Nowe kosmetyki Estee Lauder - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-03, 22:05   #1
Anahstasia
Zakorzenienie

Nowe kosmetyki Estee Lauder

Do kosmetycznej oferty tej firmy dołączyły nowe produkty. Pierwszym z nich jest Individualist Natural Finish Makeup, podkład o bogatej palecie kolorów w trzech tonacjach C(old), N(eutral), W(arm). Podkład, który dopasowuje się do odcienia skóry, tak, aby stworzyć jak najbardziej naturalny look. W swoich właściwościach przypomina średniopółkowy True Match L'Oreala. EL jest beztłuszczowy, niekomodogenny, przebadany i dermatologicznie, i okulistycznie.
Do podkładu Estee dorzuca korektor. Ten kosmetyk dostępny jest w czterech odcieniach: Soft pink, Light, Medium i Deep. Jest to korektor z gatunku rozświetlających. Przypominać ma Touch Eclat YSL, czy Skinlights Revlonu. Wzbogacony o technologię Photo Optic rozprasza światło, rozświetlając cerę, a usuwając tym samym wszelkie zmarszczki, zarówno te głębsze, jak i mimiczne, a także niedoskonałości cery. Pierwszy odcień - Soft Pink - przeznaczony jest dla wszystkich karnacji. Jego podstawowym zadaniem jest rozświetlenie twarzy.
Ostatni produkt to tusz Lash XL Maximum Length Mascara. Według producenta ekstremalnie wydłuża rzęsy, nawet do 50%. Pomóc ma w tym specjalna formuła ElongEX, która posiada rozciągliwe jedwabne mikro-fibry, które działają jak maluteńkie przedłużenia rzęs. Mascara dostępna jest w czterech odcieniach: Black, Brown, Charcoal, Blue.

więcej: www.esteelauder.co.uk
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-04, 07:58   #2
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra
Dot.: Nowe kosmetyki Estee Lauder

Cytat:
Napisane przez Anahstasia
Do kosmetycznej oferty tej firmy dołączyły nowe produkty. Pierwszym z nich jest Individualist Natural Finish Makeup, podkład o bogatej palecie kolorów w trzech tonacjach C(old), N(eutral), W(arm). Podkład, który dopasowuje się do odcienia skóry, tak, aby stworzyć jak najbardziej naturalny look. W swoich właściwościach przypomina średniopółkowy True Match L'Oreala. EL jest beztłuszczowy, niekomodogenny, przebadany i dermatologicznie, i okulistycznie.
Do podkładu Estee dorzuca korektor. Ten kosmetyk dostępny jest w czterech odcieniach: Soft pink, Light, Medium i Deep. Jest to korektor z gatunku rozświetlających. Przypominać ma Touch Eclat YSL, czy Skinlights Revlonu. Wzbogacony o technologię Photo Optic rozprasza światło, rozświetlając cerę, a usuwając tym samym wszelkie zmarszczki, zarówno te głębsze, jak i mimiczne, a także niedoskonałości cery. Pierwszy odcień - Soft Pink - przeznaczony jest dla wszystkich karnacji. Jego podstawowym zadaniem jest rozświetlenie twarzy.
Ostatni produkt to tusz Lash XL Maximum Length Mascara. Według producenta ekstremalnie wydłuża rzęsy, nawet do 50%. Pomóc ma w tym specjalna formuła ElongEX, która posiada rozciągliwe jedwabne mikro-fibry, które działają jak maluteńkie przedłużenia rzęs. Mascara dostępna jest w czterech odcieniach: Black, Brown, Charcoal, Blue.

więcej: www.esteelauder.co.uk
Zaciekawił mnie korektor i podkład. NIe wiesz Ano czy będą /są dostępne w Polsce i jak to wygląda cenowo?
Pozdrawiam serdecznie

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-04, 08:10   #3
Anahstasia
Zakorzenienie

Madziarrko Kosmetyki mają być dostępne w polskich Sephorach (informacja pochodząca od jednej ze sprzedawczyń). Ich ceny mają być zbliżone do cen już dostępnych podkładów, korektorów, czy mascar. I tak kolejno:

- Individualist Natural Finish Makeup; 21 funtów; 160 zł.
- Ideal Light Brush-on Illuminator; 20 funtów; 130 zł.
- Lash XL Maximum Length Mascara; 17 funtów; 115 zł.

