|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Polskie morze - gdzie można dużo pozwiedzać?
W tym roku wybieram się nad ukochane morze
![]() Mam do Was pytanie / prośbę. Zależy mi na miejscu w miarę spokojnym, ale na takim w którym można pozwiedzać, pooglądać ciekawe miejsca (np jakieś parki krajobrazowe, ciekawą roślinność, zwierzęta) Miejscowości takie jak Kołobrzeg, Sopot, Gdańsk - jak dla mnie odpadają, bo są za duże, zbyt dużo ludzi, tłok... Zastanawiałam się nad Jastarnią, Juratą, Rozewiem, Rewalem, Ustroniem Morskim - ktoś był i może napisać jakieś opinie? A może macie jakieś pensjonaty w których można się zatrzymać? Chodzi mi o te które oferują wyzywienie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Polskie morze - gdzie można dużo pozwiedzać?
Ustronie odpada, już poczytałam o Ustroniu i nie przekonały mnie opinie.
Jadę we wrzesniu, na początku września także będzie już mniej ludzi. Zależy mi na typowo nadmorskiej miejscowości, nie szukam domków. Szukamy pensjonatów, oferujących wyżywienie (jedzie z nami babcia, więc gotowanie codziennie i jadanie w knajpach odpada) Zależy nam też aby do morza było blisko, także ze względu na babcie, najlepiej pokoje z widokiem na morze, byłam w wielu nadmorskich miejscowościach (Grzybvowo, Mrzeżyno, Władysławowo, Kołobrzeg) <- z tym, że nie wiele pamiętam bo było to dość dawno temu niestety Ostatnimi czasy bywałam w Darłówku, kilka razy pod rząd, w sezonie ludzi sporo, ale we wrzesniu już tak jak lubie ludzi dośc mało Ale nie było tam nic ciekawego...Rowy - super! fajne klify, wybrzeże, było gdzie spacerować, Park Narodowy. Odpada Sopot, Gdynia, Kołobrzeg i wszystkie te typowo duże miejscowości, bo tam czy sierpień czy wrzesień zawsze dużo ludzi, mało lasów, hałas. Szukam w internecie, jest sporo ofert, dość ciekawych, ale chciałam zapytać, bo może ktoś ma jakieś fajne sprawdzone miejsce, a zawsze lepiej jechać w miejsce sprawdzone już przez kogoś
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Jak nie wiesz co możesz zwiedzić, to polecam Ci zainstalować aplikację welcome2poland. Ja ją doceniłam podczas tegorocznej czerwcówki
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Zdecydowanie polecam Rewal.Możesz nawet kawałek deptaka z zejsciem na plaże i wielorybkami podglądnąć na kamerce inetrnetowej na żywo.Świetna sprawa,zapewniam.
Rewal jest uroczy i jest co zwiedzać,mają tam piękną alejkę zakochanych,gdzie znajdują się znane postaci z lektur Jest też aleja róż,gdzie rośnie pełno tych kwiatków Można plażą lub wydmą wśród roślinności przejść do Trzęsacza gdzie zwiedzić można ruiny kościoła.Lub w stronę Niechorza do latarni morskiej.Naprawdę piękne widoki.I wszystkie te miejscowości znajdziesz na kamerce internet. W rewalu pewnie znajdzie się coś blisko morza wraz z wyżywieniem,ja mieszkałam na kwaterze a jedliśmy pyszne obiadki w dobrej cenie w pensjonacie Orka, Wcale aż tak bardzo nie jest zaludniony Rewal,my byliśmy w tamtym roku pod koniec sierpnia i było super. W razie pytań pisz,odpowiem Edytowane przez Werka25 Czas edycji: 2013-06-26 o 19:08 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowaliśmy się na Agawę w Mrzeżynie, byłam tam ładnych kilka lat temu, warunki nie są luksusowe, ale i nie spartańskie. Jedzonko dobre - dzieki temu że nie jest bardzo drogo wybieramy się na dwa tygodnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.