|
Notka |
|
Zadbaj o zdrowie intymne Wiesz, w jaki sposób skutecznie i bezpiecznie zadbać o swoje zdrowie intymne? Nasz ekspert rozwieje Twoje wątpliwości! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Plamienia
Witam często zdarzają mi się plamienia po stosunku. Robiłam ostatnio badania hormonalne i wygląda na to że wszystko jest w porządku dlaczego więc tak się dzieje? Mieszkam za granicą i dostałam tabletki antykoncepcyjne w celu zmniejszenia dolegliwości (prócz plamień zdarzają się też bóle w dole pleców i podbrzusza nawet do trzech tygodni przed miesiączką) Ostatnio też załapałam jakieś zapalenie. Dodam iż posiadam wadę podwójnej macicy. Proszę o pomoc ponieważ mimo brania tabletek ja nie widzę zbyt dużych zmian.
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Plamienia
Szanowna Pani, plamienia po stosunku / u pacjentki bioracej antykoncepcję / mogą wiązać się z:
-stanami zapalnymi szyjki macicy, nadżerką, infekcjąHPV -endometriozą -zaburzeniami hormonalnymi również tarczyca i prolaktyna -nieodpowiednio dobraną antykoncepcją hormonalną trudno jest drogą internetu odpowiedzieć z jaką przyczyną mamay doczynienia. Trzeba przeanalizować wszystkie. |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.