Czy ceny będą takie rzeczywiście? Zobaczymy

Pozdrawiam!
Stary 2005-09-04, 08:20   #4
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Dziękuję za info Jak tylko się pojawią od razu wymacam, co to za cuda

Stary 2005-09-04, 08:22   #5
Anahstasia
Zakorzenienie

Ależ proszę
Ja już zdradzę, że jesienna kolekcja Estee Lauder, bogata o prześliczny puder rozświetlający, również jest godna 'wymacywania' Jak zbiorę odpowiednie zdjęcia i informacje, czy to będzie u nas dostępne, dam znać

Buziaki!
Stary 2005-09-04, 08:25   #6
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

W takim razie czekam z niecierpliwością

Stary 2005-09-04, 08:25   #7
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Ah i gratuluje awansu - Pani Moderator

Stary 2005-09-04, 08:27   #8
Anahstasia
Zakorzenienie

Dziękuję
Stary 2005-09-04, 15:28   #9
roztoczanka
Raczkowanie

Widziałam makijaż jesienny Estee Lauder i jestem pod wrażeniem palety rozświetlającej w odcieniu lekkiego różu. Naprawdę cudo Szkoda tylko, że na polski rynek oferta jesienna jest bardzo okrojona: rozświetlacz, dwa lakiery do paznokci, jedna kredka do oczu w ładnym, zresztą opalizującym brązie i dwa błyszczyki w tubce. Wkładka na testerstandzie wygląda bardzo ubogo Acha i przyszło mi do głowy, że ten makijaż bardziej wygląda na wiosenny niż na jesienny
roztoczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-04, 17:04   #10
tanzanit
Wtajemniczenie

Wszystko pieknie tylko czy to bedzei cos warte? Ja sie zawiodlam na letnich paletkach cieni
tanzanit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-04, 18:13   #11
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Tanzanit czyżbyś mówiła o tych? Bo ja też mam taki zestaw i te kolory takie blade są na powiece
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif EL.gif (10,2 KB, 22 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-04, 19:19   #12
Lolik23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziarra
Tanzanit czyżbyś mówiła o tych? Bo ja też mam taki zestaw i te kolory takie blade są na powiece
niestety,tez napalilam sie na te cienie,zakupilam i zla jestem bo dla mnie to one zadnego efektu nie daja
ale na Individualist Natural Finish Makeup juz sobie ostrze pazurki bo true match uwielbiam,jest dla mnie idealny (na stanie 3 rozne odcienie w celu mieszania )
a kolorowka EL(podklady glownie )jest dla mnie bardzo-bardzo wiec i ten pewnie nabęde
Lolik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-04, 19:23   #13
Lolik23
Raczkowanie

Cytat:
Ależ proszę
Ja już zdradzę, że jesienna kolekcja Estee Lauder, bogata o prześliczny puder rozświetlający, również jest godna 'wymacywania' Jak zbiorę odpowiednie zdjęcia i informacje, czy to będzie u nas dostępne, dam znać

Buziaki!
Ana,na mnie slowa "nowosc" i " prześliczny puder rozświetlający" dzialaja niczym kieliszek dobrego slodkiego wina,polączone ze slowem EL lub Chanel powoduja sprinterski pęd do sklepu
wiec prosze slicznie cos wiecej na ten temat
moze masz juz jakies fotki w zanadrzu?
Stary 2005-09-04, 19:26   #14
Lolik23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roztoczanka
Widziałam makijaż jesienny Estee Lauder i jestem pod wrażeniem palety rozświetlającej w odcieniu lekkiego różu. Naprawdę cudo Szkoda tylko, że na polski rynek oferta jesienna jest bardzo okrojona: rozświetlacz, dwa lakiery do paznokci, jedna kredka do oczu w ładnym, zresztą opalizującym brązie i dwa błyszczyki w tubce. Wkładka na testerstandzie wygląda bardzo ubogo Acha i przyszło mi do głowy, że ten makijaż bardziej wygląda na wiosenny niż na jesienny
Roztoczanko,co to za paleta rozswietlajaca?
nie wiem czy dobrze zrozumialam-oferta na polski rynek jest z niej okrojona?
gdzie ja macalas?
Stary 2005-09-04, 19:51   #15
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolik23
Ana,na mnie slowa "nowosc" i " prześliczny puder rozświetlający" dzialaja niczym kieliszek dobrego slodkiego wina,polączone ze slowem EL lub Chanel powoduja sprinterski pęd do sklepu
wiec prosze slicznie cos wiecej na ten temat
moze masz juz jakies fotki w zanadrzu?
Lolik, to specjalnie dla Ciebie

