Polskie morze - gdzie można dużo pozwiedzać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 14:19   #1
redroses
Zakorzenienie

Polskie morze - gdzie można dużo pozwiedzać?

W tym roku wybieram się nad ukochane morze

Mam do Was pytanie / prośbę.
Zależy mi na miejscu w miarę spokojnym, ale na takim w którym można pozwiedzać, pooglądać ciekawe miejsca (np jakieś parki krajobrazowe, ciekawą roślinność, zwierzęta)
Miejscowości takie jak Kołobrzeg, Sopot, Gdańsk - jak dla mnie odpadają, bo są za duże, zbyt dużo ludzi, tłok...
Zastanawiałam się nad Jastarnią, Juratą, Rozewiem, Rewalem, Ustroniem Morskim - ktoś był i może napisać jakieś opinie?

A może macie jakieś pensjonaty w których można się zatrzymać? Chodzi mi o te które oferują wyzywienie
redroses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 15:50   #2
redroses
Zakorzenienie

Dot.: Polskie morze - gdzie można dużo pozwiedzać?

Ustronie odpada, już poczytałam o Ustroniu i nie przekonały mnie opinie.
Jadę we wrzesniu, na początku września także będzie już mniej ludzi.
Zależy mi na typowo nadmorskiej miejscowości, nie szukam domków. Szukamy pensjonatów, oferujących wyżywienie (jedzie z nami babcia, więc gotowanie codziennie i jadanie w knajpach odpada)
Zależy nam też aby do morza było blisko, także ze względu na babcie, najlepiej pokoje z widokiem na morze, byłam w wielu nadmorskich miejscowościach (Grzybvowo, Mrzeżyno, Władysławowo, Kołobrzeg) <- z tym, że nie wiele pamiętam bo było to dość dawno temu niestety
Ostatnimi czasy bywałam w Darłówku, kilka razy pod rząd, w sezonie ludzi sporo, ale we wrzesniu już tak jak lubie ludzi dośc mało Ale nie było tam nic ciekawego...
Rowy - super! fajne klify, wybrzeże, było gdzie spacerować, Park Narodowy.
Odpada Sopot, Gdynia, Kołobrzeg i wszystkie te typowo duże miejscowości, bo tam czy sierpień czy wrzesień zawsze dużo ludzi, mało lasów, hałas.
Szukam w internecie, jest sporo ofert, dość ciekawych, ale chciałam zapytać, bo może ktoś ma jakieś fajne sprawdzone miejsce, a zawsze lepiej jechać w miejsce sprawdzone już przez kogoś
Stary 2013-06-21, 14:54   #3
kasia8008
BAN stały

Jak nie wiesz co możesz zwiedzić, to polecam Ci zainstalować aplikację welcome2poland. Ja ją doceniłam podczas tegorocznej czerwcówki
kasia8008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 19:03   #4
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubbergirl Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię okolice Świnoujścia/Międzyzdrojów. Idealne miejsce dla osób, które nie tylko chcą leżeć plackiem na plaży, ale też np. pojeździć na rowerze, bo są super traski po wyspie i do Niemiec

A w tym roku jedziemy "rodzinnie" do Darłówka. Na bogato, bo do apartamentowca (KLIK). Już mamy sprawdzone atrakcje w okolicy i też wygląda to dobrze. Ogólnie okolice Darłowa też są bardzo ładne i nie mają nic wspólnego z zadeptanymi przez turystów Łebą czy Mielnem, których po prostu nie cierpię
W Darłówku polecam pensjonat tadeusz, 50 metrow do morza, sniadania i kolacje w formie szwedzkiego stołu, w **** hotelu, w tym hotelu także dostęp do basenu, jacuzzi - ogólnie super ! Serdecznie polecam, jezdziłam tam przez 4 lata
Stary 2013-06-26, 19:06   #5
Werka25
Przyczajenie

Zdecydowanie polecam Rewal.Możesz nawet kawałek deptaka z zejsciem na plaże i wielorybkami podglądnąć na kamerce inetrnetowej na żywo.Świetna sprawa,zapewniam.
Rewal jest uroczy i jest co zwiedzać,mają tam piękną alejkę zakochanych,gdzie znajdują się znane postaci z lektur
Jest też aleja róż,gdzie rośnie pełno tych kwiatków
Można plażą lub wydmą wśród roślinności przejść do Trzęsacza gdzie zwiedzić można ruiny kościoła.Lub w stronę Niechorza do latarni morskiej.Naprawdę piękne widoki.I wszystkie te miejscowości znajdziesz na kamerce internet.
W rewalu pewnie znajdzie się coś blisko morza wraz z wyżywieniem,ja mieszkałam na kwaterze a jedliśmy pyszne obiadki w dobrej cenie w pensjonacie Orka,
Wcale aż tak bardzo nie jest zaludniony Rewal,my byliśmy w tamtym roku pod koniec sierpnia i było super.
W razie pytań pisz,odpowiem

Edytowane przez Werka25
Czas edycji: 2013-06-26 o 19:08
Werka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 20:14   #6
redroses
Zakorzenienie

Zdecydowaliśmy się na Agawę w Mrzeżynie, byłam tam ładnych kilka lat temu, warunki nie są luksusowe, ale i nie spartańskie. Jedzonko dobre - dzieki temu że nie jest bardzo drogo wybieramy się na dwa tygodnie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości