Wrastające włoski w okolicach bikini. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 16:20   #1
Magdsa
Przyczajenie

Unhappy

Wrastające włoski w okolicach bikini.

Witam,
mam spory problem. Za każdym razem po depilacji w okolicach bikini pojawiają mi się czarne kropeczki (wrośnięte włoski). Nie wygląda to estetycznie, a ja nie wiem jak mam z tym problemem walczyć...
Co mam zrobić, aby ten problem zniknął? Bardzo proszę o pomoc.
Magdsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-23, 23:31   #2
Inna_693
Raczkowanie

Dot.: Wrastające włoski w okolicach bikini.

Najlepsze są peelingi na wrastające włoski. Ja czasem wyciągam je igłą spod skóry i wyrywam. Może zmień formę depilacji? Albo rób peelingi, bardzo ale to bardzo pomagają.
Inna_693 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 23:16   #3
Mona14
Przyczajenie

To może być spowodowane złym kierunkiem "rwania" lub golenia włosków. Włoski wrastają też kiedy skóra jest zbyt sucha. Delikatny peeling też pomaga. Ja pozbyłam się tego problemu stosując naturalny krem Hair Stop - Arabska receptura. Jest delikatny i naturalny i ma wyciągi roślinne które zmiękczają włoski. Skóra jest bardzo długo nawilżona. Szczerze polecam.
Mona14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 18:41   #4
milkybitch
Przyczajenie

Moim sposobem i kosmetykiem wielofunkcyjnym który ratuje niezmiennie od kilku lat moją skórę po depilacji jest preparat którego chyba nazwy nie mogę podać ale jak kogoś to interesuje to podam na priv . Stosuje się go po depilacji i ( w moim przypadku) jeszcze ze 2 dni aby zapobiec wrastaniu włosków, podrażnieniom czyli okropnym czerwonym krostką. W lato jest niezastąpiony gdy skóra w miejscach intymnych jest podatna na podrażnienia.
Oczywiście w celu "usprawnienia" samego zabiegu depilacji to kilka dni przed porządny peeling no i odpowiednio nawilżona skóra czyli długi prysznic który zmiękcza skórę. Ja nie wiem co to są wrastające włoski i to jest mój złoty środek

Edytowane przez milkybitch
Czas edycji: 2013-06-26 o 20:13
milkybitch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 23:12   #5
solll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milkybitch Pokaż wiadomość
Moim sposobem i kosmetykiem wielofunkcyjnym który ratuje niezmiennie od kilku lat moją skórę po depilacji jest preparat którego chyba nazwy nie mogę podać ale jak kogoś to interesuje to podam na priv . Stosuje się go po depilacji i ( w moim przypadku) jeszcze ze 2 dni aby zapobiec wrastaniu włosków, podrażnieniom czyli okropnym czerwonym krostką. W lato jest niezastąpiony gdy skóra w miejscach intymnych jest podatna na podrażnienia.
Oczywiście w celu "usprawnienia" samego zabiegu depilacji to kilka dni przed porządny peeling no i odpowiednio nawilżona skóra czyli długi prysznic który zmiękcza skórę. Ja nie wiem co to są wrastające włoski i to jest mój złoty środek
możesz normalnie podac nazwę jeżeli tego nie robisz to Twój post na niewiele się przyda innym dziewczynom, skoro nie będą wiedzieć,o jakim kremie piszesz.

solll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 23:24   #6
omleecik
Raczkowanie

Sama przez długi czas się męczyłam się z tym, miałam dosyć tego.. No aż do czasu, gdy zaczęłam stosować różnych kremów. Na dość mocne podrażnienia stosowałam maść - alantan, ta maść u mnie naprawdę działała cuda. Później rutynowo stosowałam krem pilarix każdego dnia 2x, skład ma naprawdę dobry i też dobrze się sprawuję - nie tylko w okolicach bikini. Może nie pozbyłam się całkowicie problemu,aczkolwiek ten krem skutecznie załagodził podrażnienia, wrastających włosków też mniej było. Więc jak dla mnie - bajka. Idealnie nie jest,ale przy tym,co było,to naprawdę nie mam na co narzekać. Czytałam też,że oliwka dla dzieci też może być ratunkiem Także myślę że rossmanowską oliwkę (6zl) warto wypróbować na początku, bo ten pilarix to kwota rzędu 20-25 zł, zależne od miejsca,a nie każdy chce tyle pieniędzy przeznaczać. No i jak dziewczyny wspominały, peelingi na pewno też pomogą.

Edytowane przez omleecik
Czas edycji: 2013-08-21 o 23:27
omleecik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 15:56   #7
milkybitch
Przyczajenie

W takim razie podaje nazwę kosmetyku - FOLISAN firmy Depileve.
milkybitch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-28, 17:45   #8
Adrianna94
Raczkowanie

Odp: Wrastające włoski w okolicach bikini.

Mi pomaga krem do... stóp! Ale koniecznie z 30%-owym mocznikiem - pięknie zmiękcza skórę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Adrianna94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 20:29   #9
meg67
Raczkowanie

Ja stosuje krem Ziaja masło kakaowe, jest bardzo tłusty i zmiekcza skórę, ale niestety niektóre włoski i tak wrastają :/ Slyszalam kiedys że takie problemy występują przy zapaleniu meszków wlosowych? Dziewczyny, wiecie coś na ten temat?
meg67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 10:30   #10
blackdaisy
Rozeznanie

Raz w tygodniu peeling z kawy i codzienny masaz gabka Syrena (anty-cellulit ) wybawily mnie z tego problemu.
Zastanawialam sie nawet zeby zrezygnowac z woskowania gdyz wrastajace wloski byly bardzo denerwujace, a czsami zdarzal sie, stan zapalny.

Pilarix nie dzialal ani oliwka. Ale teraz jest o niebo lepiej!
blackdaisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 19:28   #11
omleecik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackdaisy Pokaż wiadomość
Raz w tygodniu peeling z kawy i codzienny masaz gabka Syrena (anty-cellulit ) wybawily mnie z tego problemu.
Zastanawialam sie nawet zeby zrezygnowac z woskowania gdyz wrastajace wloski byly bardzo denerwujace, a czsami zdarzal sie, stan zapalny.

Pilarix nie dzialal ani oliwka. Ale teraz jest o niebo lepiej!
Przyda się na przyszłość
omleecik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości