławiu ale tez na innych uczelniach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale na innych podejrzewam też, tylko kwestia różnic programowych, ale na kierunkach o żywieniu nie powinno byc problemów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
hej, czy żywienie człowieka to to samo, co dietetyka czy zupełnie coś innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Również chciałabym trochę więcej dowiedzieć się na temat tego kierunku. Czy są tu jacyś studenci, którzy mieli do czynienia z tym kierunkiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
czy któraś z was wybiera się na ten kierunek?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
jestemkot
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=702318 To wątek dotyczący UP we Wrocławiu i są też osoby, które wybierają się na ten kierunek. Na pewno nie jest to to samo co dietetyka - różnica jest taka, że po żywieniu człowieka nie ma się uprawnień dietetyka,czyli do założenia gabinetu i udzielania porad w tym zakresie też nie. Tu: http://wnoz.up.wroc.pl/wnoz/studia/program.html do ściągnięcia plan studiów, w nim są wszystkie przedmioty z liczbą godzin na całe 3,5 roku,można zobaczyć z czym ma się do czynienia;-) _________________________ _________________________ ___________________ Zapraszam do wątku zbiorczego podanego przez imposing (pierwszy link) ![]() viva91 Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2014-08-13 o 21:26 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.