Ta kolekcja nazywa się Pure Illuminations. Stanowi ją gra kolorów i światła. Info mam z niemieckiej strony Estee Lauder, a jako że mój niemiecki ubogi, nie przetłumacze rzetelnie i pełnie treści opisów. Niemniej jednak... Nowy Look Estee Lauder to lśniąca paletka pastelowych odcieni przeznaczonych do oczu, ust i policzków. Odcienie są bardzo naturalne i dzięki temu jest się w stanie nimi osiągnąć makijaż nader kobiecy.

Kosmetyki:
- Pure Pops Creme EyeShadow, świetlisty cień do powiek w kremie
- ColorStones, puder rozświetlający
- Artist's Eye Pencil, konturówka do powiek
- Pure Color Crystal Lipstick/Pure Color Nail Lacquer/Pure Color Gloss, nowe odcienie
- Pure Pops Brush-on-Color, błyszczyk do ust w formie pędzelka
- wspomniana wyżej Lash XL Maximum Length Mascara

więcej: www.esteelauder.de
Stary 2005-09-04, 19:55   #16
tanzanit
Wtajemniczenie

Madziarra i Lolik dokladnie te grrrr.....na szczescie kupilam na ebay za pol ceny, no ale i tak mnie to wkurza....
Stary 2005-09-04, 19:56   #17
tanzanit
Wtajemniczenie

Za ta kosteczke juz daje sie kroic.... Wyglada pieknie!!! Mam nadzieje ze jest beznadziejna bo inaczej niestety.....ja kupie
Stary 2005-09-04, 20:07   #18
Lolik23
Raczkowanie

Cytat:
Lolik, to specjalnie dla Ciebie

Ta kolekcja nazywa się Pure Illuminations. Stanowi ją gra kolorów i światła. Info mam z niemieckiej strony Estee Lauder, a jako że mój niemiecki ubogi, nie przetłumacze rzetelnie i pełnie treści opisów. Niemniej jednak... Nowy Look Estee Lauder to lśniąca paletka pastelowych odcieni przeznaczonych do oczu, ust i policzków. Odcienie są bardzo naturalne i dzięki temu jest się w stanie nimi osiągnąć makijaż nader kobiecy.

Kosmetyki:
- Pure Pops Creme EyeShadow, świetlisty cień do powiek w kremie
- ColorStones, puder rozświetlający
- Artist's Eye Pencil, konturówka do powiek
- Pure Color Crystal Lipstick/Pure Color Nail Lacquer/Pure Color Gloss, nowe odcienie
- Pure Pops Brush-on-Color, błyszczyk do ust w formie pędzelka
- wspomniana wyżej Lash XL Maximum Length Mascara

więcej: www.esteelauder.de
Ana,
akurat cień do powiek w kremie sobie odpuszcze bo nie dla mnie ta forma ale ten puder umarlam juz na jego punkcie
ciekawe czy jest albo kiedy w PL bedzie ..ja ostatnio zacofana bo w domu musze siedziec z zalecenia gina (bobas mi sie "kroi" ) wiec nie wiem nic na ten temat
w kazdym razie-mam Cie kochasiu na oku

