|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
grube i brzydkie skórki, pomocy.
Jak widać w temacie moim odwiecznym problemem są brzydkie i gruba skórki na paznokciach, wyglądają ohydnie. Macie może sprawdzone sposoby? Przepraszam jeżeli powtarzam temat, ale nie mogłam nigdzie znaleźć. Jeżeli macie coś to odeślijcie mnie pod link, a jeżeli nie to proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: grube i brzydkie skórki, pomocy.
Jeśli nie masz w tym doświadczenia polecałabym odwiedzić dobrą kosmetyczkę, która szybko upora się z problemem
![]() Doradzi również jak dbać o paznokcie, a tym samym o Twoją zmorę czyli skórki
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Ja tez miałam problem ze skórkami- zadziory do krwi. Pomógł przeparat do usuwania skórek (kupiłam w hurtowni EuroFashion za 11 pln) i smarowanie masełkiem shea. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak kosmetyczka je usunie to łatwiej będzie nad nimi zapanować, osobiście polecam domowy sposób na usunięcie zadziorków: podczas kąpieli pod bieżącą wodę wsadzić rękę i szorować skórki przez 30 s - sposób może wydawać się drastyczny ale gwarantuję, niesamowity efekt bez bólu
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Moje teraz wyglądaja tak: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1370798422 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stosuję tą metodę i nie mam obiekcji, ale nie każdemu musi pomóc |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
kosmetyczka może przy okazji doradzi jak możesz dbać o paznokcie, poleci jakieś odpowiednie kosmetyki ;>
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
dobra stylistka 'wyszlifuje' Ci frezarka skorki, za pomoca frezu ktory wyglada jak hmm pumeks, sa to frezy piaskowce
i usunie zadziorki ale jednorazowy zabieg nie zniweluje narosnietej skory na wale, mysle ze musisz sama zaczac mocno nawilzac :maslo shea, kapiele w oliwie(google )
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Też miałam kiedyś brzydkie skórki, ale jak zaczełam malowac paznokcie, to zabrałam się też za skórki - odsuwam regularnie drewnianym patyczkiem i smaruję kremami i olejkami - aż sama się zdziwiłam, że to wystarczy
nic nie wycinam, a zadziorki mam baardzo rzadko, tylko jak nie mam czasu, żeby się bawić w smarowanie. Dobrze jest mieć kremy i olejki rozmieszczone w strategicznych miejscach - na biurku, przy łóżku, w torebce, żeby w wolnej chwili (np. przed snem, czekając na autobus) po nie sięgnać. fajnie tez jak ładnie pachną - wtedy aż się chce nimi smarować ;D
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Śniegowa dobrze radzi z tym preperatem - sprawdzone !!!! Po co płacic kosmetyczne 50zł jak za 11 + wysyłka (chyba 6,5) masz wszystkorobiący preparat. Który masz i masz bo starcza na długo.
Zaleczy zadziorki, zmiękczy skórki- odsuniesz patyczkiem i po problemie
Edytowane przez agaszak Czas edycji: 2013-06-26 o 12:12 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Smarować masełka shea nie żałować!
Dzięki niemu brzydkich skórek się pozbędziemy i zadbane paznokietki zdobędziemy
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Ja na suche skórki używam oliwek Bio Line z firmy Silcare, są naprawde dobre, sa trzy dostępne zapachy i oczywiście żeby efekty były widoczne nalezy systematycznie stosować .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.