|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy w czasie kursu prawa jazdy można zrezygnować? Nowe przepisy!
Witam!
Kieruję do Was pytanie czy w czasie jazdy można zrezygnować z prawka? Mam już wyjeżdżone 5 godzin i nie daje rady i chcę zrezygnować, bo już nie wytrzymuje tam i wiem, że nie dam rady. Teraz są nowe przepisy i wydany został mi numer PKK. Czy w tym wypadku nie będzie problemem rezygnacja? Zapłaciłam również połowę kwoty i czy będzie należał mi się zwrot za niewyjeżdżone godziny? I czy bez problemu dostanę wszystkie dokumenty? Liczę na pomoc w tej sprawie, bo jestem zielona i nic nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy w czasie kursu prawa jazdy można zrezygnować? Nowe przepisy!
Uprzedzam, że nie znam się na tym od strony prawnej, chętnie się dowiem, jeśli ktoś takowe info posiada
![]() Zastanów się jednak, czy jesteś tego pewna i czy przypadkiem nie jest to odczucie po jakiejś stłuczce ![]() Nikt nie jeździ od razu idealnie ![]() Sama na początku kursu miałam ochotę zrezygnować, bo wydawało mi się, że nie dam rady, to nie dla mnie, ale odpowiednie osoby przekonały mnie do pozostania i kontynuowania jazd ![]() Weź się w garść i marsz na jazdy! ![]() ![]()
Edytowane przez hoacynka Czas edycji: 2013-06-08 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie poddawja się to dopiero poczatek później może będzie lepiej mi na samym poczatku też kiepsko szło a później coraz to lepiej i miałam stłuczke na 30 godzinie już babka mi w tył samochodu wjechała i też chciałam się poddać bo się bałam wsiąść do auto po 2 miesiącach przerwy ale mój instruktor powoli mnie do tego namawiał żebym spróbowała nic na siłe i się udało teraz jestem mu wdzięczna za to bo mam już swój wymarzony plastik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() Co do zapłaty to pewnie jakoś przeliczą Ci opłatę za godziny teorii, które odbyłaś i za jazdy, ale licz się z tym, że zwrot może nie być za duży. Niektóre szkoły obliczają jak godziny dodatkowe, inne przyjmują, że jakaś tam część kwoty jest bezzwrotna. To już zależy od tego co masz w umowie/regulaminie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rezygnuj ! Nie każdy ma dar do nauki jazdy samochodem ale każdy może to wyćwiczyć. Potrzebne są chęci i ciężka praca. Jeśli jednak poddajesz się ze strony formalnej nie ma z tym problemu. Jeśli chodzi o koszty to na pewno dostaniesz zwrot za niewykorzystane godziny ale jak to wygląda konkretnie to powinnaś mieć zapisane w umowie którą podpisałaś ze szkołą/regulaminie szkoły ![]() Edytowane przez Chiaroscuro_ Czas edycji: 2013-06-19 o 23:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.