Tanzanit,tez mam nadzieje,ze to produkt jakosci ten cudnej palety cieni bo jak nie to kupie
Stary 2005-09-04, 20:13   #19
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Mnie tym pudrem kilka dni temu zaraziła hybris, i teraz na nią choruję A te cienie faktycznie są kiepskie, tzn dobrze się trzymają na powiece, ale już Inglot daje bardziej intensywny efekt. Ale jestem zła, że je kupiłam, choć w opakowaniu wyglądają przecudnie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-04, 20:14   #20
Anahstasia
Zakorzenienie

O, to gratuluję dzidziusia!
Co zaś się tyczy palety... w Twoim stanie jak najbardziej powinnaś się rozpieszczać Jak tylko się dowiem czy będzie ona w Polsce (a gorąco trzymam kciuki, że tak to dam znać

Buziaki!
Stary 2005-09-04, 20:15   #21
Lolik23
Raczkowanie

AHA,Ano,jesze prywata,to moje nowe konto ,jam na wizazu od dawien dawna
i chcialam Ci powiedziec ze mam do Ciebie niesamowity sentyment pod Twym "wplywem" zakupilam divinorke ,podklad w ktorym sie zakochalam ..fakt,ze pol roku pozniej moja cera oszalala i z normalnej-suchej stala sie mieszana,teraz on juz nie dla mnie ale Ciebie wlasnie kojarze wlasnie z divinora..tym boskim zapachem fiolkow

ps.awansu gratuluje bo zasluzony okrutnie

ps2 dziekuje za przypomnienie mi (fotkowo) paryskiej sephory ktora odwiedzam przez 5 lat z rzedu co wakacje (w tym roku z kanikul nici byly ) i jestem nia zachwycona
szczerze zazdroscze tej France ktora kocham i za ktora tesknie..jam romanistka niemieckiego nie znam wiec nic sie nie przejmuj,jesli to tlumaczylas to i tak brawa Ci sie naleza
Stary 2005-09-04, 20:16   #22
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Ano, paletka jest Już ją wymacałam w Sephorze Cudna jest

Stary 2005-09-04, 20:24   #23
Lolik23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziarra

madziarro,a nie wiesz czy w Douglasie jest? jesli macalas-napisz prosze jaka jest
Stary 2005-09-04, 20:24   #24
roztoczanka
Raczkowanie

Lolik Paleta rozświetlająca ColorStone na szczęście weszła do Polski i powinna już być we wszystkich Perfumeriach w naszym pięknym kraju. Jest o tyle wspaniała, że zbliża się pora roku, kiedy nasze buzie będą wyglądać na szare i przemęczone a ona ma w sobie dużo różowych połyskujących satynowo drobinek, które temu efektowi będą przeciwdziałać. Tylko jak ktoś ma buzię skłonną do zaczerwienień powinien ją sobie podarować. Puder można nakładać na oczy, kości policzkowe i omieść nim dekolt. Acha i ponieważ wcześniej wypowiedziałam się dość niejasno, dodaję, że to co wymieniłam jest do kupienia w Polsce. Pozdrawiam gorąco
roztoczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-04, 20:28   #25
Lolik23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roztoczanka
Lolik Paleta rozświetlająca ColorStone na szczęście weszła do Polski i powinna już być we wszystkich Perfumeriach w naszym pięknym kraju. Jest o tyle wspaniała, że zbliża się pora roku, kiedy nasze buzie będą wyglądać na szare i przemęczone a ona ma w sobie dużo różowych połyskujących satynowo drobinek, które temu efektowi będą przeciwdziałać. Tylko jak ktoś ma buzię skłonną do zaczerwienień powinien ją sobie podarować. Puder można nakładać na oczy, kości policzkowe i omieść nim dekolt. Acha i ponieważ wcześniej wypowiedziałam się dość niejasno, dodaję, że to co wymieniłam jest do kupienia w Polsce. Pozdrawiam gorąco
dzieki Roztoczanko
na szczescie naczynek nie posiadam wiec sie nada
pieknie wyglada na fotce

Lola-maniaczka wszystkiego co sie swieci
Stary 2005-09-04, 20:28   #26
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolik23
AHA,Ano,jesze prywata,to moje nowe konto ,jam na wizazu od dawien dawna
i chcialam Ci powiedziec ze mam do Ciebie niesamowity sentyment pod Twym "wplywem" zakupilam divinorke ,podklad w ktorym sie zakochalam ..fakt,ze pol roku pozniej moja cera oszalala i z normalnej-suchej stala sie mieszana,teraz on juz nie dla mnie ale Ciebie wlasnie kojarze wlasnie z divinora..tym boskim zapachem fiolkow

ps.awansu gratuluje bo zasluzony okrutnie

ps2 dziekuje za przypomnienie mi (fotkowo) paryskiej sephory ktora odwiedzam przez 5 lat z rzedu co wakacje (w tym roku z kanikul nici byly ) i jestem nia zachwycona
szczerze zazdroscze tej France ktora kocham i za ktora tesknie..jam romanistka niemieckiego nie znam wiec nic sie nie przejmuj,jesli to tlumaczylas to i tak brawa Ci sie naleza
Lolik, kochana, ślicznie Ci dziękuję Jest mi niezwykle miło, że kojarzę Ci się z tak przeuroczym zapachem. Tożto prawdziwy zaszczyt
Dziękuję również za gratulacje. Szczęśliwie się złożyło, że Szefowstwu spodobała się moja kandydatura Mam nadzieję, że dzięki temu moja mobilizacja do rozruszania tego forum będzie jeszcze większa, a działania skuteczniejsze

Francja... Chętnie zostałabym tam jeszcze przez parę dni. Ille de France pobieżnie (acz zawsze poznałam, teraz marzy mi się Marsylia Może uda mi się ją zobaczyć w przyszłym roku
Zazdroszczę znajomości francuskiego Ja nigdy nie miałam okazji do rozpoczęcia jego nauki Klasycznie angielski, później niemiecki (który właśnie staram się poważniej zgłębić, choć uczę się go już od dobrych kilku lat, a raczej... próbuję zmobilizować do nauki , a od niedawna kusi mnie hiszpański. Po drodze poznałam łacinę i może pewnego pięknego dnia zabiorę się za francuski. Ponoć ma mi być łatwiej dzięki znajomości języka klasyków

Pozdrawiam gorąco Ciebie i maleństwo
Btw Zdradzisz czy szykuje nam się Wizażanka, czy Wizażanek?

Buziaki!
Stary 2005-09-04, 20:28   #27
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Napisane przez Lolik23

madziarro,a nie wiesz czy w Douglasie jest? jesli macalas-napisz prosze jaka jest

Droga Lolik Co do Douglasa to nie dam Ci 100% pewności, żźe jest. Ale powinna być. Hmm jaka jest??? Baardzo błyszcząca Sądzę, że lepsza będzie jako róż lub do podkreślenia wybranych partii twarzy niż na całą buzię. Jest naprawdę mocno opalizująca, różowo-beżowa, miękka.

Stary 2005-09-04, 20:30   #28
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziarra
Madziarrko Teraz to dopiero zwodzisz na pokuszenie...
Kurcze, moja Wish List osiągnęła takie rozmiary, że bez 1000 zł. do Sephory nie mam po co się ruszać
Stary 2005-09-04, 20:31   #29
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Madziarrko Teraz to dopiero zwodzisz na pokuszenie...
Kurcze, moja Wish List osiągnęła takie rozmiary, że bez 1000 zł. do Sephory nie mam po co się ruszać
Ano, witam w klubie

Stary 2005-09-04, 20:46   #30
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziarra
Ano, witam w klubie
Najśmieszniejsze, że w domu na tę chwilę mam dwa opakowania Meteorytków (klasyczne i różowe), puder rozświetlający Sephory, emulsję + puder rozświetlający Revlonu i jednego Chanelka. A chcę kupić osławione przez Smoczycę Prismissime, no i tą EL. Najśmieszniejsze, że rozświetlacze używam na codzień w maaaaaaaleńkich ilościach. Ale Must Have zobowiązuje Za niedługo wpadnę na Moje Gotowanie z przepisem na Zupę z Rozświetlaczy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości